27 C
Willemstad
• vrijdag 1 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Reforma schrijft op parlementspapier

HomeMediaAlgemeen nieuwsReforma schrijft op parlementspapier

reforma-hangWillemstad – Een persbericht van MFK-leider Gerrit Schotte, voorzien van het logo van het parlement van Curaçao, is ondertekend met ‘Reforma’. Daarmee lijkt Reforma officieel intrede te hebben gedaan in het parlement.

Reforma is de actie die Schotte is begonnen om veranderingen in het electorale systeem te kunnen aanbrengen. Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) noemt het voorval ‘raar’.

,,Reforma is door ons niet erkend als politieke partij. Ik zal het er binnen het parlement met de griffier over hebben, en als het niet hoort zullen we Schotte er op aanspreken.”

Schotte vraagt zich in het persbericht af of het eiland echt zo in de financiële problemen zat om daar een obverhoging tot 9 procent, een oneerlijke regeling voor gepensioneerden wat betreft de basisverzekering ziektekosten en een inkrimping van de economie met 2.000 ontslagen als gevolg tegenover te stellen.

,,De economie zit helemaal vast. Wie rekent op noodzakelijke verkopen aan het einde van het jaar zal een onaangename verrassing krijgen.
De werkloosheid wordt groter, en nu blijkt dat de overheid op de hoogte is van deze vervelende situatie en sneller wapenvergunningen afgeeft dan vroeger.
Nu doet Asjes alsof de media de situatie nog zwarter maken dan deze al is. Nu wil de premier een extern bedrijf inhuren om de economische situatie te schetsen.”

Schotte stelt verder dat de huidige overheid heeft gelogen over de slechte financiële situatie.

,,Nu blijkt dat er genoeg geld is om vier bestaande gebouwen langs de Pater Euwensweg te kopen tegen een koopsom van 4 tot 6 miljoen, genoeg geld om de achterstallige miljoenen guldens aan belastingschulden van het Sehos kwijt te schelden en genoeg geld om een terrein van Stichting Sehos te kopen voor tussen de 3 en 4 miljoen gulden voor de bouw van het nieuwe hospitaal.”

Er is genoeg geld om voor 18 à 20 miljoen het gebouw van Colon Shopping Center te kopen, vervolgt Schotte zijn opsomming.

,,De parkeerplaats van Hamelberg kost 3 of 4 miljoen, het benzinestation bij Colon moet zeker 1 à 2 miljoen kosten”

, aldus de MFK-leider die aangeeft dat het meerwerk voor de bouw van het hospitaal tussen de 30 en 35 miljoen gulden gaat kosten en er ook 2 à 3 miljoen gulden uitgetrokken moet worden voor schadevergoeding aan de ondernemers in het winkelcentrum.

Advertentie

 

To Top

Dit artikel is geplaatst in
  1. ik ben blij dat diverse mensen de naam Gerrit de Raaf gebruiken,het heeft inderdaad een betekenis de dief slaat toe.Dank voor deze A.Mossel

  2. Gerrit de Raaf ziet nog steeds niet in dat hij met zijn 40 rovers de economie van Curacao kapot heeft gemaakt en de staatskas heeft geplunderd. Nu komt hij met allerlei zaakjes. Wat dit ongure heerschap nu doet is een groot rookgordijn aan het optrekken zodat zijn daden verscholen blijven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties