PFM | VS roept eilanden op om het geweld in Venezuela te stoppen

Het is van belang om samen tot een oplossing te komen, aldus Hawthorne

De Verenigde Staten hebben de Caribische eilanden van het Koninkrijk opgeroepen om hen te steunen in de zoektocht naar vrede en gerechtigheid in de regio en specifiek Venezuela.

Dit schrijft het Antilliaans Dablad. In een ingezonden brief heeft de Amerikaanse consul-generaal Margareth Hawthorne (foto) opgeroepen om een eind te maken aan het geweld in Venezuela.

Hawthorne oppert om het Venezolaanse volk te helpen om haar democratische rechten en haar macht te heroveren. Volgens Hawthorne is de Algemene Vergadering van Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) een plek waar de regio samen moet komen om onderhandelingen in de hoofdstad van Venezuela te bevorderen zodat het respect voor de democratie terugkeert.

De Amerikaanse consul-generaal stelt ook solidair te willen zijn met de bevolking van Venezuela. Niet door middel van ingrijpen of inmenging maar met diplomatie en bemiddeling tussen alle partijen om te komen tot een vredige, democratische oplossing.

De huidige crisis van Venezuela heeft vele gevolgen voor alle landen in de regio en worden met de dag groter. Daarom is het van belang om samen tot een oplossing te komen, aldus Hawthorne.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | VS roept eilanden op om het geweld in Venezuela te stoppen

 1. Fred de Haas

  Zoiets noemt men ‘holle frasen’.
  Bovendien: Een land dat voor miljarden wapendeals sluit met Saoedi-Arabië moet de eerste eeuw vooral zijn mond houden.
  Sleep tight Mrs Hawthorne!

 2. @Marlon schreef;
  “Een advies aan de VS.
  Wij weten wat jullie daar hebben gedaan en nog doen.
  Laat de Venezolanen hun eigen problemen oplossen.”

  Precies wat je zegt!
  Hoewel we met een aantal Curaçaose spanta valente’s en een paar hoogbejaarde in camouflage gevechtskleding gehesen Don Quijote-achtige figuren, waaronder een Surinamer en Hollander, te maken hebben die paraat staan om desnoods gewapenderhand president Maduro af te zetten en zijn onderdrukkingsleger een Curaçaos, Nederlands/Surinaams poepje te laten ruiken… 😆
  Zogezegd alles om het Venezolaanse volk te bevrijden, zo niet te ontlasten van haar onderdrukkers…

  De Amerikaanse oproep aan Caribische eilanden van het koninkrijk is overigens net zoiets als het jongste/kleinste jongetje uit de buurt sturen om de ruiten van de buurman in te gooien, maar dan wel zorgen zelf buiten schot te blijven door hard weg te lopen! 😆

 3. Het komt niet goed, VS moet een deadline leggen aan die klootzakken aan de macht om af te treden, als ze deze niet accepteren gewoon ingrijpen.

  Maduro heeft geen macht MEER op de leger. Deze hongerige leger ga niet voor die Colombiaanse klootzak vechten.

  Ik heb respect voor die Venezolanen, ze hebben meer ballen dan die Cubanen die Fidel Castro aan de macht liet blijven.

  Jullie beseffen niet hoe dicht wij waren aan zo’n Venezolaanse tragedie, gelukkig was die verkiezing van 28 april doorgegaan.

 4. Een advies aan de VS. Bemoei jullie niet met Venezuela.
  Wij willen geen Syrie of Palestina dicht bij huis hebben.
  Wij weten wat jullie daar hebben gedaan en nog doen.
  Laat de Venezolanen hun eigen problemen oplossen.
  Het komt wel goed.
  Thanks but no thanks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *