“Rosaria: ‘Toetsen benoemingen Wiels in ons belang’”

RosariaCURAÇAO – PAIS-leider Alex Rosaria en zijn ministers willen dat de benoemingen in het Curaçaohuis alsnog getoetst worden. Gisteren is daar tijdens de Raad van Ministers over gesproken. Eerder veroorzaakte de zaak veel ophef. Versgeperst.com sprak vandaag met Rosaria.

Advertentie

“De Raad van Ministers moet zorgvuldig zijn en kijken of een benoeming volgens de principes van goed bestuur zijn verlopen”, aldus Rosaria. “Er zijn twee mogelijkheden. In het eerste geval gaat het om procedurele fouten, in het tweede om iemand die onbekwaam is. Dan is er wel een vacature, maar zit meneer Piet daar. Dat is een groot verschil. Bij procedurele fouten zit er een bekwaam persoon op de juiste plek. Het is anders als er door een foute beslissing iemand op een verkeerde positie gekomen is. Dat zijn grove fouten en die moeten teruggedraaid worden. In dat geval moeten we natuurlijk wel goed kijken naar de juridische aspecten daarvan.”

Prematuur
Stel dat er verwijtbare fouten gemaakt zijn, zijn er dan eventuele gevolgen voor Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels? Rosaria: “Ik vind het prematuur om daarover te praten. Ik denk niet dat het de fout van een persoon is, maar van meerderen. Daarom gaan we eerst kijken naar de zaak en trekken we pas daarna conclusies.”

Goed bestuur
Rosaria benadrukt dat de goedkeuring, achteraf of niet, meer is dan een formaliteit. “Het gaat om de principes van goed bestuur, nog los van de financiële aanwijzing. Het gaat om meer dan een zoet kind voor het College financieel toezicht (Cft) te zijn. We doen dit niet voor hen, maar voor ons eigen belang. Daarom is in de Raad van Ministers de toetsing alsnog begonnen.”

Naleving procedures
“De procedures zijn er en als ik het rapport van Transparency International mag geloven zijn er voldoende goede wetten. Maar we moeten meer doen qua controle. Misschien moet bijvoorbeeld een bureau integriteit onderdeel van het proces worden”. De partijleider voegt daaraan toe dat de recente wetsvoorstellen over aansprakelijkheid van bestuurders en partijfinanciering onderdeel zijn van een pakket aan wetsvoorstellen ter verbetering van de naleving op regelgeving.

 

Bron Versgeperst

Recente berichtgeving

To Top

0 Reacties op ““Rosaria: ‘Toetsen benoemingen Wiels in ons belang’”

  1. Abraham Mossel

    Meneer Rosaria uw praatjes zijn mooi,maar u eet beter,geen toevoeging van pas denl ik zo.Doofpot politiek noemen wij dat in de volksmond,je kan uw praatje de naam geven.Hoe gooi ik de bevolking een vrachtwagen vol met strooizand in de ogen met veel bla bla,trouwens het is inderdaad strooi tijd, maar dan wel graag met volle zeer grote vrachtwagens pepernoten gaan strooien Rosaria,daar hebben de kinderen dan ook nog wat aan,kunnen zij in ieder geval zoner lege maag naar school toe.Tjonge Tjonge EN HET VOLK BLIJFT IN DE PRAATJES VAN ONZE POLITICI LOSERS GELOVEN,OMDAT ZIJ DE WAARHEID ANDERS DOEN VOORKOMEN DAN ZIJ IN FEITEN ZIJN.
    EN DE POLITICI BLIJFEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN TOT DAT ZE ER ZELFS DOOD BIJ NEER VALLEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *