25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 02:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Pieters stelt zich bescheiden op

De gevolmachtigde ministers Edwin Abath, Roy Pieters en Matthias Voges
De gevolmachtigde ministers Edwin Abath, Roy Pieters en Matthias Voges

DEN HAAG — De gevolmachtigde minister van Curaçao, Roderick ‘Roy’ Pieters, stelde zich bescheiden op tijdens zijn officiële kennismaking met de Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Niet door het aangekondigde afscheid van het Curaçaose zakenkabinet, maar vanwege de overtuiging dat hij als minister vooral bruggen moet slaan tussen verschillende culturen en sociale klassen.

 

“Als ik naar de toekomst wijs, kijk dan niet naar mijn vinger, maar kijk naar de toekomst”

, zei hij tijdens de bijeenkomst, die vanwege het grote aantal aanwezigen niet werd gehouden in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister, maar in het Van der Valk Hotel Wassenaar-Den Haag.
Onder de genodigden waren onder anderen de gevolmachtigde ministers van Aruba en St. Maarten, de ambassadeurs van Venezuela, Ecuador en Italië en vertegenwoordigers van Nederlandse ministeries, maar ook spelers van het nationale honkbalteam.

“Ik ben niet meer dan een instrument; iemand die de mogelijkheid creëert voor mensen om in contact met elkaar te komen. Als ik weg ben, dan hoop ik dat degene ook dit soort bijeenkomsten organiseert om zo veel mogelijk verschillende mensen bij elkaar te brengen”

, aldus Pieters.
Net als de andere bewindslieden uit het demissionaire zakenkabinet zei hij dat het vertrek van de huidige regering gepland was.

“We wisten van tevoren dat we drie tot zes maanden hadden om de hete kastanjes uit het vuur te halen.”

- Advertentie -

De bescheiden opstelling van Pieters bleek ook uit het feit dat hij een spreker uitnodigde, iets dat hij wil herhalen tijdens de tijd die hem nog rest als gevolmachtigde minister.
Die spreker was de Curaçaose neuroloog Ingemar Merkies met als voornaamste boodschap dat het menselijk brein vaak een geheel eigen invulling geeft aan de realiteit.
Nederland kan gezien worden als een land dat rijk is aan verschillende culturen of als een land waar diversiteit voor problemen zorgt, zei hij.
De Antilliaanse gemeenschap kan gezien worden als een groep van zo’n 400.000 mensen, maar door hun kleine of grote invloed op andere mensen ook als een veel grotere groep.

“Wie zijn perceptie verandert, kan daarmee ook zijn leven veranderen en zijn leven verrijken”

, aldus Merkies.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -