25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Programma koninklijk bezoek aan Caribisch Nederland

Willem en maximaKRALENDIJK — Het programma van het bezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen aan de eilanden van Caribisch Nederland is definitief rond. Het Koninklijke paar bezoekt Saba op donderdag, 14 november, St. Eustatius op vrijdag, 15 november en Bonaire op zaterdag, 16 november 2013. Het bezoek aan alle eilanden in het Caribische deel van het Koninkrijk duurt van 12 tot en met 21 november 2013.

Advertentie

- Advertentie -

Uitgangspunt van het bezoek is dat zoveel mogelijk mensen op de eilanden de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin te zien en te ontmoeten.
De gezaghebbers van de drie eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn de gastvrouw/ gastheer en hebben voor dit bezoek een programma samengesteld, dat hieronder staat vermeld.
De Koning en Koningin worden tijdens hun reis begeleid door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk.

Saba
Donderdag 14 november wordt het het Koninklijke gezelschap officieel ontvangen op de J.E. Yrausquin Airport.
Na een kort toneelstuk door kinderen bij het vliegveld dat 50 jaar bestaat, volgt een bezoek aan de Spring Bay Heritage Trail met uitleg over de recent opgegraven oude suikermolens en infrastructuur van suikerplantages.
Later volgt een bezoek aan de Organoponics Farm, de biologische boerderij en sociale werkplaats, een van de finalisten van de kroonappels van het Oranje Fonds.
Het Koninklijke gezelschap bezoekt ook het Juliana Sports Field, waar er uitleg is over de historie van Saba en ook optredens.
De lunch wordt genuttigd met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad.
Daarna volgt een bezoek aan The Bottom, waar een vlaggenparade wordt gehouden door personen van de 40 internationale nationaliteiten die op het eiland wonen.
Ook staat een receptie op het programma met sociale partners uit negen sectoren.
Als laatste activiteit staat een bezoek gepland aan een sociaal woningbouwproject

St. Eustatius
De volgende dag, vrijdag 15 november is de aankomst op F.D. Roosevelt Airport op St. Eustatius. Daarna bezoekt het Koninklijke paar een ‘science fair’, waar presentaties worden verzorgd door kinderen van vijf scholen.
Later volgt een bezoek aan Buzzy Bees, een dagopvang voor kinderen.
Ook hier is er een lunch met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad.
Na de lunch volgt er een bezoek aan Hazels Plantation, een project dat groente- en fruitteelt op het eiland stimuleert.
Vervolgens is er een bezoek aan het Historical Foundation Museum, dat in het teken staat van de opening van de tentoonstelling, ‘150 jaar afschaffing slavernij’.
De afsluiting van het bezoek aan St. Eustatius is een cultureel festival in het Wilhelminapark.

Bonaire
Zijne Majesteit en Koninklijke Hoogheid, Koning Willem- Alexander en gemalin arriveren op zaterdag, 16 november aanstaande op Bonaire, waar zijn officieel worden ontvangen op het Flamingo International Airport.
De Koninklijke stoet verplaatst zich daarna naar het Wilhelminaplein, waar diverse activiteiten staan gepland, zoals sportdemonstraties, de start van de ‘bebe awa’ campagne (het project dat jongeren stimuleert om water te drinken) en presentaties van diverse stichtingen op Bonaire.
In het programma is ook een bezoek opgenomen aan de Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie (SVPCN).
In tegenstelling tot de andere twee eilanden, wordt alleen met de gezaghebber en de rijksvertegenwoordiger geluncht.
Na de lunch volgt een bezoek aan Cocari, de dagopvang voor ouderen en ouderenorganisatie in Rincon.
Vervolgens verplaatst de stoet zich weer naar Kralendijk, waar Jeugdhuis Jong Bonaire wordt bezocht, voor de opening van de fototentoonstelling ‘Dare to Share’, van jonge fotografen van Bonaire, St. Eustatius en Saba;
Aan het eind van het bezoek biedt de gezaghebber een receptie aan, waar ook gelegenheid is voor een ontmoeting met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -