32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Pietermaai District | ‘Stomp mw Romer’

HomeNieuwsPietermaai District | 'Stomp mw Romer'
Pietermaai District Curaçao stelt na onderzoek vast daders niet te kennen
Pietermaai District Curaçao stelt na onderzoek vast daders niet te kennen

In de media en via social media, is er afgelopen weekend aandacht besteedt aan de stomp die iemand uit Pietermaai zou hebben uitgedeeld aan mw Romer tijdens de Living Expo.

De Stichting Belanghebbenden Pietermaai, waarin een dertigtal ondernemers in Pietermaai verenigd zijn, heeft hier direct onderzoek naar gedaan.

Allereerst wil de Stichting haar teleurstelling uitspreken dat dit incident heeft plaatsgevonden.

Uit naam van alle ondernemers staan wij totaal niet achter een dergelijk gedrag en uitspraken.

Wij hebben, gezamenlijk met de politie, de video beelden bekeken van het incident en komen tot de conclusie dat het voor ons onbekende mensen zijn.
Dat betekent dat het betreffende (echt)paar niet afkomstig is uit Pietermaai cq ondernemers in Pietermaai zijn. De ondernemers die met naam en toenaam genoemd worden zijn het dus in ieder geval niet.

Wij betreuren het daarom ook dat bepaalde media mensen persoonlijk aan de schandpaal nagelt zonder bewijs of vooronderzoek. De genoemde ondernemers die gezien worden als de daders hebben de Living Expo niet eens bezocht.

Persbericht Pietermaai District Curaçao/Stichting Belanghebbenden Pietermaai Penstraat e.o.

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. hoe kan een zichzelf respecterende bron van informatieverooziening namen van vermeende ‘geweldplegers” in de krant vermelden zonder zelfs eerst de moeite te nemen om beschikbare video/filmbeelden re bekijken om zodoende te proberen de echte dader(s) de achterhalen. Foei! dir past misschien in het straatje van Vigilante en Ultimo, maar niet van de Amigoe.

 2. De aanwezige tegenstellingen worden vooral aangewakkerd door de arrogante en neerbuigende opstelling van SOMMIGE Nederlanders versus de lokale bevolking. Ook de neerbuigendheid waarmee de lokale bevolking in sommige van de reacties in de KKC wordt benaderd is niet bepaald bevorderlijk voor een goede verstandhouding . Dat blijkt te meer nu blijkt dat ook hoog opgeleiden zich daaraan bezondigen en niet alleen anonieme brievenschrijvers van wie ik vermoedde dat het leerlingen waren van de hogere klassen van het VSBO. Alle respect en mijn grote bewondering voor de Nederlanders die Pietermaai doen herleven, al moet verteld worden dat de Nederlanders die zich zo voor Pietermaai inspannen, dat niet uit louter filantropische motieven doen, maar omdat zij (en daar is niets mis mee ) handige zakenleiden zijn, die met hun inspanning terecht goed geld hopen te verdienen. Het sterk afwijzend standpunt versus de onverlaten die gemeend hebben een vrouwelijke medeburger een stomp in de rug te verkopen heeft absoluut niets met lange tenen te maken, maar wel met doodgewoon burgerlijk fatsoen . Je blijft met je tengels af van het lijf van een ander; of zij minister is of schoonmaakster doet er niet toe. Degenen die zich hiertoe hebben verlaagd moeten zo snel mogelijk worden opgepakt en streng toegesproken en niet met verhalen over “lange tenen” uit de wind worden gehouden.Dit incident trachten te vergoeilijken is absoluut misplaatst.

  Ik stel me onverkort op het standpunt dat een bevooroordeelde houding versus een andere bevolkingsgroep not done is. Nederlandse politici hebben vaak hun eigen agenda waar men als Curacaoenaar niet altijd blij mee zal zijn, maar dat betekent niet dat men generaliserend tot het standpunt mag komen dat “makambas” slecht zijn. Natuurlijk is Nederland racistisch ; maar dat is niet het hele verhaal. Men zal moeten toegeven dat Nederland het minst racistische land is van de blanke (westerse) wereld en dat de Nederlander in vele opzichten toleranter versus “de anderen “ is dan wij.
  De Curacaosche jeugd heeft door de politiek een enorm scheef beeld gekregen van hoe het echt moet. Velen van de nu volwassenen hebben kunnen meemaken dat niet zij, die in het bezit waren van de juiste diplomas, een baan bij de Overheid kregen, maar hun buurjongen,een luie nietsnut wiens vader barioleider was of wiens moeder het met een van de politici deed. Behalve dat de Overheid daardoor is verworden tot een vergaarbaak van nitwits is hierdoor ook een mentaliteit ontstaan van ” het is niet nodig je in te spannen ; zorg maar dat je met slimheid óf stoutheid en makkelijk werk bakken vol geld verdient; net als de zg bestuurders. Ik heb in de veertig jaar dat ik hier woon en gewerkt heb, nooit een staking meegemaakt van de vakbond voor onderwijzend personeel om de Overheid te dwingen de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Scholen werden wel soms weken achter elkaar lam gelegd met name om salarisverhogingen af te dwingen of om de werktijden niet te wijzigen.Je kunt het verschil in mentaliteit zien aan de Haitianen die niet in deze verdorven cultuur zijn groot gebracht . Tankend bij een groot pompstation zag ik dat niet minder dan drie van de benzinepompen in gebruik waren bij Haitianen met hun met tuingereedschap volgeladen pick ups . Deze mensen die berooid hierheen zijn gekomen, hebben een eigen bedrijf opgebouwd en voorzien nu in hun inkomen en in dat van hun achterblijvende familieleden. Waarom kan de Curacaoenaar daar geen voorbeeld aannemen ? Het wordt tijd dat het onderwijzend personeel in verlengde werktijden zich gaat toeleggen op practische maatschappijleer; het van de straat houden van de jeugd en het trachten hun een zelfbeeld bij te brengen dat beter past bij de eisen van de moderne tijd.

 3. Respect voor de inderdaad Europese Nederlanders die Pietermaai geweldig hebben opgeknapt.

  Dat hebben ze gedaan met eigen geld en met de nodige tegenwerking van de autoriteiten.

  Helaas krijgen zij niet het vele respect dat zij verdienen. Het incidentje in het WTC wordt enorm opgeblazen door lokalen met wel erg lange tenen.

 4. Sommige media vissen graag in troebel water.

  Hoor en wederhoor wordt bewust overgeslagen. Zaken worden aangedikt om emoties te vergroten.

  Het noemen van een volledige naam, van een – uit de lucht gegrepen – dader, door de Amigoe is tendentieus. Het vergroot, bewust, de tegenstellingen die op Curaçao aanwezig zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties