30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 16:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Portugal geïnteresseerd in DTA met Curaçao

vlag portugalWILLEMSTAD — Tijdens een bezoek aan de Portugese staatssecretaris van Fiscale Zaken in mei van dit jaar heeft minister van Financiën Jose Jardim gesproken over een TIEA (Tax Information Exchange Agreement) tussen Portugal en Curaçao. Daarbij werd ook gesproken over een DTA (Double Taxation Agreement). Dit meldt de minister in een reisverslag aan de Staten.

Een DTA is een verdrag tussen twee landen ter voorkoming van dubbele belasting, terwijl een TIEA ‘slechts’ een fiscaal informatie-uitwisselingsverdrag is.
Volgens Jardim was er van Portugese kant ‘opmerkelijk genoeg’ meer interesse voor een DTA.
Bij het bezoek werd informatie uitgewisseld ten aanzien van Curaçao en de manier waarop de OESO haar evaluaties zal doen van de belastingstructuur van het eiland.
Curaçao heeft Portugal toegezegd om gedetailleerde informatie te geven vanuit Fiscale Zaken om zo de analyse om tot een verdrag te komen, te bevorderen.
Overigens heeft Jardim in het kader van het fiscaal verdragenbeleid, ‘in het bijzonder ten aanzien van de Portugees sprekende markten’, in april tevens de ambassadeur van Angola in Den Haag bezocht.
Ook aan Angola zal Curaçao een informatiepakket leveren.
Het verslag van Jardim komt enige weken na het verzoek van de MFK-fractie aan de minister om openheid van zaken te geven over enkele van zijn dienstreizen van dit jaar.
In april en mei was Jardim afgereisd naar Nederland en Portugal, in maart naar New York, in juli naar Miami en in september/oktober naar Parijs en Madeira.
In Parijs woonde Jardim een bijeenkomst van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) bij over ‘Base Erosion and Profit Shifting’ (BEPS). Daarbij kwam bij een werkgroep ook het afsluiten van DTA’s en de potentiële toekomstige invloed van BEPS aan bod.
BEPS is een gevolg van het ‘steeds meer grensoverschrijdende karakter’ van de internationale financiële dienstverlening, en de OESO wil regelgeving waarmee base erosion en profit shifting ingedamd worden.
Momenteel heeft Curaçao twee DTA’s: met Noorwegen en met Malta. Binnen het Koninkrijk der Nederlanden is de fiscale materie in de BRK (Belastingregeling Koninkrijk) geregeld.

- Advertentie -

bron: Amigoe

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -