32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PFM | VVD en PvdA willen het laatste woord houden

HomeMediaPFM | VVD en PvdA willen het laatste woord houden
Geschillenregeling" VVD en PvdA willen het laatste woord houden
Geschillenregeling: VVD en PvdA willen het laatste woord houden

Zo’n twee weken terug tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg in Aruba waren de delegaties van Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Nederland het al snel met elkaar eens dat er een geschillenregeling moet komen als oplossing voor de onderlinge conflicten tussen de landen van het Koninkrijk.

De euforie van de drie eilanden over het behaalde akkoord was echter maar voor korte duur, want Nederland wil alsnog het laatste woord houden, zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

De fracties van regeringspartijen VVD en PvdA houden er namelijk aan vast dat Nederland uitspraken van een eventueel toekomstig onafhankelijk instituut alsnog naast zich neer kan leggen.

VVD-Kamerlid André Bosman liet tegenover het Antilliaans Dagblad weten dat zijn partij nooit zal instemmen met een regeling waarbij de anderen meer zeggenschap krijgen dan Nederland. Hij vindt dat het mogelijk moet zijn om als Nederland ten aller tijden wel in te kunnen grijpen.

Bron: Paradise FM

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Zoals ik al eerder stelde : dit gaat er nooit komen.
    NL maakt uiteindelijk de dienst uit, onder het motto “Wie betaalt, bepaalt” en zo hoort het ook.

  2. Dat is onzin en dat weet Nederland ook, dus laten we ons niet door ongerichte schoten voor de boeg laten meeslepen. Waarom geen Constitutioneel Hof, waar vooraf de criteria voor toetsing zijn vastgelegd? Dan heeft niemand het voor het zeggen. Dat zou ook niet goed zijn. Een geschillenregeling moet worden ondergebracht bij een onafhankelijk orgaan. Alle eilanden en Nederland hebben hun eigen belangen en zaken die ze willen verbergen. Dat heeft een prijs. De eilanden zijn op zichzelf gericht maar dienen ook begrip te hebben voor de financiële nood van Nederland en omgekeerd. De eigen schulden moeten betaalbaar blijven. Er moet niet van worden uitgegaan dat anderen die voor ons betalen. Als we daar wel van uitgaan, dan moeten we duidelijk maken waarom anderen onze schulden moeten betalen. Wie hebben we dan op het oog die onze schulden moet betalen? Wat stellen we daar tegenover? Voor niets gaat immers de zon op en welke schulden van anderen willen wij dan wel betalen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties