PFM | Verdachte in tranen

“In Venezuela vraagt de politie niet, maar schiet je meteen dood”, aldus Nitzael Gutierrez over zijn daad

De eerste dag van het proces in de zaak Drum werd gekenmerkt door een emotionele bekentenis, elkaar tegensprekende verklaringen en een zieke verdachte.

Dit schrijft Caribisch Netwerk. De 21-jarige schutter die verantwoordelijk is voor de dood van Ferry Bakx (foto) heeft in een emotionele verklaring bekend dat hij op 17 augustus 2016 bij een overal op de woning van de familie van Dijk de politieagent doodschoot.

“In Venezuela vraagt de politie niet, maar schiet je meteen dood”, aldus Nitzael Gutierrez over zijn daad. Hij schoot omdat hij dacht dat Bakx op zijn neef leek te gaan schieten. Het zou niet bij hem opgekomen zijn dat de agent zijn neef misschien alleen wilde aanhouden.

Uit het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is gebleken dat Bakx al op de grond gelegen moet hebben toen hij in de rug en in zijn hoofd werd geraakt. Tijdens de zitting werd verdachte José Perez ziek en werd buiten de zaal kort door een arts onderzocht. Rachyt Saragoza werd door de Venezolanen aangewezen als degene die de overvalplannen had gemaakt. Volgens Saragoza zelf was drugshandel het doel.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Verdachte in tranen

  1. Wat hij zegt hoort ook -iemand doodschieten-wel wij willen die ook dood zien punt uit-geen medelijden meer-afmaken die schoftige moordenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *