27 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PFM | Tula, The Revolt opnieuw in de bioscoop

HomeNieuwsPFM | Tula, The Revolt opnieuw in de bioscoop
Tula the Revolt
Tula the Revolt

Tula the Revolt komt opnieuw, ruim twee jaar na de première, in de bioscoop. In samenwerking met The Movies besloten producenten Dolph van Stapele, Jeroen Leinders en Ronald Nije om de Curaçaose film nog een keer naar het theater te brengen.

De film heeft dit keer ook Papiamentstalige ondertiteling om de film voor een nog breder publiek toegankelijk te maken. Tula the Revolt draait vanaf 19 november bij The Movies.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Nee Sonny lees goed. Don heeft samen met hem gewerkt. De kunst is hoe je omgaat met mensen. Don had het sterk. Je zal moeten samen werken. En ze hebben in die periode hun doel gehaald. Het verschil tussen jouw en ik dat ik niet zomaar kots. Gaat om mijn bevolking en jeugd. Dat had Don sterk. Wist jij niet he? Daarom was hij op de eerste plaats. Pappa Godett is dat hij had geluisterd. Wat ik tof vond van hem dat zich had aangemeldt bij de UNA. Zoek zelf uit waarom. Ik kijk naar de daden van ëen mens.

 2. Stanley, Je lult weer een slag in het rond. Papa Godett op dezelfde hoogte plaatsen als Don Martina. Als Don jouw reactie leest, zal hij spontaan gaan kotsen.

 3. Beste Hans, begrijp u. Naast de dronkaards en plunderingen kan ik begrijpen. Ik heb ook nooit op hem gestemd. Wat mij boeide i de daden daarna. Jammer dat zijn, zijn kinderen het niet door hadden. Kijk naar een baan voor de jeugd etc. Ik was toen een kind toen het gebeurde. Het geweld vond ik fout en jammer. Nog jammer vond ik dat zijn eigen kinderen zijn doel niet door hadden. Als persoon heb ik twee mensen hoog staan. Die zijn jammer genoeg niet meer in onze politiek. Don Martina en pappa Godett. Godett begreep het daarna. Don Martina wist het van het begin. Nu hebben wij mensen die eerst aan hun zelf denken, daarna aan de bevolking. Ik zou eigenlijk op het eiland moeten zitten. Dan ik een ieder persoonlijk van repliek dienen. Zo ben ik. Weet u Curaçao heeft een nieuwe jonge of wat eerlijke ouderen nodig. Ik ben blij dat de regering zich nu weer vormt. Geeft de jonge eerlijke politicus de kans. Ik heb mijn doel gehaald. Zou hun echt altijd helpen. Daarnaast zou ik een gratis opvang voor de moeilijke opvangvare kinderen willen hebben. wat de meeste denken is dat ik niet in de aanval ga tegen bepaalde partijen. Ik val niemand aan. Ik val altijd een regering aan die niet functioneert. Wat het eiland naar mijn mening moet doen, is zich richten naar uw jeugd. Vergeet de minder bedeelden niet. Zij kunnen goedwe metaalbewerkers en lassers zijn. Ook op andere beroepen die wij laag vinden. Mijn doel is de jeugd. Die ouderen die alleen hun zakken vullen heb ik niets mee. Ik weet waarom. Daarom ben ik zo. Ik weet dat ik thuis ben in mijn geschiedenis. Maar ach een ieder moet weten hoe men dit opvat.

 4. Sterk betoog van Stanley, alleen noem Papa Godett niet.

  Die heeft met een dronken gewelddadige groep schooiers Punda en Otrobanda geplunderd en in brand gestoken en noemde dat revolutie.

  Dat Papa Godett totaal geen noemen en waarden had bleek wel uit hoe zijn kinderen heeft opgevoed. Anthony eindigde in de gevangenis ergens grootschalige corrupted en Myrna were een like profiteur die al jaren thuis telenovelas kijkt maar nog steeds bij Selikor op de payroll blijkt te staan.

  En op Papa Godett moeten we trots zijn? In een beschaafd land schaam je je voor zo’n dorpsidioot.

 5. Alleerst mijn diepste betuiging naar de Franse bevolking. Het is nu 154 geworden. Harold mooi, banenrepubliek die het moederland zelf heeft gecreëerd. Als er geen afschaffing was geweest had u enige jaren van vertier. Ook ik weet dat de zieke slaven achter bleven op de grootste markt er moest geld worden verdiend. Een deel bleef op het eiland. De rest ging met duizenden door. Het feit dat het eiland nu zo wordt bestuurd ligt aan ons statuut 15 decemer 1954. Verder weet u al. De rest weet u. Ook wij hebben
  NSB,ers als nazaten gehad. Vergeet u? Ook wij hadden zieke en een slaaf die dezelfde functie uitvoerde. Ik zou blij zijn om een afstammeling van Toussaint of Toela te zijn geweest. Denk aan de Haïti. Daar is TOUSSAINTin opstand geweest. 1795 Toela. Elk land heeft zijn Held. Ook Nederland. Piet Hein? Of wie dan ook, elk ander land zal hiervoor respect hebben. Dat heeft u niet voor deze eilanden. Mijn ouderen witte families hadden mij vroeg gewaarschuwd. Wij hebben allemaal helden. Die kent u niet. Ellis Julliana. Papa Godett. Don Martina en nog meer. Mijn reactie is simpel. Respecteer een land of eiland. Heb ik altijd gedaan. Heb zoveel jaren te bedanken aan Nederland. Toch mag ik alles zeggen. Dat is de kracht van ons Koninkrijk. Hielp alle rassen. Is mijn land Nederland. Toch zal ik voor deze eilandjes strijden. Is zoals, altijd die naar verrijking zon en strand kijken. Help het eiland. Maak geen misbruik wanneer het u goed uitkomt. Verlaag de bevolking niet. Ze zijn Nederlanders. Vergeten? Denk er goed over na. Zint het u niet heeft u het recht zonder enig probleem te vertrekken. In uw plaats was ik vertrokken.

 6. @held
  Stanley, uw analyse is vlijmscherp en helder. Uw geniale visie zal iedereen de mond snoeren, die ooit aan uw geestelijke vermogens getwijfeld hebben.

  U kunt dat natuurlijk ook als geen ander begrijpen, die boodschap.
  Als directe afstammeling van Tula bent natuurlijk wél bevoorrecht.
  Nogmaals chapeau!

 7. Laten we ons eens heel eerlijk afvragen hoe Curacao er nu uit zou zien als de slavernij NIET was afgeschaft.

  Zou ons eiland dan nu ook een bananenrepubliek zijn geregeerd door de MFK, PS en MAN mafia of zou het een stukje beschaving in de Carribean zijn geworden?

  Vergeet niet dat de slaven op Curacao de slaven waren die lichamelijke en geestelijke beperkingen elders niet verkocht konden worden. En de nazaten daarvan zitten nu in de Staten, tot mijn grote schaamte.

 8. U zal wel begrijpen dat ik een antwoord zal geven. Gaat hier niet om het stemmen. Om een vergelijk te doen, is dezelfde boodschap die wij in Nederland krijgen over de oorlogsjaren. Vindt u het vreemd? Mogen zij?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties