30 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 11:19

Laatste reacties

- Advertentie -

Regering weerspreekt EU maatregelen tegen Suriname

 

7f63470e9f985f8fac37cf863f167d7d.jpg
Nadat ‘Limbo’ in ‘Bakana Tori’ een primeur had over een persbericht van de perschef van het kabinet van de president Clifton Limburg, mocht de rest van de media vernemen dat de ambassadeur van de Europese Unie (EU) weerspreekt dat er sancties zijn getroffen tegen Suriname. De radio-statement was eveneens eerst te horen in ‘Bakana Tori’ waar ook het persbericht werd voorgelezen.
 
De Nationale Voorlichtingsdienst was niet op de hoogte van het persbericht. Dit bleek bij navraag van Starnieuws. Een half uur later, kregen de media het bericht gemaild vanuit het kabinet van de president. Limburg maakte gebruik van zijn voorkennis en kondigde de statement van de vicepresident aan in zijn programma.
Reguliere ontmoeting
In het persbericht staat: “Op vrijdag 4 mei heeft een beleefdheidsbezoek van de vertegenwoordigende  ambassadeur van de EU residerende in Guyana, Robert Koecky, aan vicepresident Robert Ameerali plaatsgevonden. Tevens werd er een beleefdheidsbezoek aan minister van Financiën, Adelien Wijnerman, afgelegd in het kader van de voortgang van samenwerkingsprojecten die Suriname met de EU uitvoert.
Beide bezoeken zijn voorafgaand aan de reguliere diplomatieke meeting tussen EU en Suriname die voor de tweede week van mei gepland staan. Deze diplomatieke meeting is vanmiddag op verzoek van de EU vertegenwoordiger tentatief gepland op 17 of 18 mei a.s. De agenda van de meeting tussen EU en Suriname was reeds geformuleerd.
 Misleidend en niet waar
 Onderwerpen die besproken zullen worden, tussen EU en de minister van Buitenlandse Zaken, zijn economische zaken, bijdragen aan de implementatie van het ontwikkelingsplan, migratievraagstukken en regionale zaken zoals Caricom en Unasur. Ook de vorderingen op het gebied van de instelling van de waarheidscommissie, als gevolg van de afgekondigde amnestiewet, zullen onderdeel van het gesprek zijn.
Tijdens het persoonlijk onderhoud tussen de vicepresident en de ambassadeur van de EU benadrukte de ambassadeur dat de berichtgeving zoals vermeld in De Ware Tijd van 4 mei 2012 met als titel ‘EU sancties tegen Suriname’misleidend is en niet op waarheid berust“.
Artikel 8 van dit gereviseerde Cotonou Overeenkomst betreft reguliere politieke dialoog die tussen de EU en Suriname, volgens normaal vastgesteld schema, zal plaatsvinden. Een officieel schrijven van de EU van 3 mei j.l. bevestigt dat de meeting tussen EU en Suriname een brede agenda heeft.
 Ongegrond
Berichtgeving als zijnde maatregelen die de Europese Unie alsnog zal treffen tegen Suriname, is derhalve geheel ongegrond. De regering betreurt het dat de berichtgeving in deze zaak niet correct is. De informatie is overgenomen van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) en werd zonder controle bij onze regeerders gepubliceerd. Gisteren nog waren de president, alle ministers en de pers samen bij de presentatie van het nieuwe kabinet Bouterse-Ameerali.
De regering beseft dat deze gevoelige kwestie aanleiding is tot (inter) nationale media aandacht maar roept hierbij op tot waakzaamheid tegen verdraaide berichtgeving”. Aldus een persbericht van het kabinet van de president.
Bron: Starnieuws
- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -