PFM | ‘Veerboot tussen ABC-eilanden stap dichterbij’

Fast Ferry voor alle 3 de ABC eilanden

Fast Ferry voor alle 3 de ABC eilanden

De komst van een veerboot naar de ABC-eilanden is een stap dichterbij. Dat zegt het Arubaans Statenlid Andin Bikker, weet het Antilliaans Dagblad.

Volgens het lid van de Staten is het haalbaarheidsonderzoek af en wordt dit rapport binnenkort aan de Staten overhandigd en na het reces aan de regering. Behalve onderzoek naar de mogelijkheden voor zo’n zogenoemde fast ferry tussen Aruba, Bonaire en Curaçao is er ook gekeken naar een verbinding met de bovenwindse eilanden.

Een enkele reis met de boot van eiland naar eiland moet volgens Bikker zo’n tien dollar gaan kosten. De boot op met de auto zou zo’n 25 dollar moeten kosten.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “PFM | ‘Veerboot tussen ABC-eilanden stap dichterbij’

 1. janchi denisio

  Het blijft natuurlijk een droom.

 2. Een boot kost veel aan onderhoud en de YDK is nooit zo dol op onderhoud

 3. Schiet het ferry plan niet helemaal af.

  De porkeria die Insel Air met haar ABC vluchten maakt wordt met de dag groter.

  Dan zou de ferry nog wel eens een goed alternatief kunnen zijn.

  Ik weet zeker dat je met een vlucht naar Aruba of Bonaire met Insel Air meer tijd kwijt bent dan met een ferry ride, gezien de mega vertragingen van de parodie op een airline van Edward Heerenveen op deze vluchten.

 4. Het wiel opnieuw uitvinden is een grote sport op de Antillen. Maar logisch verstand gebruiken, komt niet voor.

  Op de andere kant van de wereld ligt de oplossing kant en klaar:
  Aanlegsteigers: infrastructuur, terminals en Ferry’s

  Van Kowloon naar Macau vaar je in 1,2 uur. De afstand is precies hetzelfde als Curacao/Aruba: 40 zeemijlen. De totale reistijd inclusief doorgang bij douane & emigratie bedraagt 2 uur. Dáár kan geen vliegtverbinding aan tippen. De prijs: 20/25 dollar.

  Maar nee, ze moeten het wiel – met de nodige lekke banden – opnieuw uitvinden. De oogkleppen verwijderen: ho maar. Leuke dure commissies opzetten en belangrijk doen (plus een leuk salaris incasseren)

  Stap in het vliegtuig. Ga een deal maken met de Hongkong Ferry Maatschappijen voor de complete infrastructuur en vaartuigen.

  Vergeet het overbrengen van auto’s. Veel te duur en omslachtig. Er zijn autoverhuurbedrijven genoeg.

  Binnen één jaar kan de Ferry-dienst starten!

 5. Zal wel de bedoeling zijn.. en ondertussen vullen bepaalde politici hun zakken.

 6. Klinkt als een project dat Garcia en Capella van Girobank hadden willen financieren.

  Projectkosten 10 miljoen USD, lening Girobank 13 miljoen USD.

  10 miljoen USD gaat in rook op want het project mislukt natuurlijk, 2 miljoen wordt onder de tafel als steekpenningen betaald aan Garcia en Capella en de resterende 1 miljoen wordt gebruikt voor 2 jaar aflossingen aan Girobank zodat het even een gezonde lening lijkt.

  Denkt dat dit model ook bij Ctex is toegepast, alleen heeft daar naast Garcia en Capella nog een derde zijn zakken gevuld: Anthony de Lima.

 7. Joep Meloen

  Wanneer een politicus met dit soort onzin aan komt zetten dan weet je dat je de volgende keer niet meer op hem hoeft te stemmen.
  10 USD pp en 25 USD met een auto ?

  Als de regering het dan toch moet subsidiëren kun je het net zo goed gratis doen.
  Zelfs met 1000 passagiers op de boot zal men, met die bedragen, niet in staat zijn om alleen de brandstof te betalen. Een ferry van ong 40 meter, fuel efficient, 350 pax (geen auto’s) verbruikt per UUR ongeveer 3800 liter brandstof. Een overtochtje Aruba – Curacao is globaal 3 uur oftewel we praten over een kleine 11,000 liter brandstof. Dat is dus ong 30 liter per passagier.
  Hoef je geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd dat 10 USD die 30 liter niet gaat betalen. Dan hebben we nog kosten van bemanning, aanschaf, onderhoud, liggelden, verzekering, certificatie etc etc.

  Oftewel, tenzij de regering het grootste deel van de kosten op zich gaat nemen is dit niet te realiseren voor de bedragen die Bikker noemt.

 8. Ta barata, dame dos.
  Wel goedkoop. Gaat niet.

 9. $25 voor overtocht met auto, enkele reis Aruba – Curaçao?

  Dan gaat de veerdienst nog sneller failliet dan Insel Air

 10. Is meteen het pilotenprobleem van Insel Air opgelost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *