31 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Revu | De gangs Buena Vista City en No Limit Soldiers voeren oorlog op Curaçao

HomeMediaRevu | De gangs Buena Vista City en No Limit Soldiers voeren...

Hendrik Jan Korterink

e gangs Buena Vista City en No Limit Soldiers voeren oorlog op Curaçao

Een viervoudige moord in maart is het dieptepunt van een zeven jaar voortwoekerende oorlog tussen twee straatbendes op Curaçao: Buena Vista City en No Limit Soldiers.

De liquidaties vinden plaats op het vakantie-eiland, waar toeristen in de luxe resorts nauwelijks iets van de geweldsgolf merken. Én in Nederland. Een overzicht van de aanslagen – tot nu toe.

Zondagmiddag 29 januari 2017. In het uitvaartcentrum in Brievengat neemt Curaçao afscheid van rapper Becholize (echte naam: Edrich Kopra). Je moet het weten om het te zien. Het is een onopvallend deel van het eiland; pas als je dichtbij komt, zie je op verschillende plekken politiewagens staan. Nog dichterbij zie je mensen lopen met witte shirts met het opschrift ‘Becholize RIP legend’.

Antilliaanse mannen in grote auto’s maken omzichtige bewegingen. Voordat ze naar de plechtigheid gaan, halen ze iets onder hun oksels vandaan en verstoppen het in geheime compartimenten in hun auto’s. De politie is te dichtbij om deze wapens ongezien mee naar binnen te nemen.

Anderhalve week eerder, in de nacht van woensdag op donderdag, spreken deze vuurwapens klare taal. Na een nachtelijk optreden in discotheek Spoonz, aan de Lindbergweg in Saliña, tussen Willemstad en toeristenoord Jan Thiel, wordt hij opgewacht door drie gewapende mannen. Er klinken schoten. Becholize probeert nog terug te schieten, maar krijgt geen kans. Een paar seconden later ligt hij op het beton, tussen twee geparkeerde auto’s. Op zijn buik, het lijkt of hij twee vingers van zijn rechterhand in zijn mond heeft.

Een dikke stroom bloed stroomt van zijn hoofd naar beneden. Hij draagt een zwart shirt met korte mouwen. Op zijn rug zijn witte plekjes en donkere vlekken. Daar zijn de kogelinslagen niet goed te zien, iets naar beneden wel. Tussen het shirt en zijn short is zijn rug bloot. Daar loopt een stroompje naar de zijkant. Het witte short is rood van het bloed, ook hier is hij geraakt. Onder zijn rechterarm is een zwart voorwerp te zien. Een pistool? Om zijn nek draagt hij een gouden ketting. Nog wel. Even later, als zijn lichaam in de lijkwagen verdwijnt, is de ketting weg.

Becholize hoorde bij de No Limit Soldiers (NLS); een ‘bende’ waarmee hij wat leek te flirten nadat een familielid een warme relatie aanknoopte met een jongen die bij de gang ‘een goeie positie’ had. Becholize gold als ‘een goed persoon’, maar hij gedroeg zich op z’n minst onhandig. Hij kreeg het ook te horen: ‘Waarom ga je met NLS hangen, waarom ga je die ketting dragen, waarom loop je met een pistool?’ Toen hij dood op de grond lag, zou een bendelid zijn ketting hebben afgenomen; het zou om een NLS-ketting gaan, maar daarover verschillen de meningen.

Lees alles over de oorlog op Curaçao tussen straatbendes op Blendle.

Bron: Revu

33 reacties

 1. Ik ben het met u eens dat vele reacties alsmaar meer van een bedroevend , niet ter zake doend en weinig informatief niveau zijn.
  De commentaren van meerdere reageerders worden sinds kort niet meer door mij gelezen. Gekwebbel. Zonde van mijn tijd. Dit in tegenstelling tot hetgeen KKC onvermoeid en ongecensureerd op haar site aan artikelen publiceert ! Informatief – hoewel ik de eigen “breaking” onderzoeken/items van KKC wel een beetje mis de laatste tijd. Maar KKC : chapeau !

 2. Vrienden, medestanders, collega’s en:

  the Demonizing United Masochistic Brotherhood (afgekort D.U.M.B)
  Enriqueta, Brian, Joep, Maurice, Miep, Peter, Pukkie,
  Wancho, Sander, Bram, en nog een hele reeks die het noemen van hun namen niet waard zijn (niet dat degenen die WEL met name worden genoemd, het wel waard zijn, hoor! Wat meer is, zij zijn nog bekrompener dan slimme apen met een IQ van pak ‘m beet afgerond 11 of 12. Ondanks (of moet ik dankzij zeggen?) jullie geouwehoer is MFK gegroeid!!

  Jullie dachten van mij af te zijn he? No such luck LOSERS!!!!! Ik was gewoon met vakantie in het buitenland! (Nee, NIET in Nederland of Suriname!)

  Jullie hebben het dagelijks ouwehoeren over zaken waar jullie geen enkele kennis van zaken over hebben, echt verheven tot een deugd!

  Maar, ik ben er weer om mijn medestanders bij te staan!!!!!! Eric, Mano, Lastiwz en alle andere rechtschapen mensen, we gaan door tot het gaatje!!!! 🙂 🙂

 3. Armoede c.q. hulpbehoevend zijn is niet alleen een vermogenskwestie.
  Voor de link tussen criminaliteit en erfelijkheid is tot op heden (ondanks een groot aantal onderzoeken) nooit bewijs gevonden, in tegendeel zelfs.
  Sommige mensen zullen, ongeacht levensomstandigheden, altijd criminaliteit kiezen maar levensomstandigheden zijn voor de grootste groep van ons bepalend voor de keuzes die we in ons leven maken.
  Feiten veranderen niet omdat het ons beter uitkomt in het typen van onze dagelijkse portie commentaar.
  Het gegeven dat sommige van de mensen hier klagen over criminaliteit en DNA en tegelijkertijd zelf een misdrijf plegen is ironie ten top. Ik zou zeggen; geef me de nummers van je ouders zodat ik ze kan uitschelden ofzo?

  Waar het voor mij persoonlijk op neerkomt is dat ik deze site prettig vindt om nieuws te lezen maar dat het niveau van het commentaar op deze website vaak stuitend, kwetsend én in strijd met Grondwet, Staatsregeling en Wetboek(en) van Strafrecht is.

 4. Joep heeft volledig gelijk.

  Het feit dat 15,000 mondi monkeys er geen moeite mee hebben te stemmen op de criminele corrupte MFK bende zegt genoeg.

  Het eiland zou een stuk beter af met vrijwillige euthanasie van deze 15,000.

  Al mag het van mij ook verplichte zijn.

 5. @ mano,

  Wie heeft geschreven dat het elders niet in het DNA zit ? Natuurlijk zit het ook daar in de DNA. Geen idee waarom het er niet zou zitten.
  Je zou ook kunnen stellen dat het stelen het gevolg is van een slechte (of beter gezegd: ‘geen’) opvoeding, maar dan halen we een nog groter taboe naar voren.
  Feit is en blijft, is ook bewijsbaar, dat kleine criminaliteit (zoals diefstal etc) met het oogmerk om er beter van te worden vrijwel niet voor kwam tijdens ‘the great depression’. Wie het boek van Tom Brokaw leest snapt ook waarom dat zo is. De sociale controle was zo sterk dat iedere misstap direct werd geconstateerd en werd gecorrigeerd. Het is ook de reden dat juist die generatie kon uitgroeien tot wat bekend staat als ‘the greatest generation’.
  Hier zal dat niet gebeuren. Het gebrek aan normen en waarden wordt met de paplepel ingegoten. Als je het niet kunt verdienen dan pak je het gewoon, zo leren we dat aan onze kinderen. Respect voor ouderen bestaat niet, gewoon een grote bek opzetten. Dat is helaas de realiteit en wie er vervolgens Richard Dawkins op naslaat komt ook uit bij de verklaring voor dat gedrag.
  En wanneer we kijken naar het graai gedrag en de corruptie van veel bestuurders (over de gehele wereld) weet dat het wel in het DNA moet zitten. Anders was dit gedrag wel lokaal gebleven.

 6. @Mano jouw vrouwelijke voorouders van 200 jaar geleden riepen de mannelijke slaven hun slaapkamer binnen als hun mannen die slecht in bed is niet thuis warren, zoals die film Mandingo. Dus jij hebt zelfs Ashanti DNA, je haat ons zwarten omdat wij zijn diegenen die jouw blanke familieleden vol spuiten hahahaaaaaaaa.

  Mano erkend dat hij is een nazaat is van slavendrijvers, slavenhandelaren en moordenaars, hahahaaaaaaaaaa. Dus lolo ben jij net als jouw voorouders.

 7. @Joep Citroen schreef;
  “Maar wie zich toe gaat leggen op het stelen van auto’s, gereedschap stelen van garages etc doet dat niet uit armoede. Dat is gewoon eigen gewin en dat is heel iets anders. En ja, “dat zit helaas wel in de DNA.”
  …..Aldus Joep Citroen

  Het is toch soms verbazingwekkend hoe mensen zoals een jack Citroen, die toch niet als domkop versleten kan worden, domme shit zit uit te braken. Wat Joep Citroen eigenlijk zegt is dat stelen ook in het DNA van de Nederlanders zit, en gezien de geschiedenis niet zo’n beetje ook…
  Niet ik, maar gevierde Nederlandse schrijvers en historici bevestigen in verschillende boeken dat Joep’s vaderland stinkend rijk is geworden middels roof, diefstal en mensenhandel. Zit dat dan niet in het DNA van de Nederlanders?

  Overigens, autodiefstallen, inbraken in garages etc. gebeurt ook in Nederland, en op veel grotere schaal. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld vind het plaats. Of bedoelt Joep Citroen te zeggen dat alle autodiefstallen in Nederland en de rest van de wereld door Curaçaose autodieven gepleegd zijn?

 8. @Mano ik dacht dat jij degene was die neergeknald was op Rotterdam, in ieder geval jij ben geboren uit bedorven zaad. Misschien was je vader toen onder invloed van heroïne.

 9. @Peter P schreef; “@mano,
  Jouw opmerking lijkt mij een belediging voor de Ashanti stam of enig andere stam uit zwart Afrika. Volgens mij zit je er naast. Ik heb meer het gevoel dat die twee een lokale tweede of derde generatie blanke nazaten zijn.”

  Nou, niet echt hoor Peter P,
  Enri bijvoorbeeld heeft zich op dit forum wel vaker als afstammeling en vertegenwoordiger van de “zwarte import” van Curaçao neergezet..lees maar eens. al is het maar voor de grap;

  Enri | 28 maart 2017 om 21:45 |
  @Mano je voelt je aangesproken hé. “Wij zwarte import hebben niet om gevraagd om hier gedumpt te worden”…..

  Aldus zwarte Enri op 28-03-2017, afstammeling van wat hij zelf beschrijft als ‘zwarte import’. 😆

  http://knipselkrant-curacao.com//dh-cabinet-pisas-drops-interim-status/comment-page-1/#comment-48066

  Mano | 28 maart 2017 om 23:36 |
  @Enri schreef;”Mano je voelt je aangesproken hé. Mano pak jouw boeltjes op en verdwijn”

  Alle Curaçaoënaars dienen zich aangesproken te voelen lul! Omdat we allemaal import zijn. Bovendien, mijn familie heeft zich al bijna 200 jaar geleden op Curaçao gevestigd, dus hoezo moet ik mijn boeltje pakken!? lolo!”

  @ Peter p, begrijp je, en dat hij zwart is heeft hij niet maar 1 keer beweert…maar zeker 5 maal onder 5 verschillende artikelen .. dit is er maar eentje van.

  Brian s daarentegen is Surinamer, ik betwijfel of hij een Surinaamse boeroe is, hij zit steeds over ‘de ydk dit de ydk dat’ te ouwehoeren, dat geeft al aan dat hij in ieder geval absoluut geen Kurazoleño is, maar zeer zeker ook geen makamba! Bovendien kan hij geen Papiamentu schrijven, de echte blanke Curaçaoënaar schrijft doorgaans prima Papiamentu, vaak beter dan Nederlands.

  Blank op Curaçao en in de regio is overigens een beetje dubieuze zaak, we hebben ook veel blanken op Curaçao die in bijvoorbeeld de USA als one drop, two drop or three drop white gekwalificeerd zouden worden… 😆
  Zelfs ik wordt als ‘gai kolo kla bon kabei’ gekwalificeerd, maar ik ben toch echt niet blank van blank hoor, voor Caribische mensen en Surinamers wel, maar niet in de ogen van de blanke amerikaan…

 10. Meeste stelen gebeurt door mensen die of niet willen werken voor een zgn hongerloontje of ze willen bling bling. Gouden kettingen, dure motors en naar Cache feestjes gaan en dan een VIP tafel hebben. Van wat ze stelen wordt het geld uitgegeven aan Johnny Black, Gouden kettingen en nieuwe Smartphones.. Als je echt zo arm bent dan geef je geld uit aan eten en stroom en Elektra!

 11. @ Sander,

  We kunnen zelfs nog verder gaan. Historisch gezien zijn er meer blanke slaven dan zwarte slaven geweest.
  Maar dat willen velen niet horen. Voor hen is alleen de zwarte slavernij en dan specifiek dat deel wat bedreven is door de blanken, het enige dat telt. Daar blijft men dan graag in hangen en geloof me, over 300 jaar is dat nog steeds het excuus waarom ze niets presteren in hun leven.

 12. @mano

  Jouw opemerking lijkt mij een belediging voor de Ashanti stam of enig andere stam uit zwart Afrika.

  Volgens mij zit je er naast. Ik heb meer het gevoel dat die twee een lokale tweede of derde generatie blanke nazaten zijn.
  Waarom ? Wispelturig hangen aan Nederland, wereldvreemde theorieen er op nahouden, gebrekkige taalkennis (in alle gangbare talen hier) en zichzelf toch superieur voelen.

 13. ik denk toch dat Miep gelijk heeft in deze zaak.
  Slavernij was in afrika al duizenden jaren normaal.
  In europa heeft dat pas veel later ontdekt.
  Alhoewel ik ook geleerd heb dat er in NL door de heren boeren ook een soort van slavernij was.
  de zogenaamde knechten waren ook loonslaaf van de herenboeren.
  ze leefden in plaggenhutten hadden nauwelijks te eten met grote gezinnen (moest van de kerk en gebrek aan voorlichting).
  ik denk dat die mensen echt wel met de slaven vergeleken kunnen worden.
  kortom leer er mee te leven dat er tot 150 jaar geleden slaven waren.
  75 jaar geleden zijn er 6 miljoen joden vermoord.. ook erg, maar Israel en Duitsland zijn nu bevriende landen.
  dus blijf niet in je haat hangen en ga verder…

 14. @ Salinja,

  Niet iedereen wordt door armoede in de criminaliteit gedreven. Er zijn er zat die straatarm zijn, maar die toch op het rechte pad blijven.
  Hier op Curacao hebben we ook meer dan genoeg voorbeelden van personen, die een goed betaalde baan hebben, maar die toch gaan stelen omdat ze van mening zijn dat ze recht op meer hebben.
  Wie arm en hongerig is steelt eten, dat kan ik begrijpen. Maar wie zich toe gaat leggen op het stelen van auto’s, gereedschap stelen van garages etc doet dat niet uit armoede. Dat is gewoon eigen gewin en dat is heel iets anders. En ja, dat zit helaas wel in de DNA.

 15. Maar Brian s en Enri zijn toch ook afstammelingen van de Ashanti of misschien wel van een andere Afrikaanse stam? Dat heb ik altijd begrepen uit hun reacties….. 😆

 16. In de hoop om een toevallige lezer van het commentaar (zoals ik) van zijn (nu heftige en plotse) depressie af te helpen: Een groot deel van de bevolking wordt vergeten omdat ze hulpbehoevend zijn en wij geen hulp willen verstrekken. Die groep verruwt steeds meer (en ze blijven vaak niet in hun bario dus uiteindelijk betalen we voor het niet helpen). Het is dus niet “in the DNA” (zoals het geloof in rassen(DNA)leer en afmaken van inferieuren ook niet “in the DNA” van het Arische ras zit) maar in de armoede (zoals bijv. veel NSB-ers uit armoede NSB-er werden). Zodra een slachtoffer echter dader wordt moet hij daar ook de verantwoordelijkheid voor dragen. Of dat nou het aanhangen van een criminele straatbende is of het uitdragen van pseudo-intellectueel racisme.

 17. @ericlapas, Ik denk dat je de geschiedenis niet goed kent en tevens moet je geen mfk stopwoordjes overnemen zoals 16 jaar PAR.
  PAR heeft helaas niet 16 jaar alleen geregeerd. Tevens nadat zij in een coalitie de macht deelde moest zij de FOL en MFK ellende weer opruimen! Het was de PAR die 10-10 en de schuldsanering heeft geregeld! We hebben echt een PNP-FOL-PLKP regering gehad (daarna nog met oa Mercedes Lak). 2010 MAN-MFK-PS regering.. later een PAIS en PS regering etc..

 18. Grappig dat juist veel nakomelingen van slaven de ashanti als helden zien terwijl juist deze groep er mede verantwoordelijk was voor de slavernij!

 19. Miep DNA heeft daar niets mee te maken, niet alle Hollanders zijn lid van Hells Angel, No Surrender enz, even googelen.

  Criminaliteit is een aangeleerd gedrag en het na apen van anderen om snel rijk te worden. Daarom hebben we nu die groepjes idioten die elkaar vermoorden hier op Curaçao.

 20. Je heb gelijk Miep, maakt je niet druk over slappe oude lullen berichten van trollen als LaStiwz, Eric Lapdance en Peter P. Het zijn onrustzaaiers.

  Op school leren ze ons dat het de schuld is van de blanken maar in Ghana werden die slaven aangevoerd door Afrikaanse stammen. Nederlanders gingen naar Kasteel Elmina en verdreven de Portugezen uit het fort en de omgeving.

  WIC (West-Indische Compagnie) handelen niet alleen in het goud wat ze daar vonden, maar ook in slaven.
  Ze handelden met verschillende Afrikaanse stammen, een daarvan was de Ashanti. Dit volk verkocht slaven aan de Nederlanders, die in hun beurt ze weer naar de plantages exporteerden enz.

 21. @eric…
  je kunt niet stellen dat de politiek schuldig is aan deze imbecielen.
  dat zijn de ouders of juist het gebrek daar aan.
  niet iedereen is toen in de fout gegaan alleen deze dombo”s, die het snelle geld willen.
  MFK gaat stemmen winnen in de gevangenis…daar zitten de echte criminelen.
  Dat de PAR toen veel steken heeft laten vallen ben ik wel met je eens.
  armoede bestrijding, naschoolse opvang, sport en spel moeten een hoge prioriteit krijgen.
  kinderen worden niet crimineel geboren, dat doen de buurt/omgeving/opvoeding met ze.
  en sommige ouders zouden gesteriliseerd moeten worden.

 22. Het zit in de DNA -de grootste slaven drijvers waren niet de blanken-die hielden zich slechts bezich met de tussen handel-De Afrikanen zelf waren de grootste slaven drijvers en net als de Islam is die wereld wijde DNA verspreiding dank zij de Afrikanen op gang gebracht -KNOW YOUR REAL HISTORY ,

 23. Ericlapas – weer onzin gepraat-geen enkel beleid heeft zoiets veroorzaakt-eerder de werldwijde toestroom van informatie-films en het ophemelen van geld en dure artikelen in de vele HipHop en andere rapper films -ze zijn zo stoer dat ze niet lang leven-who cares the more of the go the better the world will be. Even voor de duidelijkheid—de wil om makelijk alle rijkdommen te krijgen -its in the DNA.

 24. @Brian S, normaal gesproken ben je right on the money maar nu zit je helemaal naast. Dit zijn de wrange vruchten van 16 jaar rechts liberaal beleid van PAR. Kan je de ellende voorstellen als PAR vier jaar aan de macht blijft ?

 25. Dat zijn de vrienden van Pik Pisas..

  En veel MFk stemmers ook. Elke keer als ze elkaar doodschieten gaat de ydk de politie de schuld geven maar ondertussen gaan ze wel naar feestjes met deze jongens.

 26. goede reclame voor Curacao…
  de imbecielen zijn zo lief voor hun moeder.
  hoe meer ze elkaar afmaken de beter…
  Allen zorg wel dat er geen onschuldige slachtoffers vallen.
  kijk naar de foto en je ziet hoe ziek hun geest is…gaat nooit meer goed komen met ze…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties