PFM | Veroorzaker dodelijk ongeluk voorlopig op vrije voeten

Wrakingsverzoek tegen rechter inzake Oostpunt afgewezen

De rechter-commissaris heeft veroorzaker in vrijheid gesteld

Gisteren is de veroorzaker van het dodelijke ongeluk op 24 april voorlopig op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris. Het incident vond plaats op de kruising van de Schottegatweg West en de Bermudaweg ter hoogte van Post 5.

Een man van 45 jaar reed toen rond half 12 ’s avonds met zijn auto op de Schottegatweg richting Rio Canario en sloeg af om de Bermudaweg in te rijden. Hij zag een tegemoetkomende motor te laat, waardoor een botsing onvermijdelijk was. De motorrijder raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De automobilist zou onder invloed zijn geweest.

Op 3 mei vond onder toezicht van een officier van justitie een reconstructie plaats, waarbij de man uitleg gaf van wat er gebeurd was. Zijn advocaat heeft daarna gevraagd om zijn vrijlating omdat er in het kader van het onderzoek geen reden zou zijn hem langer vast te houden.

De rechter-commissaris heeft hem nu in vrijheid gesteld, in afwachting van zijn proces.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Veroorzaker dodelijk ongeluk voorlopig op vrije voeten

  1. Als de tegemoetkomende motor zich niet aan de geldende snelheidslimiet hield valt de bestuurder van de auto niets te verwijten en is het eigen schuld dikke bult voor de motorrijder.

    En gezien de feiten dat het (1) om een motorrijder gaat (het meest asocial type weggebruiker na de buschauffeurs), (2) het tijdstip ‘s nachts was en (3) de lokatie een weg was die voor racen uitnodigt ga ik ervan uit dat de motorrijder schuld had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *