PFM | Vanmorgen overleg gouverneur met de ‘groep van elf’

Gisteravond Gilmar ‘Pik’ Pisas als voorlopige Statenvoorzitter gekozen, vrijdag definitieve keuze voorzitter en vice-voorzitter

Vanmorgen om 9 uur heeft gouverneur Lucille George-Wout een gesprek met de 11 parlementariërs die nu de nieuwe meerderheid vormen.

Zoals bekend hebben die gisteravond tijdens een spoedvergadering het vertrouwen in de zes demissionaire ministers van MAN, PAR en PNP, inclusief premier Koeiman, opgezegd. Gisteren werd ook een motie aangenomen voor de aanstelling van een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter van de Staten, na afzetting van de huidige.

Voorlopig parlementsvoorzitter werd uit hun midden gisteren Gilmar ‘Pik’ Pisas van de MFK gekozen omdat hij het langst in het parlement zit. Vrijdag wordt volgens de planning althans definitief gekozen voor een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter; voor de laatste functie doet de naam Norberto Ribeiro van Korsou di nos Tur de ronde.

Bij de vergadering gisteren waren alleen de betreffende 11 Statenleden aanwezig. Naast de leden van de coalitie ontbrak ook Omayra Leeflang van Un Korsou Hustu, meldt het Antilliaans Dagblad.

De overgebleven ministers van de regering-Koeiman belegden gisteren nog een met spoed belegde persconferentie. Daarin zei de premier onder meer dat er sprake is van een niet eerder vertoonde machtsstrijd, waarbij de regering koste wat kost omver moet worden geworpen.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | Vanmorgen overleg gouverneur met de ‘groep van elf’

 1. en wat er nog niet bekend is van deze maffioso…
  ze zijn verrot tot op het bot….

 2. Constancia,mondkapje.Pisas meieed,Schotte veroordeelde,Cijntje
  drugs,Amparo personeel uitbuiten,Braam pedofiel enz.
  Deze uitschot v/d maatschappij moeten hun ons land gaan regeren?
  God sta ons bij.

 3. En de meelopende poppetjes houden de verborgen agenda’s bij.

 4. en de rest deugd ook niet….

 5. Ik zeg een bonte gezelschap!

 6. Groep van 11. 2 overlopers, 2 veroordeelden en 1 ontuchtpleger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *