28 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

PS-Statenlid melvin ‘mac’ Cijntje: ‘Inhaalslag’ megaproject of megafraude?

HomeMediaPS-Statenlid melvin ‘mac’ Cijntje: ‘Inhaalslag’ megaproject of megafraude?
Melvin Cijntje
PS-Statenlid melvin ‘mac’ Cijntje: ‘Inhaalslag’ megaproject of megafraude?

WILLEMSTAD — Een jaar nadat hij bij de Landsrecherche aangifte deed van misstanden met betrekking tot het naleven van procedures en begroting van infrastructuurprojecten, heeft PSStatenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje wederom vragen gesteld aan de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Earl Balborda (PNP).

In de aanhef stelt het Statenlid de volgende vraag: ‘Inhaalslag’: megaproject of megafraude?

Binnen het megaproject de ‘Inhaalslag’, dat vorig jaar van start ging, wil het VVRP-ministerie de komende drie tot vijf jaar 300 kilometer in slechte staat verkerend wegdek opnieuw asfalteren. Dit zal met overheidsgelden gerealiseerd worden. Zoals eerder door de Amigoe bericht, heeft Statenlid Cijntje van de hoge raming – 5,2 miljoen gulden – van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) van de kosten voor het opknappen van de Shimarukuweg, Appeldamweg en de Schubappelweg in de wijk Dominguito aangifte gedaan.

Voor het afwateringssysteem was een bedrag van 2,7 miljoen gulden geraamd, waarvan Cijntje meende dat het ‘buitenproportioneel hoog’ was.

Het gehavende wegdek van de Schubappelweg wijt men aan de tropische storm Tomas.

“Zo wilde Janssen de Jong Caribbean NV meer dan 5 miljoen in rekening brengen voor het gehele Schubappelweg-project.Dit terwijl ze eerder de Mamayaweg – die zeker 350 meter langer is dan de Schubappelweg – voor een bedrag van 1,3 miljoen gulden hadden opgeknapt”, aldus Cijntje, die eraan toevoegt dat de Raad van Ministers (RvM) ‘onlangs een bedrag van 1,6 miljoen gulden heeft goedgekeurd voor het asfalteren van de Schubappelweg’.

Het Statenlid maakt in zijn brief, gericht aan minister Balborda, berekeningen van de kosten per strekkende meter. Hij komt tot een kostenplaatje van 1100 gulden per meter voor de Mamayaweg in 2012, en 2100 gulden voor de nog uit te voeren werkzaamheden aan de Schubappelweg. Cijntje stelt dat er sprake is van een ‘astronomisch prijsverschil’ dat uit publieksgelden bekostigd dient te worden.

“Kijkend naar de grote discrepantie in prijs, deelt de minister de mening dat er weinig verschil is in de wijze van asfalteren van beide wegen? Zijn de offertes van de aannemers wel door de afdeling ‘Bedrijfsbureau’ van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken gecontroleerd?”

PS-Statenlid Cijntje plaatst vraagtekens bij het goedgekeurde budget voor de asfaltering van deze weg.

Bij de ondertekening van het Inhaalslag-megaproject is er gesteld dat de aannemers van de Curaçaose Wegenbouw Maatschappij (CWM), MNO-Vervat en ‘overige kleinere aannemers’ de krachten zullen bundelen voor de uitvoer van het project.

De officiele ondertekening van het project vond bij Koredor plaats waarbij minister Balborda liet weten dat de voorgenoemde aannemers het gebied gratis zullen opknappen. Het Statenlid refereert aan deze toezeggingen en vraagt zich af wanneer daaraan vervolg zal worden gegeven:

“Wanneer gaat de combinatie van aannemers ook de kleinere aannemers betrekken bij de werkzaamheden?”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in
 1. Ik kan niet oordelen of de heer Cijntje gelijk heeft of niet. Ik ben immers niet deskundig op dit gebied.
  Maar ik constateer wel dat de heer Cijntje zich als een echte parlementarier opstelt en steeds zeer kritische vragen stelt die tot nadenken stemmen.
  De vele slapende parlementariers zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen.
  Het zou mij overigens niet verwonderen als hij wel gelijk zou hebben . Bestaat bij de combinatie MNO/Wegenbouw / Jansen de Jong wel de mogelijkheid van concurrentie?? Of is hier sprake van een monopolie.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  JM Eustatia

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties