Proces Magnus begint met enige onrust onder de bezoekers

aubert--betty-da-fonte

Aubert Wiels (broer Helmin) en Betty da Fonte (partner Helmin) waren aanwezig bij Magnus

WILLEMSTAD – Pers, familie en een slechts een kleine groep nieuwsgierigen verzamelden zich vanmorgen voor de rechtbank in Punda. Onder zware beveiliging is vijftien maanden na de dood van politicus Helmin Wiels het proces tegen de verdachten van de moord (zaak Magnus) begonnen.

Het onderzoek naar de opdrachtgevers (zaak Maximus) loopt nog en dat proces laat voorlopig nog op zich wachten.

Sinds de dodelijke aanslag op de voorman van Pueblo Soberano (PS) is er behoorlijk wat ophef geweest binnen zijn die partij. Ook bij de familie van het slachtoffer is er sprake van onenigheid. Wiels’ zus Marvelyne, broer Werner en broer Aubert zijn het met elkaar oneens over de politieke erfenis van Helmin.

Rutmilla Martina over haar aanval op Marvelyne Wiels

Alhoewel Marvelyne Wiels vanochtend zo lang mogelijk wachtte met het zich aanbieden voor controle en fouille en de meeste mensen de rechtbank al binnen waren, kon zij een confrontatie met Rutmila Martina, een vriendin van Aubert niet voorkomen. Rutmilla maakt deel uit van Tim Magnus, een afsplitsing van PS, ontstaan na de begrafenis van de gevallen leider.

magnus2Terwijl Wiels de trap opliep schreeuwde Martina dat zij gevangen moest worden genomen. Wiels nam tijdens de pauze de achteruitgang om een tweede confrontatie te voorkomen en liet zich voor de hervatting van de zitting vroeg voor het begin voorrijden samen met haar bodyguard.

Geen lifestream

Om veiligheidsredenen wordt er geen publiek bij de zitting toegelaten. Alleen pers en directe familie mogen de rechtzaal in, andere geïnteresseerden kunnen via de radio op de hoogte blijven van wat zich in de rechtbank afspeelt.
Hier werd vanmorgen eerst tegen geprotesteerd door de advocaat van een van de verdachten en de officier van Justitie  sloot zich daarbij aan. De verdachten zouden in de kleine Curaçaose gemeenschap risico lopen en de waarheidsvinding zou bemoeilijkt worden.

De rechter besloot echter, in het belang van de openbaarheid van de rechtspraak, dat de zitting toch moet worden uitgezonden. Het groepje mensen dat buiten stond te wachten reageerde opgelucht dat zij en de rest van Curaçao toch mee kunnen beleven wat er binnen gebeurt.
Het vuurwerk zou na de middagpauze in de rechtbank plaatsvinden toen hoofdverdachte Elvis Kuwas (ook bekend als Monster) al zijn eerdere bekentenissen introk.

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

Door Elisa Koek

Een Reactie op “Proces Magnus begint met enige onrust onder de bezoekers

  1. Bodyguard, private driver en dat voor zo’n dome kracht als Marvelientje. Werkelijk ongehoord en dat op kosten van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *