26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

PS-leden krijgen participatie kandidaatskeuze nieuwe minister

HomeMediaPS-leden krijgen participatie kandidaatskeuze nieuwe minister

Na interventie PS-gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels

Na interventie Marvelyne Wiels: PS-leden krijgen participatie kandidaatskeuze nieuwe minister SOAW

WILLEMSTAD — Leden van coalitiepartij Pueblo Soberano (PS) zullen een stem krijgen in de beslissing wie de nieuwe minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) zal zijn. Dit heeft PS-partijvoorzitter Edward Joseph afgelopen zaterdag toegezegd. Hij deed dit na een telefonische oproep van PS-gevolmachtigde minister in Den Haag Marvelyne Wiels.

Wiels had namelijk ingebeld tijdens de algemene ledenvergadering van de partij van afgelopen zaterdag. In haar interventie riep zij de leden op om de aanstelling van een nieuwe minister niet alleen aan de fractie over te laten.

Volgens Wiels moeten ook de leden bij dit proces betrokken worden. Zij riep de leden op om hun verantwoordelijkheid te nemen en om samen met het bestuur de nieuwe minister te kiezen.

Het is volgens Wiels aan de fractie om met de mogelijke kandidaten gesprekken te voeren, maar het eindbesluit moet in de handen van de leden liggen. Na de oproep van Wiels, meldde partijvoorzitter Joseph dat hij door diverse leden was benaderd met een dergelijk verzoek. De leden willen volgens Joseph meer betrokken worden.

Hij verklaarde dat hij als voorzitter niks anders kon doen dan de wens van de leden opvolgen en zegde toe eraan te gaan werken om het mogelijk te maken dat de leden participatie krijgen bij de keuze voor de nieuwe PSminister.

De PS is op dit moment op zoek naar een nieuwe minister voor de portefeuille van Soaw, sinds zij haar eigen minister Jeanne-Marie Francisca via een motie van wantrouwen haar huis heeft gestuurd.

De PS heeft aangekondigd dat zij medio deze week meer duidelijkheid zal kunnen geven over potentiële kandidaten voor de ministerspost van Soaw.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. De leden moeten ook een stem hebben en…we hebben hoeveel kandidaten??
    Volksverlakkerij is dit. De smaken bij de PS zijn zo goed als op, het verbruikte aantal ministers lag daar nogal hoog, en we betalen ons weer eens scheel aan al die wachtgeldregelingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties