31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Regering: ‘Hoofd VDC zal vertrekken’

HomeMediaRegering: 'Hoofd VDC zal vertrekken'
Juridische strijd Schotte tegen Gumbs duurt voort
Juridische strijd Schotte tegen Gumbs duurt voort

Willemstad – De regering zal de nodige stappen ondernemen, zodat Edsel Gumbs niet meer kan terugkeren als hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC).

,,De vertrouwensbreuk is er nog steeds en de dienst ondergaat op dit moment een grote reorganisatie.

De regering wil de rust handhaven in de dienst om de nodige veranderingen door te voeren en zal gebruik maken van de handvatten die de rechter biedt in het vrijdag uitgesproken vonnis”,

aldus de officiële reactie van de regering op het vonnis waarin gesteld wordt dat Gumbs niet in het Penitentiair Correctie Instituut (PKI) te werk gesteld kan worden.

Overigens zou Gumbs niet voor 9 september terugkeren omdat hij zich vanaf 1 mei ziek meldde en in een schrijven heeft aangegeven tot en met 9 september arbeidsongeschikt te zijn.

Gerrit Schotte (MFK) als verantwoordelijke minister van Algemene Zaken voelt zich gesterkt door uitspraken van de rechter in het vorige week uitgesproken vonnis waarin aanknopingspunten staan voor het nemen van actie van de kant van de regering.

Zo is gesteld dat er sprake is van een ernstige vertrouwensbreuk en dat hetzij de minister van Algemene Zaken, waaronder de VDC valt, hetzij de ambtenaar in kwestie tot een oplossing moet komen.

De rechter ontkent ook niet dat de functie van hoofd VDC een vertrouwensfunctie is, dat deze situatie dus zo niet kan voortduren en ook onduidelijkheid schept binnen de dienst zelf over wie er nu leiding heeft. Ook stelt de rechter vast dat Gumbs onderhandelingen over een vrijwillig ontslag heeft afgebroken.

,,In een dergelijke omstandigheid is het begrijpelijk dat er ander tijdelijk werk aangeboden wordt”, aldus het vonnis. Dat neemt niet weg dat er ook gewerkt moet worden aan een definitieve uitweg uit het conflict. ,,En”, zo stelt de rechter, ,,als partijen niet tot een vergelijk komen dan zal Schotte andere meer verstrekkende beslissingen jegens Gumbs moeten nemen om een uitweg te bewerkstelligen.”

Het persbericht eindigt dan ook met een quote uit het vonnis:

,,Voor zover Schotte wenst dat Gumbs daar geen werkzaamheden meer verricht, zal hij de daartoe noodzakelijke maatregelen moeten nemen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties