27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Politur let op toerist

PolitieWillemstad – Aan de vooravond van het toeristische hoogseizoen is de speciale eenheid Politur opgericht.
Deze ‘toeristenpolitie’ moet Curaçao veiliger maken voor de toerist.

- Advertentie -

Op 1 november, binnen tien dagen, hopen minister van Justitie Nelson Navarro (PAIS) en minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (PAIS) de toeristenpolitie op de been te hebben gezet. Op 2 augustus is een werkgroep begonnen met het voorbereiden van deze speciale eenheid.
In de werkgroep zitten behalve de werknemers van de twee ministeries ook afgevaardigden van het politiekorps, Servisio di Kòntròl i Seguridat (SKS), Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) en Curaçao Tourist Board (CTB).

Politur is van belang voor de toeristische sector want deze branche is een belangrijke pilaar van de Curaçaose economie die – letterlijk – beschermd moet worden.
Politur zal extra zichtbaar zijn op straat, zodat ze makkelijk te herkennen zijn voor de bezoekers van het eiland, zo laat CTB weten.
De voornaamste taken van deze speciale eenheid zijn het verlenen van hulp aan toeristen en om de orde en veiligheid op straat te bewaren.
Er gaat dus een preventieve werking uit van deze politie-eenheid, die zo hoopt het plegen van strafbare feiten op toeristen te voorkomen.
Politur gaat gebruikmaken van speciale tactieken als risicoanalyse. Maar ook zal advies worden gegeven aan winkeliers of bij evenementen om overvallen of berovingen van toeristen te voorkomen.
Om dit allemaal goed te laten verlopen zullen de speciale agenten extra training krijgen, waarbij hun onder meer wordt geleerd hoe ze moeten omgaan met toeristen.
Er waren al meerdere overvallen op toeristen dit jaar. Zo werd in september nog een 59-jarige Venezolaanse toerist overvallen bij de Commandeursbaai ter hoogte van Baya Beach.
Ook werd er onlangs ingebroken bij toeristen in hun hotelkamer in Kurá Hulanda.
Een laptop, enkele sieraden en een zonnebril waren bij terugkomst op de hotelkamer verdwenen. Elke keer lieten de betrokken organisaties weten overleg te voeren over deze situaties.
Als aanvulling op de werkgroep zal donderdag een conferentie plaatsvinden.
De bijeenkomst zal toegankelijk zijn voor alle geïnteresseerden en werknemers in de toeristische branche. Hierbij zal worden ingegaan op de noodzaak, taken en de doelstelling van Politur. Twee experts uit de Dominicaanse Republiek en Colombia zullen aanwezig zijn om hun ervaring te delen. De bijeenkomst vindt plaats in het Renaissance Curaçao Resort en Casino.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -