26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PS dringt aan op antwoord vragen Wiels

helmin--300x240WILLEMSTAD — De PS-fractie in de Staten wil dat de regering de vragen gaat beantwoorden die de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Wiels vlak voor zijn dood naar de regering heeft gestuurd. In een brief aan de ministers van Financiën, Economische zaken, Jusitie en Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning stelt Melvin ‘Mac’ Cijntje, PS-fractievoorzitter in de Staten, dat er al vijf maanden voorbij zijn en dat er nog steeds geen antwoord is gekomen.

- Advertentie -

In de brief van 3 mei gaat Wiels in op het aanbieden van loten door loterijkantoor Robbie’s Lottery via het smssysteem van telecombedrijf UTS.
Het gaat om in totaal 31 vragen die ingaan op de relatie tussen Robbie’s Lottery en UTS en de vraag of het verkopen van loterijen via sms wel of niet legaal is.
Voordat de vragen officieel bij de Staten konden worden ingediend werd Wiels vermoord.
Het onderzoek naar zijn moord loopt nog.

De vragen van Wiels zijn nooit officieel beantwoord.
Afgelopen zaterdag stond PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst al stil bij deze zaak.
Hij sprak zijn frustratie uit hierover uit.
In de brief van Cijntje van 11 oktober herhaalt hij dat de PS al vijf maanden op een antwoord van de regering wacht, maar dat dit nog steeds niet is gekomen.
In het schrijven aan de regering wijst Cijntje erop dat de regering normaal gesproken binnen twee maanden op vragen van Statenleden dient te reageren, maar hij constateert dat dit nog niet is gebeurd.
wega di numberDe fractievoorzitter van de PS dringt er daarom bij de betrokken ministers op aan om werk te maken van de beantwoording van de vragen van Wiels.
Premier Ivar Asjes (PS) heeft bij zijn aantreden wel werk gemaakt van de door Wiels aangezwengelde discussie over de verkoop van lootjes via sms.
Hij stuurde een brief naar Robbie’s Lottery, waarin melding wordt gemaakt van het feit dat de verkoop van lootjes via sms illegaal is en dat deze per 1 november moet worden gestaakt.
Zowel Robbie’s Lottery, als UTS ontkent dat zij tegen de bestaande wet- en regelgeving zouden hebben gehandeld.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -