Robbie dos Santos in het buitenland

WILLEMSTAD — Het Bientu-onderzoek is ver gevorderd en binnenkort wordt een datum gevraagd om het ter behandeling voor de rechter te brengen. Dat stelt woordvoerder van het parket van de procureurgeneraal (PG), Norman Serphos. Ook bevestigt hij dat hoofdverdachte in de zaak, loterijbaas Robbie dos Santos, onlangs met medeweten van het Openbaar Ministerie (OM) in het buitenland is geweest.

Dos Santos wordt verdacht van het witwassen van geld, belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Hij heeft afgesproken met het OM dat hij voorwaardelijk in vrijheid wordt gesteld, maar dat hij altijd beschikbaar moet zijn om verhoord te worden in het kader van het onderzoek. Volgens Serphos heeft Dos Santos zich hier ook altijd netjes aan gehouden.
Over meer recente geruchten dat Dos Santos in de afgelopen dagen ook in het buitenland is geweest, zegt Serphos dat hij daarover geen informatie heeft.
Informatie waarover de Amigoe beschikt wijst uit dat het OM Justitieminister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe heeft gevraagd of hij ervan op de hoogte is dat Dos Santos in het buitenland vertoefde, maar dat de minister hier negatief op heeft geantwoord.
Op de vraag wie de andere verdachten zijn in de zaak doet Serphos geen uitspraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *