30 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

PFM | Thodé mag aanblijven als Statenlid

HomeMediaPFM | Thodé mag aanblijven als Statenlid
Thodé mag aanblijven als Statenlid | Foto MFK
Thodé mag aanblijven als Statenlid | Foto MFK

MFK-Statenlid Amerigo Thodé mag gewoon aanblijven als Statenlid, ondanks zijn veroordeling. Vorige week kreeg hij een proeftijd en een geldboete opgelegd voor het schenden van het ambtsgeheim.

Vorig jaar nam hij namelijk audio op van een besloten vergadering en lekte dat vervolgens naar de pers.

Griffier Silvin Cijntje heeft aan het Antilliaans Dagblad laten weten dat Thode desondanks gewoon in de Staten actief mag blijven.

Bron: ParadiseFM

10 reacties

 1. Ach, Tuna als jij mijn reacties heb gelezen, weet je dat ik falikant tegen dit systeem ben. Anders is als men racistische opmerking maakt. Dat helpt niet. Laten wij niet naar onze geschiedenis kijken. Waar er strafbare fouten worden gepleegd, ben ik als eerste om hun naar de rechtbank te brengen. Anders is als u niet eens bent met het oordee.

 2. Helemaal eens met TUNA.
  Het gaat met de dag slechter met Curaçao. Ik weet niet meer wat ik moet denken over het land of beter gezegd de YDK. Ik schaam me dood maar ja daar zullen mijn landgenoten niet wakker van liggen, er zijn uiteraard belangrijkere dingen om je zorgen over te maken zoals happy hours, festival di tumba, jump ups, karnaval, een beetje hangen bij de snack en zo kan ik nog lang doorgaan. Demonstreren tegen het bezoek van een Nederlandse parlementariër aan de Isla raffinaderij dat durven we wel maar tegen dit soort tuig wordt niets ondernomen, niemand die de straat op gaat en zijn ongenoegen uitspreekt. Hoe kan je nou als volk blijven accepteren dat zoveel van die gasten ondanks een veroordeling mogen aanblijven als Statenlid of überhaupt in de Staten mogen plaatsnemen. Intussen gaan er nog meer kinderen naar bed zonder te hebben gegeten, er is geen werk, toenemende criminaliteit ga zo maar door. Op een kleine groep na, vindt men dit alles blijkbaar wel best zo. HET IS OM TE JANKEN, DIEP EN DIEP TRIEST. WIE ZWIJGT STEMT TOE. CURAÇAO JE GAAT NAAR DE KLOTE HET IS EEN KWESTIE VAN TIJD.

 3. Wat heb je nu als volk aan een Parlement met uitsluitend integere leden ?
  Helemaal niets toch. Nee, een kluivenduikersclub , die overal een voordeeltje te eigen bate probeert te ontdekken. Die zijn tenminste scherp. Maar in de meeste beschaafde landen worden overtreders en misdadigers niet geduld bestuurlijke kringen. Althans niet openlijk.

 4. We worden in het buitenland vertegenwoordigd door een niet functionerende machtswellustelinge die geprofiteerd heeft van de moord op haar broer, in de staten zitten veroordeelden en verdachten, en er zijn ministers met behoorlijk wat boter op het hoofd. En we moeten trots zijn op ons land??
  We zijn een lachertje, waar niemand er nog verbaasd over is dat hier bij de overheids NV`s niets klopt en dat de misdaad hier langs alle kanten van de muren druipt. Ik zie S. Held de laatste tijd niet meer reclameren als men het over een bananenrepubliek heeft, het valt ook niet meer te ontkennen.

 5. Het is toch diep treurig dat er geen normale politieke partij op Curacrim op gericht kan worden. Alle politici op enkele na zijn allemaal van de asbeld gehaald zelfs daar mochten zij niet blijven om dat ze nog rotter dan rot naar rot stonken.

 6. Dat is toch niets nieuws?

  Hoe lang zit Constantia al in de Staten, ondanks haar veroordelingen voor:
  – een overval op een benzinestation;
  – een reeks winkeldiefstallen;
  – meineed;

  Bovendien is ze nu verdachte in twee fraudezaken.

  Voeg daarbij Thode en Schotte, en je hebt een gezelschap dat in een beschaafde samenleving gedetineerd zou zijn, maar op Curacao gewoon in het parlement zit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties