27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 22:41

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPFM | Schotte en Van der Dijs mogelijk zonder advocaat

PFM | Schotte en Van der Dijs mogelijk zonder advocaat

Babel- Eldon Peppie Sulvaran | Foto Ramsay Soemanta
Babeladvocaat Eldon Peppie Sulvaran trekt zich terug | Foto Ramsay Soemanta

Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs zitten misschien zonder advocaat. De Èxtra weet dat raadsman Peppie Sulvaran zich terugtrekt als advocaat van het duo. De twee moeten op elf augustus weer voorkomen.

Op die datum is de regiezitting van het hoger beroep in de zaak Babel. Sulvaran zou zich sinds eind juni hebben teruggetrokken. Het is niet bekend waarom hij niet langer de advocaat van Schotte en Van der Dijs is. De datum van de regiezitting van het Hoger Beroep zal volgens de krant nu hoogstwaarschijnlijk worden verschoven.

In de zaak Babel, die draait om valsheid in geschrifte, witwassen en omkoping, werd oud-premier en MFK-voorman Gerrit Schotte tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld. Van der Dijs kreeg achttien maanden. Beiden waren het hier niet mee eens en gingen in hoger beroep.

Bron: ParadiseFM

 

15 reacties

 1. Anthony even geduld het OM in Nederland gaat al in hoger beroep. De bedragen die het OM aanvoerde kon volgens de rechter niet hard gemaakt worden de andere zaak wel. Dus gaat dit kat en muis spelletje a la Schotte nog lang door.

 2. Het is wel raar dat, de VVD-wethouder Jos van Rey die voor de zelfde feiten als “Schotte” in Nederland is veroordeeld, een taakstraf van 240 uur krijgt. Volgens mij is dit een schending van “het gelijkheidsbeginsel”. Welke macht zit hier achter? Toch niet weer die rot H*ll*nd*rs?

 3. ja ja, dus de verdachte, nu de veroordeelde van witwassen crimineel geld betaald zijn rekening aan de advocaat.
  maar nu in gewone taal, stel ik beroof een bank en genereer daarmee veel geld, dan is dat crimineel geld toch. Daar betaal ik mij advocaat mee. Ben ik dan als advocaat niet het criminele geld aan het witwassen.

  Dit jaar, 2014, was het twintig jaar geleden, dat de meldplicht voor ongebruikelijke transacties in de Nederlandse wetgeving werd opgenomen. Een meldplicht ingegeven om ons financiële stelsel integer te houden en witwassen van crimineel geld tegen te gaan. Naderhand kwam daar het voorkomen van financieren van terrorisme bij.

 4. “… want stel dat de rekeningen die je indient betaald word door crimineel geld en je weet dat dan moet je dat melden anders word je zelf ook gepakt…”

  Onzin Henkie, als Peppie netjes een rekning stuurt, kan hij gewoon ontvangen.

 5. Weer zo’n van der dijs/schotte en peppie streek. Hij wordt geen minister President de wet van Karma zal hem toch achterhalen. Ik geloof niks van “dat zijn advocaat zich zelf wil beschermen”. Wat kolder zeg hier heb ik geen woorden voor. Een ding weet ik zeker:hij zal niet regeren en komt er hier niet onderuit. Dit was verwacht en voorspelt wat een tuig. Welk advocaat volgt? Van dezelfde trash natuurlijk. God slaapt niet!

 6. Neem maar van mij aan dat die rat van een Schotte geen min.pres. wordt. Dat kan niet als je nog ergens serieus genomen wilt worden.
  Dit laat het “moederland” niet gebeuren.

 7. Ik vind dit echt een zwakke tactiek van peppie en schotte. MAAR één ding is sowieso zeker. Ze hebben geen sterke verdediging, en ze weten dat gerrit naar Koraalspecht gaat, dus zoals Churandy ben ik heel blijjjjj 😀

 8. dat is niet zo mooi, maar als advocaat moet je je tegen jeelf beschermen, want stel dat de rekeningen die je indient betaald word door crimineel geld en je weet dat dan moet je dat melden anders word je zelf ook gepakt.
  waarschijnlijk weten de advocaten dit nu, gezien de uitspraak van de rechter, daarvoor konden ze nog zeggen tot dat het tegendeel is bewezen.
  Rekeningen indienen en geld ontvangen maak je nu schuldig. trouwens er is ook een ander spreekwoord de ratten verlaten als eerste het zinkend schip.
  Als laatste optie , er kan sprake zijn van dat er geen geld meer is, dus no money no cure.

 9. Zo dat is weer een half jaar uitstel, maar geloof mij maar Gerrit de Raaf jij komt hier echt niet mee weg kabouter, je zal het OM en de drie rechters nog meer in het harnas jagen met je goedkope en doorzichtige hoeren streken. wie het laatst lacht, lacht het langst/best.

 10. de nieuwe advocaat kent de zaak niet en moet zich zeker eerst inlezen in de stukken dit zal zeker duren tot na de verkiezingen. wederom een walgelijke actie.

 11. Weer een trucje van deze rat om uitstel te krijgen en alles over de verkiezingen te tillen. Wat zij het toch een stel asociale flikkers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties