27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Pro Pueblo zoekt 50 mogelijke leiders

HomeMediaPro Pueblo zoekt 50 mogelijke leiders
pro-pueblo
Pro Pueblo zoekt 50 mogelijke leiders

WILLEMSTAD — Vijftig mannen en vrouwen die het land zouden kunnen leiden en die de handen uit de mouwen willen steken. Daartoe doet de Fundashon Pro Pueblo (FPP) vandaag een oproep in deze krant.

Het gaat om capabele, integere, eerlijke en bescheiden personen die worden opgeroepen zich te melden bij FPP zodat er een nieuwe groep mensen kan worden samengebracht die een visie inbrengen voor de toekomst van ons land, zo laat FPP-secretaris Edgar Leito weten.

“Wat we nodig hebben, is een ander soort leider. Wat we tot nu toe hebben voortgebracht, functioneert niet. Andere mensen moeten we hebben. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken en ik geloof dat we deze mensen in huis hebben. Op deze manier willen we op zijn minst proberen deze mensen te vinden en met elkaar in contact te brengen.”

Volgens Leito die betrokken was bij de oprichting van de PAR, die Statenlid was en die voor de Milieudienst werkte, ontbreekt het op Curaçao nog altijd aan bewustzijn van de bevolking wanneer het aankomt op het kiezen van volksvertegenwoordigers.

“Geld regeert, niet kennis. En geld is geen goede raadgever wanneer het aankomt op het kiezen van de mensen die een land moeten besturen. Nog altijd weten mensen niet goed genoeg voor wie ze zouden moeten kiezen en waarvoor ze kiezen. Dat is de belangrijkste reden waarom in 2007 FPP werd opgericht. Om hier iets aan te doen. En ondanks verschillende acties om dit te veranderen bij mensen, zijn we er nog steeds niet. En het wordt steeds belangrijker dat duidelijk wordt wat goed bestuur is en wie goede bestuurders zijn.”

FPP vindt dat het tijd wordt om te realiseren dat wat er tot nu toe op regeerniveau gebeurt niet functioneert. Het moet anders. “We kunnen blijven ronddraaien in dezelfde cirkel, maar dat lost niets op. Het enige wat we kunnen vaststellen is dat het steeds slechter gaat met Curaçao. Er moet iets gebeuren en we kunnen dat naar mijn overtuiging nog altijd zelf. We hebben capabele mensen. We hebben mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Wij willen deze mensen bij elkaar brengen.”

FPP wil vooralsnog eerst een inventarisatie houden om te kijken of de vijftig capabele bereidwilligen ook daadwerkelijk boven water komen, Van daaruit zal volgens Leito een visiegroep kunnen worden geformeerd waaruit nieuwe en vooral een ander soort leiders naar voren kan komen.

“Het met elkaar in contact brengen is belangrijk. Wanneer mensen welwillend zijn maar het idee hebben dat ze er alleen voor staan, dan blijft het bij welwillendheid.”

Fundashon Pro Pueblo werd in 2007 opgericht door Clift Christiaan (voorzitter), Ruben Suriel (penningmeester) en Edgar Leito (secretaris) om bij te dragen aan goed bestuur. De stichting heeft zich voornamelijk beziggehouden met het bewust maken van de kiezer. De campagne Mamakupá uit 2008 en de manifestatie op het Waaigat van 2012 waren initiatieven van de stichting. Op pagina 7 van deze krant staat de oproep van FPP.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties