31 C
Willemstad
• zondag 23 juni 2024

CC | Osepa criticizes Parliament’s handling of same-sex marriage initiative bill

WILLEMSTAD - Sheldry Osepa, a Member of Parliament representing the PNP party, has voiced strong criticism regarding the handling of an initiative bill proposed by fellow parliamentarian...

DH | Grisha discusses product enhancement with SHTA

PHILIPSBURG--Minister of Tourism, Economic Affairs, Transport and Telecommunication, Grisha Heyliger-Marten met with the Executive Board of St. Maarten Hospitality and Trade Association (SHTA) on Friday, June 14. During...

AntilliaansDagblad | Op weg naar een gelijkwaardig zorgniveau

Zorgkosten BES aanzienlijk lager dan in Nederland Den Haag - Het streven voor de komende jaren is om in Caribisch Nederland (CN) een zorgniveau te bereiken dat ‘gelijkwaardig’...

AntilliaansDagblad | Opvolger CAft benoemd

Oranjestad - Marion Agunbero wordt het nieuwe Arubaanse lid van het College Aruba financieel toezicht (CAft). De regering heeft dit gisteren bekendgemaakt. Zijn benoeming gaat in op 1...

AntilliaansDagblad | ‘Geen indicaties voor wegsluizen van gelden’

Curator JetAir reageert op speculaties Willemstad - De speculaties dat er ‘door het bestuur of door bij JetAir betrokken personen’ gelden zouden zijn weggesluisd, terwijl de airline sinds...

AntilliaansDagblad | ‘Meer aandacht voor grote schulden’

Ondernemers niet kapotmaken, maar ze moeten wel hun belastingen betalen Willemstad - De ondernemers van Curaçao zorgen voor het overgrote deel van de belastingopbrengsten en ‘het is zeker...
- Advertisement -spot_img

Regering met PS signatuur

HomeNieuwsRegering met PS signatuur
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder in te korten.
Vandaag laten we  Ruben Suriel  aan het woord…………..

Ruben Suriel
Een follow up op wat ik eerder heb geschreven:
Ik probeer strategisch te denken. (soms lukt het wel, soms niet)
Mijns inziens moet er zo snel mogelijk een Regering komen met PS signatuur.
Het resultaat van de afgelopen 2 jaar moet zo vlug mogelijk gedragen worden door een Regering met PS signatuur.
PS was toch mede verantwoordelijk de laatste 24 maanden en zij hebben 9000 stemmers bij gekregen toch?
Door te veel te dralen met informatie en formatie rondes zullen de problemen barsten in het gezucht van Kabinet Betrian.
Dus ik sta, in principe achter het cordaat optreden van Glenn Sulbaran, al hoewel ik heel weinig “inside” info heb van afgelopen 14 uur aan “backroom big sigar talk” in Chinese resaurants.
Als de formatie te veel draalt werk dit in het voordeel van de modus operandi van HMW.
Daarom is HMW zo rustig, want dat wil HMW, dat het regeren spaak loopt, met finaciele perikelen, onder het bewind van Betrian.
Dan kan hij zijn achterban “wijs maken” dat Betrian het produkt is van de “oude 12” en dat daarom er niets goeds kan komen uit dat historie.
En eigenlijk heeft “grosso modo” Betrian en zijn team alleen zitten inventariseren. Wat ook heel nuttig was. En we zijn allemaal zeer DANKBAAR voor de “INSIGHT” die we gkregen hebben.
Maar we moeten niet vergeten dat w net verkeizingen hebben gehad en daarom MOET HMW zo vlug mogelijk gaan regeren.
In de periode na de verkiezingen is regering Betrian eigenlijk nu alleen een STOORZENDER naar het elektoraat toe.
HMW moet zo vlug mogelijk gaan regeren EN LATEN ZIEN DAT HIJ HET BETER KAN DAN SCHOTTE.
Het “baton” moet zo vlug mogelijk van Betrian aan Kabinet HMW worden overgedragen,
Als PNP en PAR moeten helpen “so be it”.
Als de regering maar signatuur HMW krijgt want dat begrijpt onze lokale elektoraat en dat is wat zijn achterban ook verwacht.
Nomaals, volgens mijn wereldtje is dit is de enige manier dat het elektoraat “for once and for all” kan zien wie wel of niet dit schip kan varen in ruwe wateren.
De beurt is nu aan HMW en als het kabinet hulp nodig heeft om een brede basis te vormen van 14 dan heeft PNP en PAR de plicht om te helpen. Dit land is van ons allemaal Zowel de Si kamp en de NO kamp.
Wiels moet nu laten zien dat hij ook kan regeren of dat hij net als Nelson Pierre een goede politicus is maar in de oppositie banken.
In een goed werkende democratie is de coalitie net zo belangrijk als de opositie. Ik hoop echt dat de rest van PAR kan aansluiten (may be wishfull thinking in politics.
Ik hoop dat de rest van PAR kan aanschuiven zodat er met een brede basis (14) geregeerd kan worden, want de problemen zijn enorm en met een smalle basis van 11 is dat alen “wishfull thinking”.
Alle Hens moeten aan dek (de SI en NO kampen moeten samen werken om ons uit deze orkaan te halen).
HMW heeft te veel aan de zij lijn staan schreeuwen, laat hem nu leiden met een breede basis van 14 parlementariers (de elf die hij nu heeft is volstrekt onvoldoende voor wat de enorme problemen die wij voor onze kiezen hebben).
Als het blijkt dat hij het niet kan dan weet de elektoraat, “for once and for all” dat HMW geen regering kan leiden.
Hij is een goed opositie persoon, absoluut geen leiderskwaliteiten om te regeren. Dat is mijn persoonlijke inschatting van de persoon HMW. Alhoewel 19.000 kiezers denken anders.
HMW heeft zijn nut in de politiek net als Nelson Pierre, Maar beiden zin zeer goede mensen in de opositie niet in het regeren.
Opositie en Coalitie hebben even veel nut in een goed functionerende Demokratie.
It is a big calculated risk but I think it is worth taking. Geef HMW de kans. En geef de elektoraat ook de kans te ZIEN wat HMW in zijn Mars heeft.
Ik denk niet dat zijn onafhankelijksstreven genoeg gestruktureerd is om een gevaar te zijn voor Curaçao zeker als PNP en PAR full force in de regering zit die een iets langere horizon hebben dan alleen Chavez en Zuid Amerika en het wereldgebeuren beter inschatten met wat er hier gebeurt.
Ruben Suriel
Curaçao
Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties