Home Media

Amigoe | Recycle centre geopend

0
Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur opende het recycle centre, dat na de opening al gretig in gebruik werd genomen.  FOTO’S JEU OLIMPIO
Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur opende het recycle centre, dat na de opening al gretig in gebruik werd genomen | FOTO’S JEU OLIMPIO

Willemstad – Op het parkeerterrein van Albert Heijn in Zeelandia is gistermiddag een ‘recycle centre’ geopend. Hier kunnen aluminium blikjes, PET-flessen en HDPEflessen worden gedeponeerd.

Het recycle centre is het nieuwste project van Green Force in samenwerking met Albert Heijn, MNO, Rowij en Nijpro PPG.
Green Force is verantwoordelijk voor het legen van de inzamelplaats en de verwerking van de materialen en de export ervan voor hergebruik.

,,Wat nieuw is voor dit eiland is dat de consument nu plastic flessen kan scheiden per kleur – transparant, groen en andere kleuren – en dat er nu een tweede type plastic gerecycled kan worden: high density polyethyleen (HDPE).
Dit zijn alle dopjes van drankflessen en alle nietdoorzichtige plastic flessen waarop duidelijk een recycledriehoek staat met het nummer 2. Voorbeelden hiervan zijn plastic melkflessen en flessen van schoonmaakmiddelen”

, laat Green Force weten. In februari vorig jaar werd al begonnen met het inzamelen van plastic flessen.

recycle centre-2AH,,Ik merkte dat de recyclebakken voor plastic drie keer sneller vol waren dan die van aluminium blikjes.
Er is dus duidelijk behoefte bij het publiek om dit te recyclen.
Daarom heb ik samen met Albert Heijn dit project opgezet, om zo grootschalige inzameling van plastic flessen waar te kunnen maken”

, vertelt eigenaar Timo Brouwer.

Hij benadrukt dat PET- en HDPE-flessen er tot 450 jaar over kunnen doen voordat ze afgebroken zijn als ze in de natuur blijven liggen.

,,Plastic is niet biologisch afbreekbaar en vormt daardoor een probleem voor het milieu.
Door consumentenplastic te recyclen helpen we grondstoffen optimaal te gebruiken, de opwarming van de aarde tegen te gaan, milieuvernietiging tegen te gaan, zorgen we voor minder belasting voor de landfill, creëren we werkgelegenheid en dragen we bij aan een duurzamere wereld.”

Bron: Amigoe

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in