Regering: ‘Hoofd VDC zal vertrekken’

Juridische strijd Schotte tegen Gumbs duurt voort

Juridische strijd Schotte tegen Gumbs duurt voort

Willemstad – De regering zal de nodige stappen ondernemen, zodat Edsel Gumbs niet meer kan terugkeren als hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC).

,,De vertrouwensbreuk is er nog steeds en de dienst ondergaat op dit moment een grote reorganisatie.

De regering wil de rust handhaven in de dienst om de nodige veranderingen door te voeren en zal gebruik maken van de handvatten die de rechter biedt in het vrijdag uitgesproken vonnis”,

aldus de officiële reactie van de regering op het vonnis waarin gesteld wordt dat Gumbs niet in het Penitentiair Correctie Instituut (PKI) te werk gesteld kan worden.

Overigens zou Gumbs niet voor 9 september terugkeren omdat hij zich vanaf 1 mei ziek meldde en in een schrijven heeft aangegeven tot en met 9 september arbeidsongeschikt te zijn.

Gerrit Schotte (MFK) als verantwoordelijke minister van Algemene Zaken voelt zich gesterkt door uitspraken van de rechter in het vorige week uitgesproken vonnis waarin aanknopingspunten staan voor het nemen van actie van de kant van de regering.

Zo is gesteld dat er sprake is van een ernstige vertrouwensbreuk en dat hetzij de minister van Algemene Zaken, waaronder de VDC valt, hetzij de ambtenaar in kwestie tot een oplossing moet komen.

De rechter ontkent ook niet dat de functie van hoofd VDC een vertrouwensfunctie is, dat deze situatie dus zo niet kan voortduren en ook onduidelijkheid schept binnen de dienst zelf over wie er nu leiding heeft. Ook stelt de rechter vast dat Gumbs onderhandelingen over een vrijwillig ontslag heeft afgebroken.

,,In een dergelijke omstandigheid is het begrijpelijk dat er ander tijdelijk werk aangeboden wordt”, aldus het vonnis. Dat neemt niet weg dat er ook gewerkt moet worden aan een definitieve uitweg uit het conflict. ,,En”, zo stelt de rechter, ,,als partijen niet tot een vergelijk komen dan zal Schotte andere meer verstrekkende beslissingen jegens Gumbs moeten nemen om een uitweg te bewerkstelligen.”

Het persbericht eindigt dan ook met een quote uit het vonnis:

,,Voor zover Schotte wenst dat Gumbs daar geen werkzaamheden meer verricht, zal hij de daartoe noodzakelijke maatregelen moeten nemen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *