RO | Benoemingen Gemeenschappelijk Hof van Justitie

rechtszaal-vonnis

Nieuwe benoemingen Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. J.J.J. Schols en de heer mr. D. Gruijters worden nieuwe leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De Rijksministerraad heeft besloten hen voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, mede namens zijn ambtgenoten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

De heer Schols (1964) gaat vanaf 1 mei 2016 aan de slag als rechter-commissaris strafzaken voor Sint Maarten. Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van twee jaar in het kader van het plan van aanpak ondermijning Caribisch gebied.

Dat plan is opgesteld met Sint Maarten wegens complexe en grensoverschrijdende strafzaken in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Op dit moment is Schols rechter in de rechtbank Rotterdam.

De heer Gruijters (1975) zal 1 augustus 2016 beginnen als vaste strafrechter van Sint Maarten. Op dit moment is hij werkzaam als rechter in de rechtbank Noord-Holland.

Verder heeft de Rijksministerraad ingestemd met de benoeming van vijf plaatsvervangend leden met specialistische kennis van het fiscaal recht voor het Gemeenschappelijk Hof. De volgende vijf raadsheren zullen afwisselend twee keer per jaar afreizen om als plaatsvervangend leden in een meervoudige kamer belastingzaken in hoger beroep te behandelen bij het Gemeenschappelijk Hof:

  • De heer mr. H.A.J. Kroon (1957); senior raadsheer in het gerechtshof Den Haag
  • Mevrouw mr. M.J. Leijdekker (1965); raadsheer in het gerechtshof Amsterdam
  • De heer mr. P.A.M. Pijnenburg (1961); raadsheer in het gerechtshof Den Bosch
  • De heer mr. M.G.J.M. van Kempen (1958); raadsheer in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
  • Mevrouw mr. E. Polak (1969); raadsheer in het gerechtshof Amsterdam

Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *