27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Regel CAP voor iedereen

Iedere commerciële organisatie op Hato moet licentieovereenkomst hebben

hato2Willemstad – De maatregel van CAP treft niet alleen de individuele autoverhuurders, maar geldt voor iedere commerciële organisatie die op de luchthaven operationeel wil zijn.

- Advertentie -

Dat zegt CAP in een reactie op een eerder artikel in deze krant waarin individuele autoverhuurders hun beklag doen over het feit dat zij met ingang van 22 juli niet langer gasten van het vliegveld mogen oppikken.
In een brief aan de autoverhuurders Avis, Hertz, Budget, Thrifty, Alamo en National geeft CAP aan dat zij het niet toe kan staan dat een andere autoverhuurder zaken doet door het ophalen van passagiers op de luchthaven of door het afleveren van een huurauto op de luchthaven.
In haar officiële reactie zegt de CAP:

,,Exploitanten die opereren op de luchthaven moeten voldoen aan de regelgeving die het gebruik van de faciliteiten en locaties autoriseert en moeten van dusdanig niveau zijn dat ze de bezoekerservaring op de luchthaven complimenteren.
De luchthaven moet veilig en betrouwbaar zijn en voldoende ruimte bieden om alle licentiehouders in staat te stellen hun commerciële activiteiten ten uitvoer te brengen en klanten een aangename en efficiënte ervaring te geven.”

En:

,,Terwijl de huidige maatregelen specifiek betrekking hebben op ongeautoriseerde autoverhuurbedrijven op de luchthaven, is het belangrijk dat het ook helder is dat iedere commerciële organisatie die op de luchthaven operationeel wil zijn, een licentieovereenkomst met CAP dient te hebben.”

De luchthavenorganisatie meldt dat de luchthaven en het luchthaventerrein privéeigendom zijn en dat er in overeenstemming met de Curaçaose overheid het recht en de verplichting aan CAP is toegekend om exclusief en efficiënt de luchthaven en het terrein te beheren, ontwikkelen en exploiteren.
Volgens Ralph Blanchard, de ceo van Curaçao Airport Partners brengen de vele ongeautoriseerde verhuurbedrijven op de luchthaven het vermogen van CAP om een kwaliteitsproduct voor de klanten te garanderen en de competitieve kwaliteit te vergroten ernstig in gevaar.
Hij maakt zich dan ook zeer bezorgd over de bescherming van de rechten van de geautoriseerde autoverhuurbedrijven en de kwaliteit van service verleend aan de ‘klanten’.

,,We moeten deze kwestie corrigeren.
Daarnaast is de concurrentie van ongeautoriseerde organisaties niet eerlijk ten opzichte van onze legitieme partners.
Wij zullen daarom de nodige preventieve maatregelen nemen”

, aldus Blanchard, die ook stelt dat het ontmoedigen van ongeautoriseerde commerciële activiteiten op het vliegveld een maatregel is die CAP in staat zal stellen om het niveau van dienstverlening, het imago en betrouwbaarheid van de luchthaven te verbeteren.

Kader

 Autoverhuurders doen bod CAP

 

De individuele autoverhuurders die in de clinch liggen met Curaçao Airport Partners, CAP, hebben na overleg met advocaat Mirto Murray besloten om op korte termijn een voorstel in te dienen en niet gelijk naar de rechter te stappen. Dat heeft raadsman Murray tegenover deze krant verklaard.

,,Bij het voorstel zijn we uitgegaan van een win-winsituatie”

, merkt Murray op.

,,Ons standpunt is nog steeds dat we het belang van Curaçao voor ogen moeten houden. Het kan niet zo zijn dat een toerist die voor vertrek een auto bij een individueel autoverhuurbedrijf reserveerde, bij aankomst op Hato met lege handen staat vanwege de handelwijze van CAP.”

In het verleden is het voorgekomen dat werknemers van de individuele autoverhuurbedrijven in aanwezigheid van de toerist werden uitgemaakt voor illegaal opererend bedrijf. De klanten die via internet een auto reserveerden bij één van de individuele autoverhuurbedrijven hebben voor dat bedrijf gekozen, zo betoogt de advocaat.

,,De vrije keus van de klanten moet niet in het gedrang komen.”

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -