27 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 08:36

Laatste reacties

- Advertentie -

Plaza Hotel wil met overheid over airlift praten

Operational manager Pascaline van Hoef.
Operational manager Pascaline van Hoef.

WILLEMSTAD — De operational manager van het Plaza Hotel, Pascaline van Hoef, laat in een update weten dat het hotel inmiddels ook contact heeft gezocht met premier Ivar Asjes (PS), om over airlift te praten. Plaza had woensdag al gesteld vooralsnog zonder succes contact te hebben gezocht met de minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm (Pais) en de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Earl Balborda (PNP), om over hetzelfde onderwerp te praten.
 

Advertentie

- Advertentie -

Zowel minister Palm als Balborda was de afgelopen dagen op zakenreis en uitlandig.
Het hotel had vandaag in de ochtenduren ook een ontmoeting met een vertegenwoordiging van de Curaçao Tourist Board (CTB) op de agenda staan waarvan de uitkomst nog niet bekend was voor het ter perse gaan van deze krant.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld, werd het hotel woensdag door Aqualectra gedurende vijf uur afgesloten, tot er een betalingsregeling was getroffen en de stroomvoorziening weer hersteld werd.
De hoteldirectie gaf aan dat de belangrijkste reden voor de verslechterde financiële situatie, ‘het ontbreken van voldoende airlift is’.
Dat komt onder andere door de drastische afname aan airlift uit onder meer Venezuela na het wegvallen van DAE en ook de problemen met Tiara Air.

plazahotelAangezien wij de afgelopen tijd een bezettingsgraad van slechts 35 tot 40 procent hebben behaald, kunnen wij ons niet voorstellen dat het bij andere grote hotels er veel beter aan toe gaat”

, aldus Van Hoef die meent dat de hele hotelsector op Curaçao de nadelen van een verminderde airlift naar het eiland ervaart.

Het toerisme blijft toch de belangrijkste bron van inkomsten en wij menen dat de overheid hieraan meer prioriteit zou moeten geven.
We zijn natuurlijk een private onderneming, maar voor de airlift zijn we duidelijk afhankelijk van de overheid. Vandaar dat we het noodzakelijk achten om een gesprek met de bovengenoemde ministers aan te gaan, maar helaas hebben wij nog niets gehoord.”

De manager roept ook andere grote hotels op de kwestie onder de aandacht van de overheid te brengen.
Van Hoef meldt dat het hotel tot 2012 lid was van belangenvereniging Chata.

Desondanks menen wij dat het goed zou zijn om met andere grote hotels bijeen te komen om over dit onderwerp te praten.”

Boogjes
Het hotel stelt ook met minister Balborda vanaf afgelopen september contact te hebben gezocht over de slepende kwestie van de Boogjes.

Helaas ook steeds zonder resultaat”, aldus Van Hoef.

We hopen met de overheid hierover alsnog in overleg te kunnen treden.
Behalve dat de verzekering van de Boogjes door ons wordt doorbetaald, wordt ook de beveiliging bekostigd en zijn onze marketinginspanningen voor de promotie van de Boogjes onverminderd doorgegaan.
De Boogjes maken een belangrijk deel uit van het geheel ofwel een gezonde financiële situatie van het hotel, ongeacht de getoonde interesse van externe investeerders”

, aldus Van Hoef die met de laatstgenoemde opmerking doelt op de interesse van de Amerikaanse investeerder Steffan Radulovich.
Hij heeft meermaals tegenover de Amigoe verklaard de exploitatie van de Boogjes als een essentieel onderdeel te ervaren van zijn bereidheid om in het hotel te investeren.
Van Hoef stelt dat er vooralsnog geen nieuwe ontwikkelingen zijn met betrekking tot de onderhandelingen met Radulovich.
Minister Balborda heeft eerder verklaard dat er vanaf 2011 rechtszaken worden gevoerd over het beheer van de Boogjes waarbij de overheid sindsdien geen huurpenningen meer ontvangt.
Het beheer lag in handen van Metro dat onder Plaza valt.
Van Hoef heeft eerder gemeld dat de overeenkomst tussen de overheid en Metro, ‘zonder enige vorm van overleg vanuit de overheid zou zijn beëindigd’.
Het hotel stelt afgelopen september en oktober, brieven naar het ministerie van VVRP te hebben gestuurd met betrekking tot dit onderwerp.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -