Quote | FIOD doet onderzoek naar familiebedrijf SHV om oplichting en omkoping

Tom Wouda

Volgens NRC stevent het OM af op een schikking met SHV, iets dat SHV getuige de gezonde balans niet hoeft te vrezen

Slecht nieuws voor Quote 500-familie Fentener van Vlissingen: de Fiod doet strafrechtelijk onderzoek naar drie dochterbedrijven van familieconglomeraat SHV op verdenking van oplichting, omkoping en valsheid in geschrifte.

De Fiod doet strafrechtelijk onderzoek bij Econosto (technische onderdelen), Mammoet (zwaar transport) en Nutreco (diervoeding), onderdeel van industrieel concern SHV. NRC schrijft dat er verdenkingen zijn dat de dochterbedrijven smeergeld en steekpenningen betaald hebben in ruil voor bestellingen en opdrachten. Daarnaast zou het mediaschuwe SHV ook nog een boete van €100 miljoen boven het hoofd hangen vanwege kartelafspraken bij de Duitse dochter Primagas.

Tot 2015 hield SHV beperkt toezicht in corruptiegevoelige landen, maar kwam daar verandering in toen KPMG als nieuwe accountant werd aangesteld die problemen aankaartte. Volgens NRC stevent het OM af op een schikking met SHV, iets dat SHV getuige de gezonde balans niet hoeft te vrezen.

De Steenkolen Handels Vereeniging werd in de 19e eeuw opgericht door verre voorvaderen van de huidige president-commissaris Annemiek Fentener van Vlissingen. Een ander prominent familielid en aandeelhouder is John Fentener van Vlissingen die besloot niet te teren op het familiekapitaal maar reisconcern BCD uit de grond stampte.

Bron: Quote

Naschrift KKC

Familie Fentener van Vlissingen heeft meerdere brievenbusmaatschappijen op o.a. Curacao. Ook Mammoet blijkt vele dochtermaatschappijen op Curacao te bezitten.

BCD Groep, bekend van vliegwinkel.nl en cheaptickets.nl

BCD Groep wordt bestuurd door Boron Trust op de Pletterijweg 43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *