26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Premier Asjes wijkt af van advies SBTNO

HomeMediaPremier Asjes wijkt af van advies SBTNO
2014 06 05 - Minister President Ivar Asjes
Premier Asjes wijkt af van advies SBTNO inzake Fundashon Instituto Nashonal di Deporte Kòrsou (FINDK)

Willemstad – Dennis Dambruck krijgt de goedkeuring van de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) om plaats te nemen in de Raad van Commissarissen (RvC) van Fundashon Instituto Nashonal di Deporte Kòrsou (FINDK).

Een andere voorgedragen kandidaat Andrew Kirchner heeft echter onvoldoende opleiding en ervaring om in de RvC plaats te nemen, volgens de SBTNO.

Overigens blijkt uit een reactie hierop van premier Ivar Asjes (PS) dat hij het advies niet overneemt en toch overgaat tot benoeming van Kirchner. Dambruck heeft een afgeronde opleiding bachelor bedrijfsadministratie alsmede een master of business administration en heeft ervaring in de financiële sector. Betrokkene beschikt tevens over enige bestuurservaring.

Kirchner heeft echter een opleiding mbo sociaal pedagogisch werk alsmede een opleiding mbo landstede leisure and hospitality executive.

,,Betrokkene is werkzaam geweest als onder andere duikinstructeur en jongerencentrumcoördinator. Tevens heeft betrokkene diverse activiteiten georganiseerd in diverse functies die hij heeft bekleed. Het blijkt dus niet dat betrokkene een hbo-opleiding heeft genoten, noch dat hij in voldoende mate over een hbowerkniveau beschikt. Betrokkene heeft geen managementfunctie bekleed, noch blijkt uit zijn cv dat hij over de nodige bestuurservaring beschikt”, aldus het adviesorgaan.

Overigens stelt de adviseur dat de voordrachten niet gemotiveerd zijn en ook niet duidelijk is voor welk profiel zij ingezet zouden worden. SBTNO wijst erop dat al vijf leden in de RvC zitten en dat Dambruck nummer zes zou zijn. Een even aantal RvC-leden is echter niet toegestaan. Geadviseerd wordt om de benoeming van Dambruck daarom voor zolang aan te houden.

In afwijking van het advies van de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO), zal premier Ivar Asjes (PS) toch overgaan tot de benoeming van Andrew Kirchner tot lid van de Raad van Commissarissen van Fundashon Instituto Nashonal di Deporte Kòrsou (FINDK). Dit is in een officieel schrijven van Asjes meegedeeld aan de directeur van SBTNO, Donald de Palm.

Behalve dat SBTNO de voordracht van Kirchner afwees omdat hij geen hbo-opleidingsniveau zou hebben, voldeed zijn cv ook niet aan de profielschets. Maar, zo schrijft Asjes:

,,Uw advies is in de vergadering van de Raad van Ministers behandeld. Ten eerste is gesteld noch gebleken dat de heer Kirchner niet voldoet aan het vereiste werk- en denkniveau. Een blik op zijn cv laat zien dat betrokkene na afronding van zijn mbo-opleiding voldoende werkervaring heeft opgedaan binnen maatschappelijke sectoren en organisaties die raakvlakken hebben met het werkgebied van FINDK.

Als teamleider, trainer en coach heeft hij evident blijk gegeven te beschikken over leiderschapskwaliteiten die noodzakelijk zijn voor het effectief kunnen vervullen van een toezichthoudende functie binnen de sportstichting. Ten tweede is het belangrijk dat u zich rekenschap geeft van het feit dat de regering een verjonging van onze instituties voorstaat. Kirchner past binnen dit beleid.”

Asjes vindt het ‘te kort door de bocht’ om te stellen dat er zwaarwegende bezwaren zijn tegen zijn benoeming.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Is dit de Dambruck die de UNA een schade van een miljoen heeft veroorzaakt? Waardoor ik een tweede bijbaan moet nemen om mijn verhoogde collegegeld te betalen?

    Waarom keurt de SBTNO dit goed? Kunnen ze niet meteen ook Wilfred Flocker benoemen?

    Binnenkort gaat FINDK failliet wegens falend toezichthouden , Leren we het dan nooit?

  2. Ach ja, waarom zouden we naar advies luisteren. Dat doen we hier nooit immers.
    Waarom hebben we eigenlijk een adviesbureau SBTNO?? Dit is niet de eerste keer dat zij voor niets aan het werk zijn geweest. Asjes weet het gewoon toch beter.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties