27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

RdK | ‘Intern onderzoek bij RdK en directeur met verplichte vakantie

De RvC heeft ir. Marcelino de Lannoy tijdelijk belast met de dagelijkse leiding 

Willemstad – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Refineria di Kòrsou N.V. (RdK) heeft de statutair directeur van deze vennootschap, de heer van Kwartel en twee andere werknemers, op 14 november jl. verzocht om met verplichte vakantie te gaan.

De aanleiding hiertoe is een intern onderzoek dat loopt in verband met het biedingsproces voor het exploiteren van de raffinaderij.

De RvC heeft kennisgenomen van vermeende aantijgingen van derden in verband met mogelijke strategische partners voor het exploiteren van de raffinaderij. De RvC vroeg de intussen op verplichte vakantie gezonden directeur ter zake om toelichting en besloot tegelijkertijd om een intern onderzoek in te stellen.

De RvC heeft ondertussen een presentatie gekregen van de onderzoekers. De onderzoekers kunnen vooralsnog niet uitsluiten of de heer Van Kwartel betrokken is geweest bij het één of ander. Nader onderzoek naar zijn rol is noodzakelijk om de aantijgingen te bevestigen of zijn naam en zijn handelen als directeur te zuiveren. De voorzitter van het RvC heeft ondertussen samen met de overheid, wat procedureel gangbaar is, een melding gedaan bij Openbare Ministerie en ook verklaring afgelegd.

Om elke mogelijke oneigenlijke interventie te voorkomen, heeft de RvC besloten om in het belang van het ingestelde onderzoek de directeur met verplichte vakantie te sturen. De RvC heeft ir. Marcelino de Lannoy tijdelijk belast met de dagelijkse leiding van de vennootschap.

De RvC tracht te waarborgen dat de reguliere werkzaamheden van de RdK (inclusief bij de CRU) en ook het biedingsproces niet geschaad zullen worden door de huidige ontwikkelingen en dat genoemde proces ordelijk en transparant kan worden doorlopen. De RvC wil geen enkele risico lopen dat dit proces verstoord kan worden.

Bron: Persbericht Raad van Commissarissen (RvC) van de Refineria di Kòrsou N.V. (RdK)

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...