31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PS-Statenlid melvin ‘mac’ Cijntje: ‘Inhaalslag’ megaproject of megafraude?

HomeMediaPS-Statenlid melvin ‘mac’ Cijntje: ‘Inhaalslag’ megaproject of megafraude?
Melvin Cijntje
PS-Statenlid melvin ‘mac’ Cijntje: ‘Inhaalslag’ megaproject of megafraude?

WILLEMSTAD — Een jaar nadat hij bij de Landsrecherche aangifte deed van misstanden met betrekking tot het naleven van procedures en begroting van infrastructuurprojecten, heeft PSStatenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje wederom vragen gesteld aan de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Earl Balborda (PNP).

In de aanhef stelt het Statenlid de volgende vraag: ‘Inhaalslag’: megaproject of megafraude?

Binnen het megaproject de ‘Inhaalslag’, dat vorig jaar van start ging, wil het VVRP-ministerie de komende drie tot vijf jaar 300 kilometer in slechte staat verkerend wegdek opnieuw asfalteren. Dit zal met overheidsgelden gerealiseerd worden. Zoals eerder door de Amigoe bericht, heeft Statenlid Cijntje van de hoge raming – 5,2 miljoen gulden – van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) van de kosten voor het opknappen van de Shimarukuweg, Appeldamweg en de Schubappelweg in de wijk Dominguito aangifte gedaan.

Voor het afwateringssysteem was een bedrag van 2,7 miljoen gulden geraamd, waarvan Cijntje meende dat het ‘buitenproportioneel hoog’ was.

Het gehavende wegdek van de Schubappelweg wijt men aan de tropische storm Tomas.

“Zo wilde Janssen de Jong Caribbean NV meer dan 5 miljoen in rekening brengen voor het gehele Schubappelweg-project.Dit terwijl ze eerder de Mamayaweg – die zeker 350 meter langer is dan de Schubappelweg – voor een bedrag van 1,3 miljoen gulden hadden opgeknapt”, aldus Cijntje, die eraan toevoegt dat de Raad van Ministers (RvM) ‘onlangs een bedrag van 1,6 miljoen gulden heeft goedgekeurd voor het asfalteren van de Schubappelweg’.

Het Statenlid maakt in zijn brief, gericht aan minister Balborda, berekeningen van de kosten per strekkende meter. Hij komt tot een kostenplaatje van 1100 gulden per meter voor de Mamayaweg in 2012, en 2100 gulden voor de nog uit te voeren werkzaamheden aan de Schubappelweg. Cijntje stelt dat er sprake is van een ‘astronomisch prijsverschil’ dat uit publieksgelden bekostigd dient te worden.

“Kijkend naar de grote discrepantie in prijs, deelt de minister de mening dat er weinig verschil is in de wijze van asfalteren van beide wegen? Zijn de offertes van de aannemers wel door de afdeling ‘Bedrijfsbureau’ van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken gecontroleerd?”

PS-Statenlid Cijntje plaatst vraagtekens bij het goedgekeurde budget voor de asfaltering van deze weg.

Bij de ondertekening van het Inhaalslag-megaproject is er gesteld dat de aannemers van de Curaçaose Wegenbouw Maatschappij (CWM), MNO-Vervat en ‘overige kleinere aannemers’ de krachten zullen bundelen voor de uitvoer van het project.

De officiele ondertekening van het project vond bij Koredor plaats waarbij minister Balborda liet weten dat de voorgenoemde aannemers het gebied gratis zullen opknappen. Het Statenlid refereert aan deze toezeggingen en vraagt zich af wanneer daaraan vervolg zal worden gegeven:

“Wanneer gaat de combinatie van aannemers ook de kleinere aannemers betrekken bij de werkzaamheden?”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in
 1. Ik kan niet oordelen of de heer Cijntje gelijk heeft of niet. Ik ben immers niet deskundig op dit gebied.
  Maar ik constateer wel dat de heer Cijntje zich als een echte parlementarier opstelt en steeds zeer kritische vragen stelt die tot nadenken stemmen.
  De vele slapende parlementariers zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen.
  Het zou mij overigens niet verwonderen als hij wel gelijk zou hebben . Bestaat bij de combinatie MNO/Wegenbouw / Jansen de Jong wel de mogelijkheid van concurrentie?? Of is hier sprake van een monopolie.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  JM Eustatia

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties