26 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

ParadiseFM | Geen bewijs voor veroordeling 600 kilo drugsroof

Oud-politieagent M. Mariano is vrijgesproken voor de 600 kilo drugsroof uit het recherchebureau. Ook de andere verdachten zijn niet veroordeeld voor de roof. Volgens de rechter is...

ParadiseFM | Sterker economische groei door herstel toerisme

Het verblijfstoerisme is in de eerste helft van 2022 sneller hersteld dan verwacht. Op Curaçao overtrof het aantal verblijfstoeristen zelfs het niveau van voor de pandemie. Om...

ParadiseFM | Jongens aangehouden voor wapenbezit

De politie sloeg gisteren twee jongens in de boeien. De aanhouding vond plaats in Sun Valley. Buren belden de politie nadat ze de jongens in een tuin...
- Advertentie -

ParadiseFM | Betere beveiliging bij brandweerkazernes

De beveiliging van brandweerposten wordt verhoogd. Reden is de inbraak bij verschillende kazernes. Dat schrijft Justitieminister Hato. Alle brandweerposten krijgen automatische poorten die geopend worden op het...

ParadiseFM | Tweede arrestatie rond overval Julianadorp

De politie heeft vanmorgen een 27-jarige man opgepakt op verdenking van een gewapend overval aan de Parallelweg in Julianadorp. De aanhouding vond plaats aan de Kaya Renbak...

NTR | ‘Waarom kan ik hier in de Tweede Kamer geen Papiaments spreken?’

John Samson Rennox Calmes, Curaçaos parlementslid, zorgde voor een opmerkelijk moment in de Tweede Kamer. Hij hekelde dat er geen tolk aanwezig was bij een overleg en voerde...

DH | Inaugural Arajet Airlines flight lands at Princess Juliana International Airport

AIRPORT--Princess Juliana International Airport (PJIA) officially welcomed Arajet Airlines from the Dominican Republic with a symbolic inaugural ceremony on Tuesday. The ceremony had been postponed due to...

Quote 500 | #41: Chris Smeets – Citco – 700 miljoen euro

Chris Smeets Citco witwassen van onfrisse Mexicaanse lijntjes 2017 | Quote 500

Chris Smeets erfde trustkantoor Citco van zijn vader, die precies wist welke kant het geld moest oprollen. Met de zelfgevonden Antillenroute trok Citco het afgelopen jaar een tikje onfrisse Mexicaanse lijntjes aan.

Via Nederlandse stichtingen, die onderdeel zijn van Citco, zou 9 miljoen dollar zijn witgewassen.

Chris Smeets Citco witwassen Mexicaanse lijntjes | Quote 500 2017 by Black Lion on Scribd

Bron: Quote 500

Artikel delen

8 reacties

 1. De enige keer dat Chris Smeets ooit bij Citco het woord heeft gevoerd was bij een kerstfeest.

  Dat was een zo onsamenhangend en onverstaanbaar gebrabbel dat ter plekke enkele werknemers besloten nun ontslag in te dienen en niet meer te willen werken voor een bedrijf geleid door een dergelijke domme kwast.

  Het is dat zijn vader hem 700 miljoen euro heeft nagelaten, want Chris Smeets is nog niet geschikt als vakkenvuller bij La Curacao.

 2. Chris Smeets wordt bij Citco door iedereen gezien als het oerdomme rijkeluiszoontje dat nog te dom is om voor de duivel te dansen maar van zijn steenrijke pa een groot bedrijf erfde.

  Niemand neemt Chris Smeets serieus en gelukkig beseft hij dat ook. Het zou helemaal zielig worden als hij zijn onkunde ging etaleren in de media of in netwerken.

  Maar niemand ziet hem god zij dank ooit in het openbaar, want Chris Smeets kan nog geen twee woorden foutloos uitspreken en zou zichzelf en zijn bedrijf alleen maar belachelijk maken.

 3. Onder welke steen komt Brian S vandaan?

  Citco heeft jarenlang bewust mega fees opgestreken die berekend werden over de waarde van de opgeblazen beleggingen van Madoff die gebakken lucht waren, hetgeen Citco verdomd goed wist, want het was hun taak om dat te controleren.

  En de niet door enige intelligente of integriteit gehinderde Chris Smeets maar de grote meneer spelen met zijn Santa Barbara resort. De payaso is een schande voor ons eiland.

 4. @Henk, Kan je ook een juiste link posten?

  De link van jou heeft niets met corruptie te maken maar met een claim dat Citco haar werk niet genoeg heeft gedaan (De belangen van de investeerders niet voldoende behartigd).

 5. Citco is een muti-national met vestigingen over de hele wereld. Hoofdkantoor voor Citco Group zit in Zwitserland. Wereld marktleider in de registratie van hedge funds. We mogen heel trots zijn op dit Curacaose bedrijf.

 6. Enge arrogante man, Chris Smeets, zonder enige kennis van zaken die bij Citco omhoog kon vallen omdat hij het verwende zoontje van de oprichter (of moet ik zeggen oplichtet, na alle fund fraudes) was.

  Een vriend van mij vertelde dat Chris Smeets bij Citco vooral bekend stond om zijn porno mails die hij bijna dagelijks aan een eng clubje van zijn kontenlikkers stuurde.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -