25.8 C
Willemstad
• zaterdag 4 februari 2023

Telefraaf | Oranjes beschilderen geen Chichi op Curaçao: ’Karikatuur van zwarte vrouw’

Controversieel moment uit kennismaking Amalia geschrapt | Wouter de Winther Volgens de kunstenares verbeeldt het beeld de oudste zuster uit een gezin in de traditionele familiestructuur op Curaçao....

Democracy now! | Friday, February 3, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Pietermaai krijgt LED-verlichting

De straten van Pietermaai worden aanstaande zondag voorzien van LED-verlichting. Aqualectra zal de nieuwe lantaarns installeren tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur ‘s middags. Onder andere...
- Advertentie -

Nu.cw | Kaasdieven opgepakt in Sambil

De politie heeft donderdag twee kaasdieven aangehouden in Sambil. De Extra meldt dat het tweetal opviel nadat ze supermarkt Carrefour verlieten. De beveiliging gaf aan dat de personen...

Nu.cw | Bonaire in Ik Vertrek-uitzending

Het stel Nicole en Manuel wordt in het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek gevolgd in hun emigratie naar Bonaire. Donderdag werd de eerste van de twee afleveringen uitgezonden...

PBC | Chris Richards in Swim for the Roses

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Komende zondag doet Chris Richards mee aan de Swim for the Roses van Zanzibar Jan Thiel naar Mambo Beach BLVD. De welbekende duiker mist...

PBC | Fundashon Museo Tula-voorzitter Jeanne Henriquez vraagt koning de stilte te verbreken

Persbureau Curacao Willemstad – Jeanne Henriquez, voorzitter van Fundashon Museo Tula, heeft na haar toespraak vanmorgen, een persoonlijke vraag gesteld aan koning Willem-Alexander om op 1 juli 2023...
- Advertentie -

Politie Berichten

politie-bericht1
Echtpaar beroofd van iPads

Willemstad – Een echtpaar is in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van hun iPads.

Het stel zat in hun woning aan de Juan Hatoweg op de porch toen ze omstreeks 00.10 uur werden verrast door twee gemaskerde mannen. De daders gristen de elektronica uit de handen van het duo en namen hierop de meteen de benen. De politie roept iedereen die omstreeks die tijd iets verdachts heeft gezien aan de Juan Hatoweg zich te melden bij de politie. Dat kan ook anoniem via 108.

———
Quad-rijder zwaargewond na botsing met auto

Willemstad – De situatie van de 26-jarige bestuurder van een quad die dit weekend gewond raakte bij een ongeval is nog altijd kritiek. Dit laat de politie weten.

De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag om 4.03 uur een melding van een ongeval bij de F.D. Rooseveltweg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de quadrijder op de F.D. Rooseveltweg in de richting van de luchthaven reed toen hij linksaf wilde afslaan richting de Koranstraat. Op het moment dat de man afsloeg zag de 26-jarige een auto over het hoofd die vanuit de richting van het vliegveld kwam aangereden. De man werd geschept door de auto en vloog als gevolg van de klap van zijn voertuig. Het slachtoffer heeft meerdere verwondingen opgelopen als gevolg van het ongeluk en is overgebracht naar het Sehos voor medische behandeling. De 26-jarige is opgenomen op de Intensive Care en ligt daar nog altijd. Het onderzoek naar het ongeval wordt door de politie voortgezet.

———-
Twee militairen opgepakt

WILLEMSTAD — De Koninklijke Marechaussee (Kmar) hield afgelopen vrijdag een 24-jarige militair aan. De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.

De militair is inmiddels door zijn commandant overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee die verder onderzoek zal doen. In verband met dit onderzoek werd vervolgens gisteren nog een militair aangehouden. Deze 23-jarige militair wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij handel in cocaïne. Een officier van justitie van het lokale Openbaar Ministerie is met de zaak belast.

———–
Poging doodslag na ruzie

WILLEMSTAD — Buschauffeur E.S.R. (46) reed gisternacht met zijn bus opzettelijk een vrouw aan bij een snèk in de buurt van Montaña, na een uit de hand gelopen ruzie tussen hem en haar man over wanbetaling.

De buschauffeur is eigenaar van de aguinaldogroep die bij de snèk optrad.
Uit een politieonderzoek blijkt dat hij een lid van die groep geld verschuldigd is.
De man eiste zijn geld van E.S.R., die dat niet wilde geven en er ontstond een heftige ruzie.
De man stapte even later zonder zijn vrouw in de auto en reed vervolgens naar het politiebureau Montaña voor bemiddeling, om zijn geld te krijgen.
De vrouw bleef bij de snèk achter.
Toen de man weg was, stapte E.S.R. samen met anderen in zijn bus en reed de vrouw opzettelijk aan.
Hierna reed R. ook naar het politiebureau Montaña.
Daar kwam hij de man weer tegen, die toen nog in zijn auto zat.
R. stapte uit zijn bus, stormde op de man af en mishandelde hem in zijn auto.
Het lukte het slachtoffer om weg te komen en terug te rijden naar de snèk waar zijn vrouw zich nog bevond.
Beiden zijn met een ziekenwagen naar de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling.
Ook de buschauffeur raakte gewond bij de ruzie en reed zelf naar het ziekenhuis, waar hij behandeld werd.
Na de behandeling werd hij door de politie aangehouden voor poging tot doodslag en/of zware mishandeling. Het onderzoek in deze zaak is in volle gang.

———
Schietpartij bij aguinaldo-feest

WILLEMSTAD — Een aguinaldo- feest bij een barbershop in de Moontjeweg eindigde gisternacht in een schietpartij. Twee mannen raakten daarbij gewond. Dit meldt de politie.

De centrale meldkamer kreeg rond half twee een melding binnen over de schietpartij en even later liepen twee gewonde mannen het wijkbureau Rio Canario binnen.
De mannen, een van 25 jaar en de ander van 19 jaar, verklaarden tegenover de politie dat zij op de Moontjeweg reden toen zij een aguinaldo-feest bij de barbershop opmerkten.
Ze besloten om even te gaan genieten van het feest, maar werden even later verrast door een man met een witte pet op die met een vuurwapen in zijn hand uit de buurt van De Savaan kwam aanlopen.
De man richtte vervolgens het wapen op hen en vuurde meerdere schoten af.
De 25-jarige man werd door een kogel geraakt in zijn linkerarm.
Volgens de politie schampte waarschijnlijk dezelfde kogel de rechterkant van zijn borst.
Ook de negentienjarige man werd door dezelfde kogel in zijn lies geraakt, aldus de politie.
Beide slachtoffers zijn met een ziekenwagen vanuit het politiebureau naar de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling.

De Recherche- afdeling is belast met het onderzoek en roept de hulp in van de bevolking. Belangrijke tips kunnen gemeld worden via de telefoonnummers 866- 6219, 866-6221, 917

————–

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -