PFM | Zeven partijen halen kiesdrempel

Zeven partijen halen kiesdrempel: dertien partijen bij aankomende verkiezingen | Extra

7 partijen halen kiesdrempel: 13 partijen bij aankomende verkiezingen | Extra

Aan de aankomende verkiezingen doen dertien partijen mee. Dat kopt de Èxtra. Zeven partijen hebben de kiesdrempel van 870 handtekeningen binnengehaald.

Un Korsou Hustu, Movementu Progresivo, de Democratische Partij, Movementu Patriótiko Adelanto Sosial (PAS), Kòrsou Di Nos Tur, Partido Pro Kòrsou en Movementu Kousa Promé doen mee aan de verkiezingen van 30 september. Volgens het Antilliaans Dagblad is de opkomst bij de voorverkiezingen opmerkelijk hoog.

Vier jaar geleden gingen er ruim 5000 mensen naar de stembus bij de voorverkiezingen, afgelopen weekend waren dat er ruim 12.000. Het minste stemmen werden binnengehaald door Korsou, Un Pais Nobo. Zij wisten 49 handtekeningen te verzamelen.

Uit de voorlopige uitkomst blijkt dat Kòrsou Di Nos Tur van zakenman Amparo dos Santos de meeste stemmen heeft verzameld dit weekend: 2178.

De voorverkiezingen zijn ordelijk verlopen en zonder grote incidenten. Dat zegt het hoofd van het Hoofdstembureau Raymond Römer tegen het Antilliaans Dagblad. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer laat tegen de krant weten dat de verkiezingen rustig zijn verlopen en dat er alleen iemand was die een fles whiskey wilde hebben voor zijn stem.

TV Direct meldde dat een vrouw haar stem te koop zou hebben aangeboden omdat ze haar energierekening niet zou kunnen betalen. In ruil voor dertig gulden wilde ze haar stem uitbrengen voor de betalende partij.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Zeven partijen halen kiesdrempel

  1. Nou die krat bier was trouwens ook om niet te versmaden 🙂
    En nu maar hopen dat Curacao mede middels de nieuwe partijen eindelijk snel totaal onafhankelijk gaat worden! Ballen gaat tonen. Want de kloof tussen Curacao en Nederland blijft onoverkomelijk. Het eigen(!) volk moet Curacao op wat voor wijze dan ook op de kaart gaan zetten. Nu!

  2. Genoeg andere foute mensen om op te stemmen

  3. In ieder geval zijn we weer verlost van onze veroordeelde fraudeur Godett.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *