26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Pro Pueblo weerlegt uitspraken

 Door: Aruna Jhagru

Versgeperst Pro Pueblo petitie NIEUWS Mirto F. Murray Maffiabaas Maffia Liesbeth Spies Francesco Corallo Curaçao  rectificatie style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De advocaat van Francesco Corallo, Mirto F. Murray, eist een rectificatie van actiegroep Pro Pueblo. Murray doelt daarmee op uitlatingen die zijn gedaan door de actiegroep met onder andere als onderwerp ‘Regering Schotte in de macht van georganiseerde misdaad’.

- Advertentie -

Daarnaast kaart de advocaat de uitspraak ‘Atlantis World is eigendom van de Italliaanse maffiabaas Francesco Corallo’ aan. Volgens Murray zou deze uitlating impliceren dat zijn cliënt niet alleen lid zou zijn van de ‘Maffia’ maar daar zelfs een leidende rol in spelen, afgaande op de aanduiding ‘maffiabaas’.

Schade aan imago

Murray benadrukt in zijn brief dat zijn cliënt niet nu en ook niet in het verleden betrokken is geweest bij georganiseerde misdaad en is als zodanig nimmer veroordeeld voor zaken die te maken hebben met georganiseerde criminaliteit.

Volgens de advocaat is het imago van Corallo en zijn ondernemingen schade toegebracht door deze uitspraken.

lmmers heeft u ervoor gekozen uw op geen enkele wijze nader onderbouwde stelling en suggestieve opmerking te moeten richten aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksre1aties van Nederland, Liesbeth Spies.”

Rectificatie

Murray eist van Pro Pueblo dat zij morgen voor 12.00 uur middels een persbericht de uitspraken rectificeren. “Uw uitlatingen zijn uitermate beledigend jegens mijn cliënt.” Pro Pueoblo zegt middels een brief aan de advocaat dat zij in de petitie die is aangeboden aan minister Spies, niet stellen dat Corallo is veroordeeld voor strafrechtelijke feiten die verband houden met de maffia.

Wij hebben geen bewijs dat uw cliënt een maffiabaas is in de door u beschreven zin. In zoverre is deze kwalificatie dan ook niet terecht.”

Reputatie

Pro Pueblo benadrukt in de brief de reputatie van Corallo. De actiegroep doelt daarmee op publicaties die onder meer melding maken dat Corallo de zoon is van de in het verleden veroordeelde Italliaanse maffia-ondernemer Guiseppe Corallo. Daarnaast kaart de actiegroep aan de cliënt van de advocaat wordt verdacht van corruptie rondom dubieuze leningen aan casinoketen Atlantis-BP.

Hoewel de term ‘maffiabaas’ in de petitie beter niet had kunnen worden gebruikt, geven de genoemde publicaties, en die betreffen slechts een klein deel van hetgeen dat op het internet is te vinden, wel aanleiding tot de constatering dat uw cliënt geen al te beste reputatie heeft.”

Brief van advocaat Mirto F. Murray

EIS Rectificatie Brief Spies 13jun2012

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -