33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

ParadiseFM | Hof introduceert regeling small claims

De drempel om naar de rechter te stappen is verlaagd. Per 1 oktober treedt een nieuw reglement voor civiele zaken in werking. Hierin is een speciale regeling...

ParadiseFM | Politie nog steeds op zoek naar verdachten autodiefstal

De politie is nog steeds op zoek naar twee mannen die verdacht worden van autodiefstal. Het gaat om de 19-jarige Amon Hesus Fraay en de 27-jarige Jason...

ParadiseFM | Young professionals bestieren Curaçao Pride

Een groep young professionals heeft zich verenigd in de Curaçao Pride Foundation. De stichting zet zich in om de acceptatie, inclusie en gelijkheid van de lhbti-gemeenschap op...

ParadiseFM | Kansspelbeurs Sigma van start

Curaçao is deze week de gastheer van de kansspelbeurs SiGMA. Het is het eerste officiële branche-evenement ooit dat op ons eiland wordt georganiseerd. Volgens minister Silvania is...

NTR | Tania Kross wint Johannes Vermeerprijs

John Samson Tania Kross heeft de Johannes Vermeerprijs 2023 gewonnen. De jury roemt de Curaçaose operazangeres voor de manier waarop zij opera aantrekkelijk heeft gemaakt voor een groot...

CC | New procedural rules make accessible justice through small claims

WILLEMSTAD - Starting from October 1, 2023, there will be a new procedural rule for civil cases in the four first-instance courts of Aruba, Curaçao, BES (Bonaire,...
- Advertisement -spot_img

PFM | Wegenbelasting kan niet meer worden betaald bij CPost

HomeMediaPFM | Wegenbelasting kan niet meer worden betaald bij CPost
foto Curacao Chronicle
foto Curacao Chronicle

De wegenbelasting kan niet meer worden betaald bij de postkantoren. Dat heeft Alfonso Trona van de Landsontvanger aangekondigd, meldt het Antilliaans Dagblad.

Waarom die mogelijkheid is vervallen wilde Trona niet zeggen; hij houdt het op een ‘interne gelegenheid’. De wegen- of motorrijtuigenbelasting kan alleen nog worden betaald bij de Landsontvanger zelf, de Algemene Spaar- en Kredietcoőperantie ACU en de filialen van de Girobank.

Het bedrag van de belasting blijft gelijk aan dat van 2015. Zo betalen eigenaren van bezineauto’s recenter dan 2007 394 gulden voor het hele jaar. Ook kan weer per half jaar worden betaald.

Betaling van de wegenbelasting kan vanaf aanstaande maandag, 4 januari.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. nu maar hopen dat de giro bank niet failliet gaat, want cash geld is wat anders dan dat het gelijk op de rekening van belastingdienst word gestort.

 2. Bij RBC wilde ik een ontvangen check (RBC) verzilveren. Vraagt de loketbediende of ik een rekening heb bij RBC. Hoewel het antwoord positief was moest er toch voor het verzilveren van de check NAf 5,= betaald worden.

  Centrale Bank What is happening here? Zijn financiele instellingen gerechtigd dit zonder enige vorm van aankondiging toe te passen?

 3. vraag moet je ook bij de belastingdienst voor het swipen 5 gulden betalen ?
  dan had ik verwacht dat de Minister die verantwoordelijk is van de belastingdienst dit ook had bekend gemaakt.

 4. als plichtgetrouwe burger heb ik vandaag de belasting betaald voor de auto. Ik had de girobank in de buurt gekozen om deze belasting te betalen.
  toen ik bij het loket kwam en ik wilde swipen( immers wie loopt er nu nog in deze dure tijden( tevens onveilige tijden) nog met cash geld op zak. Kreeg ik te horen dat door het swipen de prijs geen 394 gulden was maar 399 gulden. Dat terwijl bij de C-Post deze handeling gratis was.
  Nu begrijp ik daar helemaal niks van, welke deal is er gemaakt met de girobank krijgen deze van 2 walletjes geld .want je mag aannemen dat de belastingdienst ook een fee betaald aan de Giro Bank. Welke vriendjes hebben dit op een mooie avond in de Heeren bedacht en wie krijgt het meest van deze schandelijke regeling.

 5. En het publiek is weer de klos. Overal lange wachtenden. Hoeveel betaalpunten heeft ACU en de Girobank?
  De service is weer “grandioos”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties