Rosaria: Uitbreiding coalitie heeft nu geen zin

RosariaWILLEMSTAD — Pais- Statenlid Alex Rosaria heeft zijn vraagtekens bij een mogelijke uitbreiding van de huidige coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.

Advertentie

De coalitie steunt op dit moment op elf van de eenentwintig zetels in het parlement.
Een zeer smalle basis, geeft Rosaria toe, maar volgens hem dient er op dit moment energie gestoken te worden in het zo stabiel mogelijk houden van de coalitie.
Al bij het aantreden van de huidige coalitie in 2012 werd door verschillende politieke kopstukken aangegeven dat een meerderheid van elf Statenzetels wel heel erg weinig was en dat getracht moest worden om dit uit te breiden.
Doch in de afgelopen maanden is hier in de praktijk niets van terechtgekomen.
Maar sinds eind vorig jaar zijn er geruchten dat er binnen de coalitie gesproken wordt over een mogelijke uitbreiding.
In dit verband wordt constant de PAR genoemd.
Deze partij heeft twee zetels in het parlement.
Een toetreding van deze fractie zou betekenen dat de coalitie dan op dertien zetels zou steunen.
De afgelopen tijd hebben verschillende vertegenwoordigers van de PAR aangegeven niet benaderd te zijn.
En hoewel deze geruchten ook van de coalitiepartijen afkomstig zijn, benadrukte Rosaria vanochtend desgevraagd dat hij niet op de hoogte is van contacten tussen de coalitie en de PAR.

Ik weet nergens iets van en ik heb ook niets gehoord. Naar mijn weten is er op hoog, maar ook op informeel gebied geen contact geweest. Ik heb mijn twijfels of dit wel een goed idee is, eerlijk gezegd. Ik zie de zin van een uitbreiding op dit moment niet. Niemand heeft mij benaderd om mij uit te leggen waarom dit nodig is. In plaats van te speculeren over een coalitie van meer dan elf zetels, moeten wij ons concentreren op het zo stabiel mogelijk houden van deze coalitie.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *