Politie berichten

politie-bericht1

Dieven op heterdaad betrapt

WILLEMSTAD — De centrale meldkamer kreeg gisternacht om kwart voor drie een melding binnen over een poging to diefstal bij een meubelzaak bij Weto. De politie betrapte de mannen B.F. (25) en J.K. (19) op heterdaad, terwijl zij gestolen spullen uit de meubelzaak haalden. De agenten vonden een televisie en een fornuis tijdens een onderzoek in een auto die voor de zaak geparkeerd stond. De spullen zijn in beslag genomen.

Gezondheidstoestand dief zorgelijk

WILLEMSTAD — De gezondheidstoestand van de 22-jarige man S.N. die gisteren door de politie werd beschoten na een diefstal uit een vrachtauto in Mahuma, is zorgelijk. Hij ligt nog in het ziekenhuis, meldt de politie.

De vrachtauto stond bij een minimarket in de Mahumaweg, toen twee mannen de ruit van het voertuig vernielden. Ze namen vervolgens een tas met geld uit de vrachtauto en renden hiermee weg. Op dat moment reed een politiepatrouille langs en ooggetuigen hebben de agenten verteld wat er minuten eerder was gebeurd.
De politie zette de achtervolging in door de Kaya Julio Abraham en droegen de mannen op om te stoppen.
Ze gaven hier geen gehoor aan, waarop de politie gericht op de mannen schoot. Volgens de politie raakte N. onder zijn rechterarm gewond en hij viel op de grond.
De tweede man rende door en op een gegeven moment liet hij de tas met geld vallen. Die is in beslag genomen.
N. bleef gewond achter op de grond. Hij is met een ziekenwagen naar de polikliniek gebracht voor medische behandeling, waarna hij in zorgelijke toestand werd opgenomen. Het onderzoek duurt voort.

———
Poging tot overval bij minimarket

WILLEMSTAD — Drie gemaskerde mannen trachtten gisteravond een minimarket, gevestigd aan de F.D. Rooseveltweg te beroven, maar werden belemmerd door de Chinese eigenaar.

De eigenaar stond in de deuropening van zijn bedrijf een kopje thee te drinken en hoorde op een gegeven moment de nummerverkoopster, die voor de minimarket zaken doet, schreeuwen.
Op dat moment zag hij drie gewapende mannen met bedekte gezichten op zich afstormen.
Een van de mannen hield de nummerverkoopster onder schot.
Voordat de anderen de mogelijkheid kregen iets te doen, zag de Chinese man zijn kans schoon om weg te rennen, maar niet voordat hij het kopje hete thee in het gezicht van deze man had gegooid.
De overvaller schoot hierop gericht op de ondernemer toen hij wegrende.
Hij werd niet geraakt. Hierna renden de drie gewapende mannen weg in de richting van de Mirla Platéweg.
De politie startte een zoekactie in de buurt van de Providenciastraat, na een melding dat de mannen zich misschien in deze straat bevonden.
De politie zag inderdaad twee verdachte mannen in de genoemde straat en in de Desiradeweg.
Bij het zien van de agenten trachtten ze weg te vluchten, maar werden vrijwel direct ingerekend. Uit onderzoek op het politiebureau is gebleken dat het hier om twee ongedocumenteerde Jamaicaanse mannen gaat.
Zij zijn overgebracht naar de Immigratiedienst voor hun uitlevering.
Het Atrako-team is belast met verder onderzoek in deze zaak.

———-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *