PFM | Vandaag cruciale Statenvergadering na ‘niet relevante’ spoedbijeenkomst afgelopen dinsdag

Voorzitter Giselle McWilliam heeft op de agenda de verkiezing van een opvolger en een vice-voorzitter gezet. Waarschijnlijk zullen de leden van de nieuwe meerderheid opnieuw een motie van wantrouwen tegen het zittende demissionaire kabinet indienen

Vandaag vindt de geplande Statenvergadering plaats en het Antilliaans Dagblad meldt dat het verloop ervan cruciaal zal zijn.

Bij de spoedvergadering van afgelopen dinsdag werd door de ‘groep van elf’ een motie van wantrouwen ingediend tegen de nog zittende bewindslieden en werd Statenvoorzitter Giselle McWilliam van de MAN afgezet door de leden van de nieuwe meerderheid en tijdelijk vervangen door Gilman ‘Pik’ Pisas van de MFK, omdat die het langstzittende parlementslid is.

Vertegenwoordigers van de groep togen woensdagmorgen naar de gouverneur om Ruthmilda Larmonie-Cecilia voor te dragen als formateur van een interim-kabinet. Gouverneur Lucille George-Wout hield de boot af en zei op korte termijn een brief te sturen met haar motivatie. Die brief is inmiddels gisteren ontvangen door de Statenleden, maar die wilden niet op de inhoud ingaan tegenover de krant. Maar naar verluidt zou de gouverneur de spoedvergadering als ‘niet relevant’ hebben bestempeld en zou ze de gang van zaken van de vergadering van vandaag afwachten.

Ze ging ook in op de verschillen tussen 2012 bij de val van het kabinet-Schotte en de situatie nu. Giselle McWilliam – die nog voorzitter is – heeft op de agenda de verkiezing van een opvolger en een vice-voorzitter gezet. Waarschijnlijk zullen de leden van de nieuwe meerderheid opnieuw een motie van wantrouwen tegen het zittende demissionaire kabinet indienen. En de toestand van Insel Air staat alsnog op de agenda.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Vandaag cruciale Statenvergadering na ‘niet relevante’ spoedbijeenkomst afgelopen dinsdag

 1. 20% als crimineel dat geeft weinig hoop.

 2. Motie van wantrouwen tegen een demissionair kabinet.
  Kabinet is dus al afgetreden. Gekker kan het niet.
  Alsof je een lijk probeert dood te schieten.
  Schotte zal wel met grote monden en grof geschut tekeer gaan.
  Las vandaag in Curacao Chronicle dat minimaal 20% van de Staten leden als crimineel moet worden beschouwd.
  Ook het woord electocratie werd genoemd als tegenstelling van een democratie.

 3. Zwarte dag voor ons eiland, terugkeer van de porkeria van 2010 in de regering, maar nu nog versterkt met de proleten van KdnT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *