30 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Plaza Hotel wil met overheid over airlift praten

HomeMediaPlaza Hotel wil met overheid over airlift praten
Operational manager Pascaline van Hoef.
Operational manager Pascaline van Hoef.

WILLEMSTAD — De operational manager van het Plaza Hotel, Pascaline van Hoef, laat in een update weten dat het hotel inmiddels ook contact heeft gezocht met premier Ivar Asjes (PS), om over airlift te praten. Plaza had woensdag al gesteld vooralsnog zonder succes contact te hebben gezocht met de minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm (Pais) en de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Earl Balborda (PNP), om over hetzelfde onderwerp te praten.
 

Advertentie

Zowel minister Palm als Balborda was de afgelopen dagen op zakenreis en uitlandig.
Het hotel had vandaag in de ochtenduren ook een ontmoeting met een vertegenwoordiging van de Curaçao Tourist Board (CTB) op de agenda staan waarvan de uitkomst nog niet bekend was voor het ter perse gaan van deze krant.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld, werd het hotel woensdag door Aqualectra gedurende vijf uur afgesloten, tot er een betalingsregeling was getroffen en de stroomvoorziening weer hersteld werd.
De hoteldirectie gaf aan dat de belangrijkste reden voor de verslechterde financiële situatie, ‘het ontbreken van voldoende airlift is’.
Dat komt onder andere door de drastische afname aan airlift uit onder meer Venezuela na het wegvallen van DAE en ook de problemen met Tiara Air.

plazahotelAangezien wij de afgelopen tijd een bezettingsgraad van slechts 35 tot 40 procent hebben behaald, kunnen wij ons niet voorstellen dat het bij andere grote hotels er veel beter aan toe gaat”

, aldus Van Hoef die meent dat de hele hotelsector op Curaçao de nadelen van een verminderde airlift naar het eiland ervaart.

Het toerisme blijft toch de belangrijkste bron van inkomsten en wij menen dat de overheid hieraan meer prioriteit zou moeten geven.
We zijn natuurlijk een private onderneming, maar voor de airlift zijn we duidelijk afhankelijk van de overheid. Vandaar dat we het noodzakelijk achten om een gesprek met de bovengenoemde ministers aan te gaan, maar helaas hebben wij nog niets gehoord.”

De manager roept ook andere grote hotels op de kwestie onder de aandacht van de overheid te brengen.
Van Hoef meldt dat het hotel tot 2012 lid was van belangenvereniging Chata.

Desondanks menen wij dat het goed zou zijn om met andere grote hotels bijeen te komen om over dit onderwerp te praten.”

Boogjes
Het hotel stelt ook met minister Balborda vanaf afgelopen september contact te hebben gezocht over de slepende kwestie van de Boogjes.

Helaas ook steeds zonder resultaat”, aldus Van Hoef.

We hopen met de overheid hierover alsnog in overleg te kunnen treden.
Behalve dat de verzekering van de Boogjes door ons wordt doorbetaald, wordt ook de beveiliging bekostigd en zijn onze marketinginspanningen voor de promotie van de Boogjes onverminderd doorgegaan.
De Boogjes maken een belangrijk deel uit van het geheel ofwel een gezonde financiële situatie van het hotel, ongeacht de getoonde interesse van externe investeerders”

, aldus Van Hoef die met de laatstgenoemde opmerking doelt op de interesse van de Amerikaanse investeerder Steffan Radulovich.
Hij heeft meermaals tegenover de Amigoe verklaard de exploitatie van de Boogjes als een essentieel onderdeel te ervaren van zijn bereidheid om in het hotel te investeren.
Van Hoef stelt dat er vooralsnog geen nieuwe ontwikkelingen zijn met betrekking tot de onderhandelingen met Radulovich.
Minister Balborda heeft eerder verklaard dat er vanaf 2011 rechtszaken worden gevoerd over het beheer van de Boogjes waarbij de overheid sindsdien geen huurpenningen meer ontvangt.
Het beheer lag in handen van Metro dat onder Plaza valt.
Van Hoef heeft eerder gemeld dat de overeenkomst tussen de overheid en Metro, ‘zonder enige vorm van overleg vanuit de overheid zou zijn beëindigd’.
Het hotel stelt afgelopen september en oktober, brieven naar het ministerie van VVRP te hebben gestuurd met betrekking tot dit onderwerp.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties