30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Politie bericht(en)

HomeMediaPolitie bericht(en)

politie-bericht1

Arrestatie belager

Willemstad – De politie heeft de 50-jarige op Curaçao geboren S.A.P. aangehouden op verdenking van bedreiging in maart aan de Anasaweg.

Advertentie

De verdachte is afgelopen dinsdagochtend aangehouden. Na de aanhouding vond er een huiszoeking plaats in het huis van de verdachte. Daarbij is een vuurwapen in beslag genomen met daarin 5 kogels. De verdachte is voorgeleid aan een hulpofficier van justitie en is lopende het onderzoek gevangen genomen. Op 7 maart ging de verdachte naar het huis van een 54-jarige man in Dominguito om geld te eisen voor verrichte werkzaamheden. Daarbij ontstond er een woordenwisseling tussen de twee mannen. De verdachte haalde toen plotseling een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde de man ermee waarop slachtoffer hem het geld gaf.

————-
Overvaller aangehouden

De 41-jarige Curaçaoënaar A.W. is donderdag gearresteerd op verdenking van een beroving op 12 april.

Toen werd er een overval gepleegd bij een mini-market aan de F.D. Rooseveltweg. Hierbij werd een 71-jarige man beroofd. Hij stond met geld in zijn hand, daarop werd zijn hand op zijn rug gedraaid en werd hij van zijn geld beroofd. Voordat hij kon zien wie hem het geld had afgepakt, was de verdachte verdwenen.

—————-
Voertuigen en koelkast in brand

De brandweer en politie moesten vrijdag tweemaal in actie komen.

Omstreeks 1.41 uur kreeg de politie de melding binnen dat er in een tuin van een huis aan de Kaya Dr. D.M. Nouel in Jan Doret drie voertuigen in brand stonden.
De brandweer bluste de brand, maar de oorzaak van de brand is nog onbekend.
Er wordt dan ook verder onderzoek gedaan.
Om 11.20 uur was het weer raak bij een huis, dit vloog in brand nadat de bewoners een explosie hadden gehoord die waarschijnlijk werd veroorzaakt door de koelkast.
Ook hier kon de brandweer het vuur blussen en wordt de exacte oorzaak onderzocht.

—————–
Ongeluk met vijf gewonden

Vijf personen zijn donderdag gewond geraakt na een ongeluk op de kruising van de Sto. Dominigoweg en de Haïtiweg.

Waarschijnlijk is de chauffeur van de ene auto in slaap gevallen, hierdoor kwam hij op de andere weghelft terecht en botste tegen zijn tegenligger aan. In de auto van de slapende chauffeur zaten twee kleine kinderen. De drie inzittenden van deze wagen liepen verwondingen op aan hun hoofd en hals. In het andere voertuig zaten twee vrouwen, zij liepen door het ongeluk verwondingen op aan hun borst, hals en hoofd. Alle vijf de slachtoffers zijn afgevoerd naar het Sehos. De verkeerspolitie doet verder onderzoek naar het voorval.

——————
Arrestatie na mishandeling

De 62-jarige R.A.M., geboren op Curaçao, is zondag gearresteerd op verdenking van het ernstig mishandelen van een vrouw.

Hij werd gearresteerd bij een huiszoeking, die plaatsvond bij een huis in Kanga. Op 1 april werd een vrouw mishandeld maar ook zaterdag was het weer raak. Tijdens een meningsverschil met de 62-jarige M. sloeg hij een stoel kapot op haar hoofd.

—————–
2 aanhoudingen tijdens Marcha di Seú

WILLEMSTAD — De Marcha di Seú is over het algemeen rustig verlopen gisteren. De politie maakt melding van twee aanhoudingen. De Colombiaanse chauffeur F.de J.R.N. (36) reed roekeloos op de Cubaweg en tijdens een controle bleek dat hij onder de invloed was van alcohol. Daarnaast had de 44-jarige man E.A.O. ruzie met zijn vader, die bijna in een vechtpartij uitmondde. Dat kon de politie nog voorkomen.

Verder heeft de politie in samenwerking met de medewerkers van de dienst Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) voorzorgsmaatregelen genomen bij een bouwvallige pand in Marchena, om ongevallen te voorkomen.
Een groep personen die in de buurt van het gebouw stond, werd geëvacueerd en de muzikale bands en DJ’s werden gevraagd om het volume van de muziek te verlagen in de buurt van dat pand.
De politie heeft tevens enkele fout geparkeerde voertuigen, die nooduitgangen blokkeerden, in bewaring genomen.
Die voertuigen werden naar het terrein van Isla Verde gebracht.
Verder zijn tien personen ziek geworden, meldt de politie.
Er waren geen bijzonderheden tijdens de controles in het kader van de Vergunningslandsverordening en de Eilandsverordening Bevordering Openbare Orde en Bescherming Gemeenschap.

 

====================

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties