PFM | Vier Nederlandse luchtvaartinspecteurs op het eiland voor controle toestellen Insel Air

insel-air-4-1

Vier Nederlandse luchtvaartinspecteurs op het eiland voor controle toestellen Insel Air

Nederlandse luchtvaartinspecteurs zijn nu op het eiland om de toestellen van Insel Air te controleren. Twee ‘operations’-inspecteurs waren zondag al aangekomen, twee technische inspecteurs kwamen gisteren op Hato aan. Dat meldt de Extra op basis van informatie van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning.

De twee organisatiedeskundigen hebben gisteren al rond de tafel gezeten met het hoofd van de burgerluchtvaartautoriteit CCAA, Bryce Fisher. De bedoeling is dat de twee technische inspecteurs vandaag met Fisher en zijn medewerkers overleg voeren.

De experts zijn er op uitnodiging van minister Suzy Camelia-Rőmer. Zij had hierover vorige week contact met de Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma.

Die ging op de uitnodiging in. De verwachting is dat er nog deze week meer duidelijkheid komt over de veiligheid van de toestellen die hier zijn geregistreerd en de vier MD 80’s die een Arubaanse registratie hebben en daar aan de grond gehouden worden.

Bron:  ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Vier Nederlandse luchtvaartinspecteurs op het eiland voor controle toestellen Insel Air

  1. Het is steeds duidelijker aan het worden dat er dus binnen de gelederen van InselAir een marginaal beleid gevoerd is, en dus ook op het gebied van de vliegveiligheid. Er zijn schulden, er komt geen geld los uit Venezuela en “plotsklaps” blijkt dat er van alles met de vliegtuigen ook mis te zijn en wel zoveel dat er dus buitenlandse expertise bij moet komen om te bezien hoe het nu echt zit.

    Dit straalt voor mij dus ook wantrouwen uit naar de eigen luchtvaartautoriteit, maar ook naar degenen die binnen het luchtvaartbedrijf zelf borg moesten staan voor onderhoud en daarmee dus de kwaliteit van de luchtwaardigheid. En met dezelfde mensen met dus dezelfde mentaliteit gaan we dus (met behulp van belastinggeld) proberen de zaak weer op de rails te zetten??? Hoe vaak moeten we nog gaan bewijzen dat het hier niet lukt om een eigen luchtvaartbedrijf met een waanzinnige expansiedrang overeind te houden?

    Curaçao en Aruba en Bonaire servicen levert al te veel problemen op. Verder dan dat zou men ook niet mogen gaan als het aan mij zou liggen, meer hooi op de vork nemen is slecht voor de belastingbetaler, en het staat nog maar te bezien of men deze ‘simpele routes” straks wel aankan. Beter nu downscalen voor het echt te laat is en voordat iedereen alles kwijt is. We weten hoe dit er uit ziet, de luchtvaartmaatschappij historie van Curaçao is niet iets om echt trots op te zijn. Het heeft kapitalen gekost en dat geld had men beter ergens anders aan uit kunnen geven en de luchtvaart had men beter kunnen overlaten aan hen die er wel verstand van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *