26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 08:40

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoPieters stelt zich bescheiden op

Pieters stelt zich bescheiden op

De gevolmachtigde ministers Edwin Abath, Roy Pieters en Matthias Voges
De gevolmachtigde ministers Edwin Abath, Roy Pieters en Matthias Voges

DEN HAAG — De gevolmachtigde minister van Curaçao, Roderick ‘Roy’ Pieters, stelde zich bescheiden op tijdens zijn officiële kennismaking met de Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Niet door het aangekondigde afscheid van het Curaçaose zakenkabinet, maar vanwege de overtuiging dat hij als minister vooral bruggen moet slaan tussen verschillende culturen en sociale klassen.

 

“Als ik naar de toekomst wijs, kijk dan niet naar mijn vinger, maar kijk naar de toekomst”

, zei hij tijdens de bijeenkomst, die vanwege het grote aantal aanwezigen niet werd gehouden in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister, maar in het Van der Valk Hotel Wassenaar-Den Haag.
Onder de genodigden waren onder anderen de gevolmachtigde ministers van Aruba en St. Maarten, de ambassadeurs van Venezuela, Ecuador en Italië en vertegenwoordigers van Nederlandse ministeries, maar ook spelers van het nationale honkbalteam.

“Ik ben niet meer dan een instrument; iemand die de mogelijkheid creëert voor mensen om in contact met elkaar te komen. Als ik weg ben, dan hoop ik dat degene ook dit soort bijeenkomsten organiseert om zo veel mogelijk verschillende mensen bij elkaar te brengen”

, aldus Pieters.
Net als de andere bewindslieden uit het demissionaire zakenkabinet zei hij dat het vertrek van de huidige regering gepland was.

“We wisten van tevoren dat we drie tot zes maanden hadden om de hete kastanjes uit het vuur te halen.”

De bescheiden opstelling van Pieters bleek ook uit het feit dat hij een spreker uitnodigde, iets dat hij wil herhalen tijdens de tijd die hem nog rest als gevolmachtigde minister.
Die spreker was de Curaçaose neuroloog Ingemar Merkies met als voornaamste boodschap dat het menselijk brein vaak een geheel eigen invulling geeft aan de realiteit.
Nederland kan gezien worden als een land dat rijk is aan verschillende culturen of als een land waar diversiteit voor problemen zorgt, zei hij.
De Antilliaanse gemeenschap kan gezien worden als een groep van zo’n 400.000 mensen, maar door hun kleine of grote invloed op andere mensen ook als een veel grotere groep.

“Wie zijn perceptie verandert, kan daarmee ook zijn leven veranderen en zijn leven verrijken”

, aldus Merkies.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel34 maanden cel voor witwasser
Volgend artikelSimadan Mayó

Zoeken

Recente reacties