30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Premier haalt uit naar pressiegroepen

Premier Gerrit Schotte (MFK), geflankeerd door zijn collegaministers Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (Justitie, PS) en Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, MAN), tijdens zijn nationale rede.

 

WILLEMSTAD — Pressiegroepen maken bewust misbruik van de gevoelens van burgers, die zich niet kunnen vinden in het negatieve klimaat dat op dit moment op Curaçao heerst. Deze pressiegroepen willen de indruk creëren dat er op het eiland alleen maar chaos en anarchie heerst. Maar dat is het niet geval. In deze bewoordingen haalde premier Gerrit Schotte (MFK) gisteren in een nationale rede uit naar de lokale pressiegroepen op het eiland.

- Advertentie -

De toespraak van Schotte kwam drie dagen voor de grote manifestatie, die de pressiegroepen hebben gepland op de parkeerplaats te Waaigat. Aanleiding voor de nationale rede van Schotte, die gisteren via zowel radio als tv te horen was, is de volgens hem toenemende bezorgdheid over de verdeeldheid op het eiland. In dit verband noemde hij met name de pressiegroepen, die zich tegen zijn kabinet verzetten.

Volgens het overkoepelend orgaan van pressiegroepen, Frente Sivíl, zitten er in het kabinet verschillende ministers die niet ministeriabel zijn, waardoor zij er bij de Staten op aandringen om het vertrouwen in de regering op te zeggen en deze naar huis te sturen.   In zijn toespraak had Schotte het over krachten in de samenleving, die op een illegale manier proberen om de geloofwaardigheid van hem en zijn kabinet aan te tasten.

Het is kennelijk normaal geworden dat privé-gegevens van burgers rondgaan en zomaar in de pers worden gepubliceerd. Er zijn blijkbaar geen grenzen aan wat men kan doen, alleen maar om politieke redenen. Het doel heiligt de middelen. Maar dames en heren, illegale handelingen in ons jonge land mogen niet als normaal worden beschouwd. Als regering willen wij dat onze gemeenschap volgens regels functioneert.”

Vrije verkiezingen

- Advertisement -

Schotte noemde gisteren met name groepen, die zich als burgerlijke organisaties presenteren, maar waarvan de handelingen weinig te maken hebben met burgerzin. Volgens de premier willen de pressiegroepen de regering afzetten. Maar de huidige regering is volgens de premier door middel van vrije verkiezingen gekozen en functioneert op een democratische wijze, met steun van het parlement. Ondertussen zouden de pressiegroepen hun boodschap veranderd hebben. Zij hebben het volgens Schotte niet meer over het afzetten van de regering, maar spelen in op de gevoelens van burgers die zich niet comfortabel voelen in het negatieve klimaat op het eiland.

Zij versterken de kritiek, om zo bewust een indruk te creëren van chaos en anarchie in onze samenleving, waarbij er misbruik wordt gemaakt van de gevoelens van mensen. Als regering ondersteunen wij het recht van vrije meningsuiting, maar dit mag niet eindigen in het manipuleren van mensen.”

Volgens Schotte wordt de indruk gewekt dat er niets gebeurt op Curaçao en dat de regering niets doet, maar dat klopt niet naar de mening van de premier. Hij haalde vervolgens tal van trajecten aan waarmee de regering op dit moment bezig is, zoals:

1) de aanpak van de vergrijzingsproblematiek

2) de hoge uitgaven in de gezondheidszorg,

3) het verduurzamen van de stroomopwekking,

4) het introduceren van een nieuw fiscaal plan,

5) verbetering van de lokale infrastructuur en

6) aanpak van de lokale internationale economische crisis, door de uitbreiding van de basismand en door een stringente prijscontrole.

 

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -