30 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Roep om schorsing Sulvaran

WILLEMSTAD — Het voorstel van dertig ontevreden PAR-leden om onafhankelijk Statenlid Glenn Glenn Sulvaran als lid te schorsen, is eigenlijk overbodig. Dit stelt partijvoorzitter Zita Jesus-Leito.

Zij wijst op een beslissing van de partijraad in november vorig jaar dat Sulvaran na de breuk met de PAR-fractie geen lid van de partij meer is.
Eind vorig jaar deed Reinaldo ‘Naldo’ Henson een oproep om hem te schorsen. Aanleiding hiervoor was het feit dat Sulvaran met de fractie van de gele partij had gebroken en, zonder de PAR-leiding hiervan op de hoogte te stellen, een akkoord had bereikt met PS, Pais en PNP over de vorming van een nieuw kabinet.
Henson is echter geen lid van de PAR, officieel is hij nog steeds bestuurslid van de DP, nadat hij enkele jaren terug op zeer openlijke wijze met de PAR brak.
Toch heeft hij zich in de afgelopen maanden steeds gepresenteerd als spreekbuis van ontevreden PAR-leden, die niet te spreken zouden zijn over de handelwijze van Sulvaran.
Dit weekeinde kreeg Henson opeens bijval van voormalig PAR-minister en oud-Statenlid voor de gele partij Magali Jacoba.
In een persbericht haalt zij uit naar Sulvaran naar aanleiding van een interview op radiostation Curom/Z86, waarin hij kritiek uitte op de PAR-leiding.
Jacoba beschuldigt Sulvaran van ‘verraad’ en stelt dat hij de PAR-leden heeft ‘verwond’ en het in hem gestelde vertrouwen heeft geschaad.
Nu Sulvaran zich weer in het openbaar heeft uitgelaten, is het volgens Jacoba genoeg geweest.
Zij stelt niet meer te willen zwijgen en schaart zich achter het voorstel om Sulvaran als lid te schorsen.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  • Gemarkeerd als
  • PAR

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...