PFM | Wetsontwerp aansprakelijkheid bewindslieden aangenomen in de Staten

justitie-vonnis-wetboek

Wetsontwerp aansprakelijkheid bewindslieden aangenomen in de Staten

Ministers kunnen persoonlijk financieel aansprakelijk worden gesteld voor wanbeleid nu vanmorgen de wijziging van de Landsverordening Comptabiliteit 2010 met 11 stemmen voor en zonder tegenstem in de Staten is aangenomen.

Dat meldt de Amigoe. De wetswijziging vloeit voort uit een motie die in 2013 door een Statenmeerderheid werd aangenomen. In deze motie verzochten de Staten de regering om de Raad van Advies te vragen om na te gaan wat volgens het Wetboek van Strafrecht, het Burgerlijk Wetboek en de principes van deugdelijk bestuur de mogelijkheden zijn om bestuurders aansprakelijk te stellen.

Volgens initiatiefnemer Alex Rosaria, fractieleider van Pais, geeft de wetswijziging het parlement meer instrumenten om de regeringen tijdig te controleren.

“We hoeven niet te wachten tot we de jaarrekeningen krijgen om achteraf te controleren.”

Volgens Rosaria hebben bewindslieden door de wetswijziging nu een nog nadrukkelijker plicht verantwoord om te gaan met belastinggelden.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Wetsontwerp aansprakelijkheid bewindslieden aangenomen in de Staten

  1. Wat een komedie!

    Indiener van dit wetsvoorstel, coward of the country Alex Rosaria, moet zelf aansprakelijk worden gesteld voor zijn laffe houding als Statenlid in de zaak Fraudelyne Wiels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *