27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 09:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Programma koninklijk bezoek aan Caribisch Nederland

Willem en maximaKRALENDIJK — Het programma van het bezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen aan de eilanden van Caribisch Nederland is definitief rond. Het Koninklijke paar bezoekt Saba op donderdag, 14 november, St. Eustatius op vrijdag, 15 november en Bonaire op zaterdag, 16 november 2013. Het bezoek aan alle eilanden in het Caribische deel van het Koninkrijk duurt van 12 tot en met 21 november 2013.

Advertentie

- Advertentie -

Uitgangspunt van het bezoek is dat zoveel mogelijk mensen op de eilanden de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin te zien en te ontmoeten.
De gezaghebbers van de drie eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn de gastvrouw/ gastheer en hebben voor dit bezoek een programma samengesteld, dat hieronder staat vermeld.
De Koning en Koningin worden tijdens hun reis begeleid door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk.

Saba
Donderdag 14 november wordt het het Koninklijke gezelschap officieel ontvangen op de J.E. Yrausquin Airport.
Na een kort toneelstuk door kinderen bij het vliegveld dat 50 jaar bestaat, volgt een bezoek aan de Spring Bay Heritage Trail met uitleg over de recent opgegraven oude suikermolens en infrastructuur van suikerplantages.
Later volgt een bezoek aan de Organoponics Farm, de biologische boerderij en sociale werkplaats, een van de finalisten van de kroonappels van het Oranje Fonds.
Het Koninklijke gezelschap bezoekt ook het Juliana Sports Field, waar er uitleg is over de historie van Saba en ook optredens.
De lunch wordt genuttigd met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad.
Daarna volgt een bezoek aan The Bottom, waar een vlaggenparade wordt gehouden door personen van de 40 internationale nationaliteiten die op het eiland wonen.
Ook staat een receptie op het programma met sociale partners uit negen sectoren.
Als laatste activiteit staat een bezoek gepland aan een sociaal woningbouwproject

St. Eustatius
De volgende dag, vrijdag 15 november is de aankomst op F.D. Roosevelt Airport op St. Eustatius. Daarna bezoekt het Koninklijke paar een ‘science fair’, waar presentaties worden verzorgd door kinderen van vijf scholen.
Later volgt een bezoek aan Buzzy Bees, een dagopvang voor kinderen.
Ook hier is er een lunch met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad.
Na de lunch volgt er een bezoek aan Hazels Plantation, een project dat groente- en fruitteelt op het eiland stimuleert.
Vervolgens is er een bezoek aan het Historical Foundation Museum, dat in het teken staat van de opening van de tentoonstelling, ‘150 jaar afschaffing slavernij’.
De afsluiting van het bezoek aan St. Eustatius is een cultureel festival in het Wilhelminapark.

Bonaire
Zijne Majesteit en Koninklijke Hoogheid, Koning Willem- Alexander en gemalin arriveren op zaterdag, 16 november aanstaande op Bonaire, waar zijn officieel worden ontvangen op het Flamingo International Airport.
De Koninklijke stoet verplaatst zich daarna naar het Wilhelminaplein, waar diverse activiteiten staan gepland, zoals sportdemonstraties, de start van de ‘bebe awa’ campagne (het project dat jongeren stimuleert om water te drinken) en presentaties van diverse stichtingen op Bonaire.
In het programma is ook een bezoek opgenomen aan de Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie (SVPCN).
In tegenstelling tot de andere twee eilanden, wordt alleen met de gezaghebber en de rijksvertegenwoordiger geluncht.
Na de lunch volgt een bezoek aan Cocari, de dagopvang voor ouderen en ouderenorganisatie in Rincon.
Vervolgens verplaatst de stoet zich weer naar Kralendijk, waar Jeugdhuis Jong Bonaire wordt bezocht, voor de opening van de fototentoonstelling ‘Dare to Share’, van jonge fotografen van Bonaire, St. Eustatius en Saba;
Aan het eind van het bezoek biedt de gezaghebber een receptie aan, waar ook gelegenheid is voor een ontmoeting met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad.

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -