30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 15:08

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoRegering weerspreekt EU maatregelen tegen Suriname

Regering weerspreekt EU maatregelen tegen Suriname

 

7f63470e9f985f8fac37cf863f167d7d.jpg
Nadat ‘Limbo’ in ‘Bakana Tori’ een primeur had over een persbericht van de perschef van het kabinet van de president Clifton Limburg, mocht de rest van de media vernemen dat de ambassadeur van de Europese Unie (EU) weerspreekt dat er sancties zijn getroffen tegen Suriname. De radio-statement was eveneens eerst te horen in ‘Bakana Tori’ waar ook het persbericht werd voorgelezen.
 
De Nationale Voorlichtingsdienst was niet op de hoogte van het persbericht. Dit bleek bij navraag van Starnieuws. Een half uur later, kregen de media het bericht gemaild vanuit het kabinet van de president. Limburg maakte gebruik van zijn voorkennis en kondigde de statement van de vicepresident aan in zijn programma.
Reguliere ontmoeting
In het persbericht staat: “Op vrijdag 4 mei heeft een beleefdheidsbezoek van de vertegenwoordigende  ambassadeur van de EU residerende in Guyana, Robert Koecky, aan vicepresident Robert Ameerali plaatsgevonden. Tevens werd er een beleefdheidsbezoek aan minister van Financiën, Adelien Wijnerman, afgelegd in het kader van de voortgang van samenwerkingsprojecten die Suriname met de EU uitvoert.
Beide bezoeken zijn voorafgaand aan de reguliere diplomatieke meeting tussen EU en Suriname die voor de tweede week van mei gepland staan. Deze diplomatieke meeting is vanmiddag op verzoek van de EU vertegenwoordiger tentatief gepland op 17 of 18 mei a.s. De agenda van de meeting tussen EU en Suriname was reeds geformuleerd.
 Misleidend en niet waar
 Onderwerpen die besproken zullen worden, tussen EU en de minister van Buitenlandse Zaken, zijn economische zaken, bijdragen aan de implementatie van het ontwikkelingsplan, migratievraagstukken en regionale zaken zoals Caricom en Unasur. Ook de vorderingen op het gebied van de instelling van de waarheidscommissie, als gevolg van de afgekondigde amnestiewet, zullen onderdeel van het gesprek zijn.
Tijdens het persoonlijk onderhoud tussen de vicepresident en de ambassadeur van de EU benadrukte de ambassadeur dat de berichtgeving zoals vermeld in De Ware Tijd van 4 mei 2012 met als titel ‘EU sancties tegen Suriname’misleidend is en niet op waarheid berust“.
Artikel 8 van dit gereviseerde Cotonou Overeenkomst betreft reguliere politieke dialoog die tussen de EU en Suriname, volgens normaal vastgesteld schema, zal plaatsvinden. Een officieel schrijven van de EU van 3 mei j.l. bevestigt dat de meeting tussen EU en Suriname een brede agenda heeft.
 Ongegrond
Berichtgeving als zijnde maatregelen die de Europese Unie alsnog zal treffen tegen Suriname, is derhalve geheel ongegrond. De regering betreurt het dat de berichtgeving in deze zaak niet correct is. De informatie is overgenomen van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) en werd zonder controle bij onze regeerders gepubliceerd. Gisteren nog waren de president, alle ministers en de pers samen bij de presentatie van het nieuwe kabinet Bouterse-Ameerali.
De regering beseft dat deze gevoelige kwestie aanleiding is tot (inter) nationale media aandacht maar roept hierbij op tot waakzaamheid tegen verdraaide berichtgeving”. Aldus een persbericht van het kabinet van de president.
Bron: Starnieuws
Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikelWilsoe
Volgend artikelOlieprijs zakt onder de $100 per vat

Zoeken

Recente reacties