28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Recreanten schuwen misdaad niet

Car-TheftBurgers die zich voordoen als recreanten schuwen zich niet om andermans eigendommen langs hun wandelroute opzettelijk (te laten) te beschadigen. Wandelaars die hun auto’s aan de Caracasbaai parkeren marcheren richting de resorts en terug.

Sommigen onder hen storen zich aan bewoners die hun auto in de berm voor hun woning geparkeerd hebben en schakelen bevriende ordetroepen in om hun doelstelling kracht bij te zetten.

Agenten van de politie en SKS manen de bewoner om zijn auto voor zijn huis ergens anders te parkeren. Of anders zal deze verwijderd worden.
Om de ambtenaren in dienst een handje te helpen worden de auto’s herhaaldelijk onklaar gemaakt zodat zij zich kunnen beroepen op een wrak langs de openbare weg die niet rijklaar is en onder dien verstaande verwijderd mag worden.

Het inslaan van de verlichtingen, het openbreken van de portieren, het met een pikhouweel bewerken van de achterbak om het slot te kunnen forceren en het besmeuren met mosterd e.a. middelen moeten bijdragen aan de geloofwaardigheid dat de bewoner in gebreke zou zijn en een gevaar voor de openbare orde zou moeten betekenen.

Op 21 december 2012 werd vervolgens een nummerplaat van de auto verwijderd (lees : gestolen om die op een andere onheilsplek achter te laten) om verder bij te dragen aan de intimidaties.
De bewoner is het criminele gedrag zo langzamerhand zat en weigert zich op kosten te laten jagen door lokale misdadigers en scheinheilige aanverwanten.

Inmiddels heeft de bewoner bij het eilandgebied Curaçao verlaging van de grondbelasting afgedwongen om een vorm van compensatie toe te passen.
De personen die medeplichtig zijn aan de misdaden zijn bekend gemaakt bij Justitie.
Getuigen ontfermen zich nog over de zaak.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -