30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Probleem kranen oplossen

HomeMediaProbleem kranen oplossen

Door defect kunnen containers niet in haven gelost worden

Haven-kranenWillemstad – De fractie van coalitiepartij PAIS heeft per brief aan minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling gevraagd om zo snel mogelijk met CPA en CPS te praten om tot een duurzame oplossing voor de defecte kranen in de haven te komen.

Advertentie

Dat heeft parlementslid Eugene Cleopa tegenover deze krant verklaard.

,,Door defecte chassis en kranen kunnen containers niet in de haven worden gelost en wijken de schepen naar Aruba uit”, zo licht Cleopa toe.

De lokale zakenlieden worden voor het uitwijken naar Aruba met bijkomende kosten geconfronteerd die dan weer doorberekend worden aan de consument.

,,Onze economie is kwetsbaar, internationale ontwikkelingen werken snel daarin door”, zo legt Cleopa uit.

,,Daarom is het belangrijk om orde op zaken te hebben daar waar het eiland wel de ontwikkelingen in eigen hand heeft. Zoals bijvoorbeeld in het geval van de voorzieningen in de haven.”

Volgens Cleopa is de fractie er niet op uit om te benadrukken wat er allemaal mis zou gaan op het eiland.

,,Wij willen juist met een positieve instelling kijken hoe wij door een overleg met alle betrokkenen ervoor kunnen zorgen dat het probleem goed wordt opgelost. Er zijn al veel langer problemen met de voorzieningen in de haven.”

In de brief aan Palm wil de fractie onder andere antwoord op de vraag hoeveel schepen er van de haven gebruik maken, en ook het aantal kranen en chassis in de haven. De fractie stelt tevens de vraag in hoeverre de haven voldoet aan de internationale normen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties