28 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

Pro Pueblo weerlegt uitspraken

HomeNieuwsPro Pueblo weerlegt uitspraken

 Door: Aruna Jhagru

Versgeperst Pro Pueblo petitie NIEUWS Mirto F. Murray Maffiabaas Maffia Liesbeth Spies Francesco Corallo Curaçao  rectificatie style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De advocaat van Francesco Corallo, Mirto F. Murray, eist een rectificatie van actiegroep Pro Pueblo. Murray doelt daarmee op uitlatingen die zijn gedaan door de actiegroep met onder andere als onderwerp ‘Regering Schotte in de macht van georganiseerde misdaad’.

Daarnaast kaart de advocaat de uitspraak ‘Atlantis World is eigendom van de Italliaanse maffiabaas Francesco Corallo’ aan. Volgens Murray zou deze uitlating impliceren dat zijn cliënt niet alleen lid zou zijn van de ‘Maffia’ maar daar zelfs een leidende rol in spelen, afgaande op de aanduiding ‘maffiabaas’.

Schade aan imago

Murray benadrukt in zijn brief dat zijn cliënt niet nu en ook niet in het verleden betrokken is geweest bij georganiseerde misdaad en is als zodanig nimmer veroordeeld voor zaken die te maken hebben met georganiseerde criminaliteit.

Volgens de advocaat is het imago van Corallo en zijn ondernemingen schade toegebracht door deze uitspraken.

lmmers heeft u ervoor gekozen uw op geen enkele wijze nader onderbouwde stelling en suggestieve opmerking te moeten richten aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksre1aties van Nederland, Liesbeth Spies.”

Rectificatie

Murray eist van Pro Pueblo dat zij morgen voor 12.00 uur middels een persbericht de uitspraken rectificeren. “Uw uitlatingen zijn uitermate beledigend jegens mijn cliënt.” Pro Pueoblo zegt middels een brief aan de advocaat dat zij in de petitie die is aangeboden aan minister Spies, niet stellen dat Corallo is veroordeeld voor strafrechtelijke feiten die verband houden met de maffia.

Wij hebben geen bewijs dat uw cliënt een maffiabaas is in de door u beschreven zin. In zoverre is deze kwalificatie dan ook niet terecht.”

Reputatie

Pro Pueblo benadrukt in de brief de reputatie van Corallo. De actiegroep doelt daarmee op publicaties die onder meer melding maken dat Corallo de zoon is van de in het verleden veroordeelde Italliaanse maffia-ondernemer Guiseppe Corallo. Daarnaast kaart de actiegroep aan de cliënt van de advocaat wordt verdacht van corruptie rondom dubieuze leningen aan casinoketen Atlantis-BP.

Hoewel de term ‘maffiabaas’ in de petitie beter niet had kunnen worden gebruikt, geven de genoemde publicaties, en die betreffen slechts een klein deel van hetgeen dat op het internet is te vinden, wel aanleiding tot de constatering dat uw cliënt geen al te beste reputatie heeft.”

Brief van advocaat Mirto F. Murray

EIS Rectificatie Brief Spies 13jun2012

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties