30 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024 16:55

Preventieve acties in volle gang

De weg naar Sta. Catharina ter hoogte van Abrahamsz werd vanochtend afgezet.

WILLEMSTAD — De aangekondigde preventieve acties in het kader van het plan ‘Ta Basta Awor’ (Het is genoeg geweest) zijn inmiddels in volle gang. Een vuurwapen is hierbij afgelopen weekeinde in beslag genomen. Dat is wat de politie vooralsnog bekend kan maken. Later volgt een samenvatting van deze acties, aldus woordvoerder Alfred Suares.

Drie mannen werden in verband hiermee aangehouden op de Andres Belloweg. Ook werden dit weekeinde twee mannen opgepakt die geen gehoor wilden geven aan opdrachten van de politie. De acties werden in diverse wijken op het eiland uitgevoerd, waaronder Buena Vista en Saliña. Daarnaast werden verkeerscontroles verricht op de Schottegatweg.

Het speciaal hiervoor opgerichte Team Grootschalige Onderzoeken (TGO) was hiermee belast. Dit team bestaat uit agenten van de Koninklijke Marechaussee, de Marine, de Kustwacht, de Douane en het Vrijwilligerskorps Curaçao.

Ook de procureur-generaal, het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en vertegenwoordigers van beveiligingsbedrijven maken deel uit van het TGO. De acties gingen vandaag door op onder meer de Weg naar Sta. Catharina ter hoogte van Abrahamsz.

Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) heeft recentelijk via het politiekorps laten weten dat de maatregelen met zich mee zullen brengen dat er meer blauw, groen en bruin op straat zal zijn. Dat heeft de bevolking afgelopen weekeinde kunnen ‘zien en voelen’.

Zoals minister Navarro eerder tijdens de wekelijkse persconferentie bij Fort Amsterdam heeft aangekondigd, zullen de acties voornamelijk bij de ‘hotspots’ worden uitgevoerd.

Dit zijn de wijken/plekken die conform de voorlopige resultaten van de criminaliteitsbeeldanalyse (CBA) als bron van criminaliteit kunnen worden aangemerkt. Niet alle wijken zijn een bron van criminaliteit, maar een heleboel wel.

Er wordt ook geen verschil gemaakt tussen ‘rijke’ en ‘arme’ wijken, aldus Navarro tijdens een Statenvergadering. Het is volgens de minister ook mogelijk dat criminaliteit in een ‘rijke’ wijk wordt georganiseerd, dus worden alle wijken geanalyseerd in het kader van de CBA.

De acties zullen zowel overdag als ‘s avonds overal op het eiland plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de criminaliteit op Curaçao een halt wordt toegeroepen.

Het plan ‘Ta Basta Awor’ volgt op het dodelijke schietincident van 15 juli op de Curaçao International Airport, waarbij twee doden en zes gewonden vielen. Deze ‘drastische maatregelen’ zullen in principe tot het einde van het jaar van kracht blijven.

Bron: Amigoe

Gearchiveerd als

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties