PFM | Whiteman boos op Tweede Kamer om Isla-debat

 “het gaat ze niets aan”

“het gaat ze niets aan”

Premier Ben Whiteman heeft gisteren tijdens een ingelaste persconferentie boos gereageerd op de hoorzitting in de Tweede Kamer over de vervuiling door de Isla-raffinaderij.

De dreiging met een aanwijzing noemde Whiteman ‘ongehoord en ongepast’. In het Nederlandse parlement lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor ingrijpen op Koninkrijksniveau. Whiteman zei dat Nederland zich niet met de zaak moet bemoeien, “het gaat ze niets aan”, zei hij.

Het Antilliaans Dagblad meldt dat Whitemans boosheid niet wordt gedeeld door coalitiepartij PAIS. Leider Alex Rosaria zegt dat de regering tot nu toe niet genoeg gedaan heeft om de uitstoot terug te dringen.

“Ofwel we doen alsnog wat we moeten doen, ofwel komt een ander hierheen om te doen wat wij hebben nagelaten”, aldus Rosaria.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Whiteman boos op Tweede Kamer om Isla-debat

  1. Oftewel we doen alsnog wat we moeten doen, oftewel komt een ander hierheen om te doen wat we hebben nagelaten. Dat had jij moeten zeggen meneertje Whiteman en met concrete oplossingen komen. Uit die luie stoel en werken voor je geld gvd in plaats van steeds maar onzin uitkramen.

  2. Wat Shell heeft gedaan is inderdaad niet netjes en Shell kan zich niet onttrekken aan zijn verantwoordelijkheden. Maar Shell is al sinds 1986 vertrokken en de huidige gevaarlijke situatie wordt veroorzaakt door PDVSA en de regeringen van Curacao die geen enkele milieuwet handhaven. Prof. mr. Dr. Bhöring stelt in zijn gespreksnotitie dat hiermee sprake is van ernstige en voortdurende schending van het verdrag van de Rechten van de Mens. Het land moet hier ingrijpen en als het Land dat niet doet is het Koninkrijk verplicht de Rechten van de Mens op Curacao te waarborgen. Jammer voor die boze en opgewonden MP. Hij heeft een zwak voor Isla, dat heeft hij toegegeven. Maar liefde maakt blind en niet handhaven (eerder was hij ministers van volksgezondheid) heeft gevolgen. Ook als je vader bij Isla werkte , ook als je van Isla-geld hebt gestudeerd. Het decennia-lange dralen van de overheid wordt linksom of rechtsom tot staan gebracht. Terecht

  3. Laten we eerlijk zijn. De andere politieke partijen die jarenlang aan de macht waren hadden ook niets tegen deze milieuvervuiling gedaan. Het grondwater van Curaçao schijnt tot voorbij Grote Berg vervuild te zijn met olie, uit de tijd van Shell. Dat de Shell de raffinaderij destijds voor 1 gulden aan Curaçao verkocht had wil niet zeggen dat de Shell geen informatieplicht had.
    Daarnaast verbiedt Wet Milieubeheer de rijke landen om arme landen op te zadelen met met hun gevaarlijke afvalstoffen, omdat arme landen deze vervuiling onmogelijk kunnen opruimen, geen kennis hierover, geen geld etc. Iets wat Shell 70 jaar gedaan heeft op Curaçao.
    Shell heeft de elementen, lucht, bodem en water zwaar vervuild achtergelaten op Curaçao en heeft de meldingsplicht aan zijn laars gelapt, als grote multinational.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *